Dodaj do ulubionych

W-wa - Łódź

15.01.12, 22:18
Którędy pomykacie obecnie z wawki do Łodzi (i odwrotnie)?
Gierkówą przez wykopaliska do Rawy?
Prószków, Grodzisk, Żyrardów, Skierniewice itd. ?
Inny wariant kombinowany?

I drugi temat - ile tajmu trzeba naszykować, żeby w tygodniu dojechać na 11.00 na Al.Piłsudkiego?
Obserwuj wątek
    • speedone Re: W-wa - Łódź 15.01.12, 23:00
      truskava napisał:

> Którędy pomykacie obecnie z wawki do Łodzi (i odwrotnie)?
      > Pruszków, Grodzisk, Żyrardów, Skierniewice itd. ?

Tedy nie polecam , pełno robot przy A2
    • sven_b Re: W-wa - Łódź 16.01.12, 10:23
      Nie ma drogi, która nie upokorzy, ale obecnie radzę TAK. Zaznaczony odcinek schodzi 2-2.5h, w piątki 3. Richtung Żyrardów całkowicie zapomnij.
      • franek-b Re: W-wa - Łódź 16.01.12, 10:49
        Do czasau otwarcia autobahny to jest tak jak pisze Sven, choć wolę jechać katowicką, ale też cel podróży w Wawie mam inny (zupełnie południe Wawy).
        • truskava Re: W-wa - Łódź 16.01.12, 19:03
          Właśnie właśnie, nie zapodałem dość istotnego info, że start lotny będzie z Ursynowa...
          Na katowickiej nieco mnie niepokoi te kilkadziesiąt km'ów wykopków.
          W zeszłym tygodniu turlałem się tamtędy do lexa, ale jeszcze ciemno było, to jakoś szło.
          A za dnia to chyba zatwardzanie na całego... ?
          • typson Re: W-wa - Łódź 16.01.12, 20:02
            Chyba nie ma dramatu z katowicką. Przerabiałem w ten weekend i wracalem dzisiaj rano. Przejazd z katowic do warszawy na puławską/płaskowickiej zajął mi niecale 4 godziny.
            Jadąc do łodzi od radziejowic masz zwężenie ale tam się jedzie caly czas jakieś 70-90 km/h. Predkosc moze nie zawrotna ale z doswiadczen wynika, ze srednia wychodzi zaskakujaco dobra. Odbijasz w Rawie na Ł i po krzyku. Jeśli lubisz boczne (jest sporo śniegu) to odbij wczesniej na skierniewice.

Wracając do w-wy uważaj za Radziejowicami - trzeci czy czwarty radar licząc od końca zwężenia jest nabity.

Oczywiscie wyjazd z ursynowa w ten sposób
            • simr1979 Re: W-wa - Łódź 17.01.12, 11:59
              > Oczywiscie wyjazd z ursyno
              > wa w ten sposób

>
              Bardzo dobra trasa, ale jak się jedzie do Pruszkowa (wtedy w Ładach w prawo, przez Falenty Nowe i miedzy stawami)... ;)
              Do gierkówki proponuję w Falentach prosto, do Magdalenki, tam w lewo drogą przez Magdalenkę właśnie, za kościołem w prawo, w ŁaZach przeskok przez krakowską (łatwy, od niedawna są światła) i dalej prosto jak strzelił do Nadarzyna, gdzie na gierkówkę.
              BTW trasę Stryków - Rawa - i dalej jak wyżej opisałem na Sadybę zrobiłem w piątek wieczorem przed Bożym Narodzeniem w 2 godz 20 min ( co i tak zeżarło mi cały zysk czasowy z jazdy A2 od Torzymia).
              • franek-b Re: W-wa - Łódź 17.01.12, 14:14
                Trasa generalnie OK, ja jednak nie przepadam za drogą przez Falenty (stawy), ponieważ korka już nie ma jak wjedzie się w Krakowską na poziomie Raszyna (od Dawid prosto na Raszyn do Krakowskiej).
                Też uważam, że katowicka mimo robót daje radę, ponieważ jest równa jazda w kolumnie pojazdów, bezstresowo.
                • truskava Re: W-wa - Łódź 17.01.12, 20:25
                  I chyba tej wersji przyjdzie mi się trzymać. W poniedziałek okaże się z jakim efektem.
                  Podziękował za pomysły.
    • truskava Re: W-wa - Łódź 25.01.12, 10:38
      Poszło gładko.
      7:35 wyjazd z ursynowa, na miejscu 9:50
      Szczególnie przyjemnie można turlać się po DK 72. Chyba jakiś remoncik był względnie niedawno.
      Powrót niby dłuższy (wyjazd ok. 13.00), ale to przez dodatkowy przystanek. Samej jazdy wyszłoby prawie identycznie, może z kwadrans dłużej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka