sherlock_holmes 05.02.04, 18:52 Kto wie jak odroznic Mercedesa W123 i W124 (beczka i baleron :))) ) produkowane w Niemczech i w Turcji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sherlock_holmes Re: Zagadka... 06.02.04, 20:36 Podbijam watek - i co, nikt nie wie? :) Dla ulatwienia dodam, ze roznice widoczne sa pierwszy rzut oka - wiec chodzi mi o wyglad zewnetrzny. Odpowiedz Link
rapid130 Re: Zagadka... 06.02.04, 20:55 A według numeru VIN to się nie da? (Coś mi się zdaje, że knujesz jeszcze coś innego ;-) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Zagadka... 06.02.04, 21:07 Tez sie da - ale nr VIN jest schowany pod maska (?), a roznice sa widoczne golym okiem i na pierwszy rzut oka :) Odpowiedz Link
aankaa czy tym razem zgadłam ? 06.02.04, 21:00 jeden (obok znaczka) ma przylepione W123, drugi W124 i zupełnie inne światła Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: czy tym razem zgadłam ? 06.02.04, 21:06 Dobre, ale nie :))) W123 to oznaczenie firmowe "beczki", a W124 - "balerona". Chodzi mi oczywiscie nie o roznice miedzy tymi dwoma modelami, tylko o roznice miedzy tymi samymi modelami wytwarzanymi w dwoch fabrykach - w Niemczech i w Turcji. Odpowiedz Link
aankaa ciągle powtarzasz gdzie który jest robiony 06.02.04, 21:23 może mają flagi w poprzek dachu ? Odpowiedz Link
betty-bt wiem jedna roznice! 06.02.04, 22:19 fabrycznie zakladane chromowane nakladki na nadkolach. druga ma cos z grilem wspolnego, ale ja w to nie wierze, a dowodow nie znalazlam. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: wiem jedna roznice! 06.02.04, 22:31 Gdzies dzwonia :) Faktycznie, jedna z roznic sa chromowane (czyli niklowane :) ) nakladki nadkoli - dodam ,ze w wersji tureckiej. Z grillem blosko - ale co jest innego? :P Dla ulatwienia dodam, ze moj sasiad ma beczke w wersji tureckiej :PPP Odpowiedz Link
betty-bt Re: wiem jedna roznice! 06.02.04, 22:53 a gdzie oklaski for me?? gdzie uznanie?? sama znalazlam ta roznice gapiac sie w kilkanascie roznych fotek ;-P Odpowiedz Link
betty-bt Re: plask, plask, plask, ... 06.02.04, 22:59 dziekuje i w pas sie klaniam ;))) on myslal, ze nikt nie znajdzie. hie hie hie... Odpowiedz Link
aankaa Re: plask, plask, plask, ... 06.02.04, 23:02 on pewnie ma coś jeszcze w zanadrzu ... Odpowiedz Link
betty-bt Re: plask, plask, plask, ... 06.02.04, 23:03 cos kreci, ale udowodnic nie moze ;-) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: wiem jedna roznice! 06.02.04, 23:06 betty-bt napisała: > a gdzie oklaski for me?? gdzie uznanie?? > sama znalazlam ta roznice gapiac sie w kilkanascie roznych fotek ;-P > No dobra, brawo :) Widze,ze nikt nie znalazl drugiej roznicy :) Grill wersji tureckiej ma na srodku wielka gwiazde Mercedesa (wieksza nawet niz obecnie znaczek VW). Wersja niemeicka ma klasyczne chromowane (niklowane :))) ) cienkie listwy w poprzek grilla. Odpowiedz Link
betty-bt Re: wiem jedna roznice! 06.02.04, 23:11 a dzieki, dzieki ;-) ja chce fote! widzialam przed chwila tureckie i nie zauwazylam takiej roznicy. do wody! do wody! do wody! ;-P Odpowiedz Link
aankaa Re: wiem jedna roznice! 06.02.04, 23:18 betty-bt napisała: > do wody! do wody! do wody! ;-P matko buska, wody, w piątek o tej porze ?!?!?!? Odpowiedz Link
krakus.mp Re: wiem jedna roznice! 07.02.04, 11:57 sherlock_holmes napisał: moj sasiad ma beczke w wersji tureckiej :PPP > Witam. Gdzie ona stoi,bo nie widziałem! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: wiem jedna roznice! 07.02.04, 14:14 Na rogu sobie stoi bialy Mercedes, zawsze przodem do jezdni. Czesto parkuje kolo niego - o ile jest miejsce. Odpowiedz Link