Dodaj do ulubionych

camping, woda, tanio. Gdzie?

18.03.13, 20:51
chcemy latem gdzieś pojechać. ja, żona, 5latek i 2latek.
wymagania: domek kampingowy, blisko woda i jakieś opcje typu wypożyczalnia rowerów. Jak najbardziej może być zadupie. I chyba nie Bałtyk, wieje tam na ogół. A 2latek ostatnio co miesiąc tak chory, że wzbudza przerażenie w przychodni.
Zwykle zapalenie oskrzeli, dziś podejrzenie jednostronnego zapalenia płuc, a generalnie to chyba astma. Dziś jak babcia go spytała dokąd ze mną jedzie to wskazał palcem w górę:) Teraz śpi to humor mi wrócił..
szukamy czegoś w miarę taniego na tydzień, w środku sezonu.
Obserwuj wątek
    • bassooner Re: camping, woda, tanio. Gdzie? 18.03.13, 21:07
      mój siostrzeniec (on, żona 3 latek i pies) wrócił kiedyś przedwcześnie znad morza mocno zniesmaczony... "znajdź mi wuja coś spokojnego, gdzie wypocznę! a nie będę się użerał z pijakami i wszechogarniającym um - cyk, um - cyk"... znalazłem mu to - LINK - jest to u mnie za miedzą, choć ja osobiście tam nigdy nie byłem (mowa o tych domkach). nad pobliskie jezioro Kłosowskie jeździło się na szczupaki,a żona w okoliczne lasy jeszcze jako panienka i harcerka ;-)
      siostrzeniec był tam już 4 raz z rzędu i sobie chwali... ogólnie tam jest nic... dwa jeziora, las, rzeka... ale lasy szczególnie na północ są bezkresne, oj bezkresne...
      • wujaszek_joe Re: camping, woda, tanio. Gdzie? 18.03.13, 22:26
        fajne!
      • rapid130 Znam z macania :P 18.03.13, 22:50
        To jest TUTAJ.
        Daleko od szosy. Nie ma szans, żeby ktoś was tam znalazł bez precyzyjnej instrukcji. :DDDDD
        Sprawdzałem kiedyś tę bazę pod kątem noclegu dla klubu BMW.
        Domki są surowe i siermiężne (jak dla nas były trochę za bardzo), ale mogło się to zmienić w ciągu ostatnich 3 lat. Bez wątpienia, gospodarze są sympatyczni.
    • mrzagi01 Re: camping, woda, tanio. Gdzie? 19.03.13, 09:23
      Jeżeli chodzi o walory miejsca, szczerze polecam tą miejscówę
      czocha-camping.pl/camping,7.htm
      Nie wiem czy będzie spełniać kryteria "względnej taniości", ale to inna sprawa. Gdybyś natomiast rozważał opcję przytargania domu ze sobą (tj. namiotu, przyczepy, campera...)
      Naprawdę super miejscem jest: www.izery.com/ (Tam zachodzi szansa żebyśmy się spotkali :)
    • strongwaz Re: camping, woda, tanio. Gdzie? 20.03.13, 09:48
      "I chyba nie Bałtyk, wieje tam na ogół."
      Wieje to raz pada to dwa i co najważniejsze piździ to 3 :/ Ja polecam czechy środkowe. Pola namiotowe cywilizowane są tańsze niż w pl. Na dziko jak się rozwalisz to jak się dobrze zabunkrujesz to masz dopiero spokój - jezior nie brak i czyste są nie to co mazury. I ryby w nich są. Do Pragi możesz skoczyć. A z Pragi nad balaton (jeśli chcesz ja raz tam byłem i w zupełności wystarczy) jest ca. 6,5h drogi. Jednak góry "chronią" czechó przed ch*jową pogodą przychodzącą z polski.
    • qqbek Roztocze. 20.03.13, 10:05
      A konkretniej Zwierzyniec.
      Jeżdżę tam od lat i zezwierzęcenie postępuje tam zdecydowanie wolniej niż na nieodległym pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim.
      Za kościółkiem na wodzie i stacją Orlenu (wylotówka na Biłgoraj) jest camping Echo, ale ja tam zaglądam najczęściej we wrześniu, jak jest pusto. W sezonie może być gwarniej, choć wtedy bierze się "duży domek" (dwie sypialnie, łazienka z wc, aneks kuchenny w przedpokoju), bo "małe domki" (pojedyńczy pokój z aneksem kuchennym) okupuje wtedy młodzież.
      Na terenie masz trochę wolnego miejsca na ognisko (tak na oko plac pośrodku campingu ma około hektara, ale w sezonie część wydzielana jest na pole namiotowe), boisko do siatki, dużą otwartą kuchnię dla gości z zadaszonym miejscem do grillowania (sport, którego akurat nie lubię).
      Dalej są stawy Echo z kąpieliskiem, Wieprz ze spływami kajakowymi, Roztoczański Park Narodowy z rezerwatem Bukowa Góra, hodowlą zachowawczą konika polskiego i malowniczymi widokami na pogranicze polsko-ukraińskie.
      Alternatywnie można poszukać kwatery prywatnej w samym Zwierzyńcu (a nie na uboczu, bliżej stawów) lub przejść się na... pocztę (poczta w zwierzyńcu ma za urzędem kilka domków campingowych - kiedyś wyłącznie dla pocztowców, teraz wynająć może każdy - mają też pokoje gościnne, ale to raczej opcja dla odwiedzających was).

Co można robić w okolicy?
      Zwiedzać (chociażby Susiec, Zamość, Krasnobród, Szczebrzeszyn), łazić, jeździć rowerem. Jak się znudzą stawy, to dużo większe i lepiej zorganizowane kąpielisko jest kilkanaście km dalej, w Krasnobrodzie. Mi lasy się nigdy nie nudzą, a tam wszędzie wokół lasy (i do tego rzeźba terenu fajna).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka