Dodaj do ulubionych

CB-radio a Alfa 156

05.08.07, 23:07
Malutkie pytanko... w które miejsce najlepiej wcisnąć cb ?
Kurcze nigdzie m jakoś nie pasuje... :(
Obserwuj wątek
    • alces1 Re: CB-radio a Alfa 156 05.08.07, 23:33
      Ja jeszcze nie zakupiłem, ale niedługo to zrobię i plan jest taki:
      - wybrać relatywnie niewielkie gabarytowo radio i umocować je rzepem do spodniej
      strony przedniego podłokietnika - sprawdzałem, nawet przy najniższym położeniu
      fotela (a z takim jeżdżę) mieści się. Najlepiej zrobić to rzepem, bo nie trzeba
      nigdzie wiercić i nie ma problemu z jego ewentualnym demontażem. Nie wiem
      niestety gdzie najlepiej w sedanie zamocować antenę - magnesową oczywiście.
      Najlepiej byłoby na tylnej klapie, jednak przy otwieraniu raczej zawadzała by o
      dach:/ Może coś zaproponujesz? Oczywiście można na upartego na klapie bagażnika
      ją zamocować, ale przy otwieraniu trzeba by z nią coś robić. To miejsce jest o
      tyle dobre, że antena nie rzuca się w oczy jak np. na co drugim VW Golfie.
      Pozdrawiam.
      - Rafał
    • michal15624 Re: CB-radio a Alfa 156 06.08.07, 09:08
      Hej w poprzedniej Alfie 156 radyjko zamontowalem wna półce obok lewego kolana ,
      odkręcasz plastik wycinasz tył plastiku , i całe CB wchodzi doskonale w półke ,
      głosnik dział , radio jest nie widoczne dla złodzieji , i jest podręczne . -
      polecam to rozwiązanie
      • ikar_29 Re: CB-radio a Alfa 156 06.08.07, 09:38
        ...tylko troche to taka "inwazyjna" metoda - jak wytniesz - dziura juz
        zostanie.Mysle, ze rzep i miejsce pod łokietnikiem to calkiem fajny spósob.W
        tym przypadku przydalby sie jeszcze wyświetlacz na mikrofonie.
        Ikar AR 156 2.0
        • b.pawelek Re: CB-radio a Alfa 156 06.08.07, 13:24
          Pozwolę sobie dołożyc swoje 3 grosze odnośnie cb radia do tego wątku. bo mam
          takie pytanie czy korzystacie z cb radia w trasie czy w miescie? Bo ja w trasie
          dalszej to sporadycznie jestem, więc jestem ciekaw jak sie by mi to sprawdzało
          np w Warszawie.
          Jaki jest tak orientacyjnie koszt takiego radia antena + "to pudełko" :)
          Pozdrawiam Borys
          • alces1 Re: CB-radio a Alfa 156 06.08.07, 14:26
            Koszt, to powyżej 250zł razem z anteną. Oczywiście możesz wydać więcej, wówczas
            będziesz miał lepsze radio i lepszą antenę. Ale myślę, że dobre radio wraz z
            anteną to wydatek rzędu 300zł (allegro).
            Ja raczej korzystam w trasie, w mieście jest mniej przydatne, są większe
            zakłócenia, chociaż możesz np. zapytać tzw. "ogólnego" jak dojechać na jakąś
            ulicę i z pewnością Cię doprowadzi:)
            Pozdrawiam.
            - Rafał
            • michal15624 Re: CB-radio a Alfa 156 07.08.07, 10:23
              Jak na trase to moze byc tańszy model , ale do miasta gdzie jest
              mnóstwo nadajników i odbiorników to polecam radyjko z ASC , to taki
              filtr który czysci szumy , i wyłapuje tylko mocny i czysty sygnał ,
              np CB PRESIDENT JOHNNY II ASC - (mam takie i jesten bardzo
              zadowolony) ale to juz jest inny koszt .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka