Dodaj do ulubionych

Panie i Panowie, z innej baki zupełnie:

08.02.11, 18:28
Czy jest wśród Was jakiś człowiek od animacji 3D (nieważne, jaki soft). Modelarz, rigger, animator? Jakby był niech walnie proszę maila na priva, to wyjaśnię, jaki jest kejs.
Zdravim.
Obserwuj wątek
    • mrzagi01 Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 19:27
      Noooo, ja zasadniczo modeluję w Rhinoceros 3D... ale animować to już nie :(
      • plawski @Mrzagi 10.02.11, 11:03
        Nie wiem co to za soft, ale jesli siatkę da się potem zaimportować do Blendera, Mayi czy 3D max'a to nie jest źle :-)
        • mrzagi01 Re: @Mrzagi 10.02.11, 16:33
          www.rhino3d.com/
          do maxa sie da na bank
    • franek-b Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 21:27
      Fajna fota :-) minimalnie przesterowana w niebieski ale chmury i auto poniżej, do tego skadrowane super.

https://testysamochodowe.pl/wp-content/uploads/2011/02/DSC_1160.jpg
      • sven_b Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 21:53
        W zeszłym tygodniu pociągnąłem to auto zza Odry :)
        2009, 2.0 147KM, 32kkm
        • franek-b Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 22:03
          Znaczy się gratulować można?
          :-)
          • sven_b Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 22:25
            Tacie, wielkiemu harcerzowi :)

Szukał długo, ale obudził moja czujność gdy wynalazł jakąś Ave koło Pleszewa:D
            Nie miałem sumienia patrzeć jak balansuje nad krawędzią:)
            • franek-b Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 23:10
              Dobre dziecko z Ciebie:-) zdecydowanie lepsza opcja niż ave z Pleszewa... no i auto fajne, bardzo mi się podoba. Przekaż gratulacje od Automobila starszemu ;-)
              • sven_b Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 23:41
                I fajnie jeździ. Inaczej niż Accord. Silnik reaguje bardziej miękko, ale nie sprawia wrażenia braku mocy. Po cichu podejrzewam o to 18-tki. Koła zacne, ale nie na nasze nawierzchnie. W bagażniku są 17tki więc jeszcze to porównam. Prawdopodobnie skończy sie przekładką.
                W trasie przy A/C bierze ok. 8.5L. Jest dobrze wyciszona i przez te koła b.stabilna. Fotele jakby dziwnie węższe. Ogólnie to co mnie zdumiało to nie zauważyłem różnicy w ilości miejsca z przodu między szóstką a trójką.

Oglądałem jeszcze Vectrę ale jej reakcje na wciśnięty pedał przypominały mi kursor flasha, który ruszony gwałtowniej przeskakiwał w zadane miejsce, a dopiero za jakis czas doganiały go powiązane paprochy:) Tak to jeździło.
        • frax1 Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 08.02.11, 22:29
          Hehehe - dobry uczynek żeś zrobił ;) Szczególnie jak już kierował się w stronę Pleszewa ;)

Fotka super! Fajne kadrowanie i sam pomysł. Lepsza niż niektóre w oficjalnych folderach, które pokazują sterylne auto a nie jak wygląda w normalnym otoczeniu.
          Pozdrawiam
          • bassooner Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 09.02.11, 00:24
            o co chodzi w tym wątku? bo pyta sie plawski, zdjęcie jest pod frankiem a chwali się sven?
            • t-tk Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 09.02.11, 00:30
              Z tego co zrozumiałem to Sven chwali się w imieniu svenowego Taty, ja już tego nie ogarniam zupełnie.
              Lepiej wyśpię się przed egzaminem, dobranoc się z państwem.
              • tomek854 Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 09.02.11, 01:23
                A ja sobie zamiast forumować z Wami obejrzałem po raz n-ty "Skazanego na bluesa".

A wszystko się zaczęło jak zwykle - gadu gadu z moją węgierską koleżanką o muzyce, no i przecież nie można pominąć Dżemu. Więc jej wysłałem parę linków na youtube, a u mnie z Dżemem to jest tak, że jak tylko gdzieś usłyszę, to mam potem z głowy co najmniej parę godzin. Więc sobie tak skakałem po Dżemach na youtube i trafiłem na film, jest cały w dobrej jakości. No i zacząłem oglądać... I teraz skończyłem.

Zaprawdę powiadam Wam - dobry film z dobrą muzyką. I tyle.
              • sven_b Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 09.02.11, 08:48
                Przecież po 18.00 można robić dygresje w tematach:)
                • bassooner Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 09.02.11, 11:34
                  aha... czyli jeszcze nie... ;-)))
        • plawski @sven_b 10.02.11, 11:05
          "Lubię to" :-)
      • plawski @Franek-b 10.02.11, 11:04
        Dzięki. Przester całości z blue zamierzony, cała sesja z testu będzie w tym stylu. w aG nie mogłem sobie pozwolić na takie extrawagancyje, ale teraz, czemu nie :-)
        • franek-b Re: @Franek-b 10.02.11, 17:39
          To czekam z niecierpliwością :-)
          Kiedyś chyba robiłeś foty jakiejś navary czy innego pickupa z takim efektem (nie pamiętam jak się on nazywa) gdzie auto wygląda jak zabawkowe, publikowane to było? czy coś przegapiłem?
    • typson Re: Panie i Panowie, z innej baki zupełnie: 09.02.11, 19:57
      Znam jednego człowieka który robi zawodowo, drugiego, który hobbystycznie, ktorego chcesz?
      • plawski @Typson 10.02.11, 11:06
        Obydwu, chętnie z nimi zamienię dwa słowa.
        Dasz jakiś namiar na priva?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka