tomek854 29.04.10, 23:59 Akt wielkiej odwagi w służbie narodu!!! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7830668,Zakonnica_przywiozla_na_Jasna_Gore_fragment_prezydenckiego.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 04:35 Ciekawe czy za ten chwalebny czyn zostanie "wyniesiona na ołtarze"? W końcu to prawie cud - powinno wystarczyć na "blogoslawiona". A jak się okaże ze ten kawałek był z silnika to może i na "święta" starczy. Odpowiedz Link
truskava Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 09:02 marekatlanta71 napisał: > A jak się okaże ze ten kawałek był z silnika to może i na "święta" > starczy. Pozwole sobie się nie zgodzić. Tu decydujące będzie, jak blisko owego kawałka zwykł przebywać na pokładzie samolotu Król IV RP Lech I-szy. Gdyby rzeczywiście okazało się, że jest to fragment silnika, to wielce prawdopodobne jest potępienie bohaterskiej zakonnicy ze względu na ogromną odległość silników od salonki (prawie cała długość samolotu). Odpowiedz Link
lexus400 Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 07:28 Cóż za brednie, kurwa czytać tego się nie da. "......Podczas niedzielnej modlitwy Apelu Jasnogórskiego o. przeor mówił m.in., że fragment skrzydła maszyny to "niemy, mały świadek głośnej, wielkiej tragedii", którego złożenie na Jasnej Górze wyraża troskę o ojczyznę. Zapowiedział, że fragment będzie włączony "w suknię wdzięczności i miłości, cierpienia i nadziei narodu polskiego na zawsze".Nad projektem nowej sukienki, którą przyozdabiany jest jasnogórski obraz Matki Bożej, pracuje gdański artysta-bursztynnik Mariusz Drapikowski. W ozdobie mają także znaleźć się m.in. fragmenty meteorytów i kamienie szlachetne. Gotowe są już nowe korony na obraz." Podobno w wierze katolickiej bałwochwalstwo jest grzechem a ja obserwuję zupełnie coś innego. Odpowiedz Link
winnix Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 09:55 Mnie najbardziej te meteoryty zaciekawiły :D Odpowiedz Link
typson Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 17:49 Matka Boska Orbitalna Kosmicznie Po Trzykroć Przedziwna Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 10:32 To mi podsunelo pewien pomysł. Pamiętacie handlarza relikwiami w "Krzyżakach" (kopytko osiolka na którym Jezus wjeżdżał do Jerozolimy, szczebel drabiny która przyśniła się Jakubowi.. i takie tam)? Mam w garażu od zajoba śrubek, blaszek.. itp syf. A co mi tam, zrobie objazd po parafiach :) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 10:46 Bohaterka wyniosla relikwie popedzana przez rosyjskich siepaczy. No, wzruszenie zmietosilo mi tchawice! Odpowiedz Link
bassooner Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 13:03 polska zakonnica straciła cnotę! poświęciła ją na rzecz relikwii, wkrętu do metalu, który prawdopodobnie był częścią rozbitego samolotu TU - 154, i przekupiła w ten sposób rosyjskich kozaków. którzy kręcili się w poblizu miejsca tragedii krzycząc w jej stranę "nielzja". - tej Wania! Waniusza! - szto? - a przynieś jeścio ze złomu tych wkrętów do metalu.. pajebał bym sobie... - ja już nie chaciu... ta ostatnia to takie pajęczyny miała, że musiałem ją poobmiatać Odpowiedz Link
dewulot1 Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 16:53 > polska zakonnica straciła cnotę! poświęciła ją na rzecz relikwii, > wkrętu do metalu, który prawdopodobnie był częścią rozbitego... Myslalem ze stracila cnote przemycajac ten kawalek metalu schowany... no wiesz gdzie. Odpowiedz Link
1realista Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 19:20 Ja rozumiem że zakonnica może skończonym tłukiem. Ale że koleś zarządzający Częstochową też jest tłukiem niebardzo chce mi się wierzyć. Dziwi mnie że do tej pory nie odezwał się żaden biskup nakazujący zwrot tej częsci na miejsce. Przecież mają wyższe wykształcenie i powinni rozumieć zjawisko przestrzegania prawa. Niech się potem nie dziwią że owieczki okradaja kościoły bo sami tolerują takie zjawisko. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Jest; jest1 Kolejna bohaterka!!! 30.04.10, 19:22 ale oni to co innego, bo na chwałę Pana i Kościoła :-) Odpowiedz Link