blauweogen 05.05.08, 19:42 Mam nadzieję,że nie wygłupię się bardzo.Ale mój mąż zachorował na AR,bardzo chce kupić takie autko.Niestety, słyszałam, ze części do Alfy sa strasznie drogie i odradzam mu ten zakup, może jednak źle robię ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jb761 Re: drogie części 05.05.08, 19:58 To niech kupi Volkswagena. Tylko cena zakupu - "strasznie" drogo. Odpowiedz Link
taif Re: drogie części 05.05.08, 21:05 gerry64 napisał: > Z cenami nie jest tak źle... Właśnie, nie jest tak źle. Dajmy na to do 156-tki ceny będą porównywalne do tego samego segmentu aut niemieckich czy japońskich. Nie ma przepaści cenowej , na niekożyść Alf. Druga sprawa , że trzeba wiedzieć gdzie kupywać części. Napewno nie w ASO :) Na allegro jest kilka pewnych sklepów ,oferujących dobre ceny oryginalnych części. Są też znacznie tańsze zamienniki, np. wachacze. Ale z ich jakością bywa różnie. Odpowiedz Link
mirdo1 Re: drogie części 07.05.08, 21:47 Niestety ceny części do ar są niewątpliwie wyzsze niż do tak wyśmkiewanych pancerwagenów.Ale to nie taki problem.Niewątpliwie jest gorsza dostępność części zamiennych "na teraz" niż do aut niemieckich. AR 156 1,9 jtd 2005 Odpowiedz Link
bartfine Re: drogie części 07.05.08, 22:03 Sam mam alfe 156 i remontowałem zawieszenie tylko trzeba zrobić to z oryginalnych czesci to wytrzymie dłuzej koszt całego przedniego zawieszenia(4 wachacze gumy na stabilizatorze,łaczniki) i jednego przegubu od strony koła(musiałem wymienic bo tykało:)) 1400zł ale zrobiłem 30.000tys i nic nie puka jestem zadowolony.Aha trzeba miec dobrego mechanika do alfy bo niektórzy jak widzą alfe to specjalnie będa wysmiewac a co za tym idzie zle wykonają swoją prace A POTEM SIE WYMUWIA ZE TO ALFA(BRUDASY) AR jest piekna i nie pożałujesz jak mąz kupi.pozdrawiam Odpowiedz Link