14.06.14, 00:54
...nie, nie są mi potrzebne.
Ale tak na marginesie zdrowotnych perypetii Lexusa mnie tknęło.
Nikogo stąd nie znam osobiście, a jednocześnie głupio mi wypowiadać się na forum w wątku osoby potrzebującej tychże kciuków (jak bez wątpienia potrzebował tego Lexus ostatnio).
Głupio mi walić "kciuki" w wątkach dotyczących zdrowia czy sytuacji osobistej (nawet jeśli znam stąd szczegóły takowej), trochę mniej - jak w wypadku Tomka ostatnio - w przypadkach gdzie chodziło o ewentualne szanse powodzenia w karierze akademickiej.

Nie chcę walczyć z "kciukowymi" tematami - wprost odwrotnie - wiem doskonale jak ważne potrafi być wsparcie innych osób... ale czy możecie mi wybaczyć to, że czasami (pomimo najszczerszych intencji) głupio, po prostu po ludzku głupio, mi pisać coś, do kogoś z kim osobiście nie dane mi było się poznać?

Wiem, że temat i pora na jego poruszanie są durne, więc zupełną olewkę też bez krzywdy na osobie przeżyję (a nawet stanowić będzie ona swoiste potwierdzenie mojego punktu widzenia)... ale po prostu brakowało mi tu (bo nadal czuję się tu trochę "w gościach") jakiegoś usprawiedliwienia dla mojego "niekciukowania".
Obserwuj wątek
    • bassooner Re: Kciuki 14.06.14, 10:36
      wyluzuj stary... jak chcesz to trzymaj i nie wnikaj... ja też nie wszystkich znam... no choć lexa widziałem raz i nawet obiad z nim zjadłem, choć flaszki nie zrobiłem ;-)
      • qqbek Re: Kciuki 14.06.14, 10:51
        No tak.
        Nie zmienia to faktu, że zarówno durnie się czuję dopisujac się do trzymających jak i tego nie czyniąc.
    • lexus400 Re: Kciuki 14.06.14, 11:25
      qqbek napisał:
      głupio, po prostu po ludzku głupio, mi
      > pisać coś, do kogoś z kim osobiście nie dane mi było się poznać?

qqbek w pełni cie rozumiem, jednak trzymanie kciuków nie jest obowiązkowe tak jak nie jest obowiązkowe chodzić do kościoła mając inne poglądy na te tematy. Ja też osobiście wielu osób z forum nie znam ale jakoś przez tyle lat wspólnego "forumowania" mogę powiedzieć, że odczuwam taką hmmm nie wiem jak nazwać, może "więź" ? z osobami z którymi tyle lat korespondencyjnie się znam i na tym chyba polega forum, że ludzie się poznają na odległość, mają wspólne tematy choć nie koniecznie jednakowe poglądy. Wiele propozycji już padało tutaj w temacie jakiegoś zlotu forumowego i czasami w małych grupach dochodziło do skutku czego sam doświadczyłem i bardzo się z tego cieszę bo poznałem sporo osób, lecz nie będę wymieniał bo mógłbym kogoś pominąć ale uwierz mi sporo. Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie aby zorganizować takie spotkanie. Oczywiście pogodzić wszystkie sprawy indywidualnie jest trudno ale może spróbujemy się zebrać na jakieś małe co nieco. Jeśli chodzi o miejsce to mogę powiedzieć, że dysponuję wszystkim co jest potrzebne do takiego spotkania czyli miejsce do spożycia, grill, parking na xxxx samochodów, miejsca do spania i nie jest to autoreklama:)) ale do spotkania potrzebna jest pewna ilość chętnych, więc może padną jakieś propozycje ??? ja jestem za i wtedy nie miałbyś wymówek w sprawie trzymania kciuków;D
      • qqbek Pożyjemy, zobaczymy... 14.06.14, 11:50
        ...ja jestem bardzo zabiegana istota i trudno mi gdziekolwiek na dłużej się wyrwać.
        Ale jeśli by się udało, to rzeczywiście nie miałbym już wymówki :)
        • franek-b Jestem za! 14.06.14, 12:55
          A kto z nas nie jest zabiegany?
          No to się nieźle izolujesz, skoro nie znasz nikogo osobiście :-P
          Parę osób poznałem osobiście i bardzo sobie to chwalę :-)

Zdecydowanie jestem za! Miejscówka w Lexa jest wyśmienita, pamiętam jeszcze z czasów 'warsztatowych'. Co prawda niektórzy mieliby dosyć daleko (Bass) ale ja z chęcią bym sie wybrał!
          • tomek854 Re: Jestem za! 14.06.14, 14:02
            Bass by miał daleko... Marku atlanto, słyszałeś? :-)
            • lexus400 Re: Jestem za! 14.06.14, 14:42
              tomek854 napisał:

> Bass by miał daleko... Marku atlanto, słyszałeś? :-)

Nooo Tomku żebyś się nie zdziwił:) brałem udział w pewnym spotkaniu, na które kolega właśnie z USA przyleciał, kilku znajomych z Niemiec przyleciało ale ludzie mający 10km a ekstremalny przypadek 700m do miejsca spotkania nie mieli czasu podjechać/podejść. Tak więc Markuatlanto daj przykład;D
              • tomek854 Re: Jestem za! 14.06.14, 19:19
                No ja wiem przecież. Przypomnij sobie ile muszę przebyć żeby zajechać do Ciebie na kawę ;-)
                • lexus400 Re: Jestem za! 14.06.14, 19:51
                  ....ale Ty masz mniejszą wodę do pokonania niż Marekatlanta, więc nie narzekaj malkontencie jeden ;D
                  • tomek854 Re: Jestem za! 14.06.14, 19:54
                    Wciąż większą niż bass :D
            • franek-b Re: Jestem za! 16.06.14, 10:22
              Dokonałem skrótu myślowego, ponieważ założyłem, że nikt spoza PL i tak nie przyjedzie na taki zlot.
              Czy może niesłusznie wykluczyłem? możemy się założyć :-)
              • qqbek Skróty zlotowo-myślowe :) 16.06.14, 10:43
                Przez dłuższy czas bawiłem się, wraz z grupą innych zapaleńców, w symulacje lotnicze.
                Zloty mieliśmy średnio raz na rok.
                Ja "wysiadłem" (rodzina nie pozwala na poświęcanie regularnie czasu na zabawy), inni bawią się nadal.
                Ostatni zlot (już beze mnie rzecz jasna) mieli... w Stambule, wraz z zaprzyjaźnioną ekipą z Turcji.

Także nie ma "nie da się"... jest już szybciej "czy żona pozwoli i jakich koncesji za to będzie wymagać?" ;)
                • bassooner Re: Skróty zlotowo-myślowe :) 16.06.14, 10:47
                  tymczasem byłem wczoraj u lexa pamperkiem z googla... ale tam wciąż auto - serwis jest... a chciałem zobaczyć gdzie tu można na dworze browarka się napić... ;-)
                  • lexus400 Re: Skróty zlotowo-myślowe :) 16.06.14, 18:14
                    Można bass można, co prawda jestem jeszcze w trakcie ale już można.;D
                    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e6a848dc51d.jpg
    • lexus400 Re: Kciuki 14.06.14, 15:11
      Mogę podać przykład takiego zlotu organizowanego co roku w którym biorą spotkanie chłopaki z forum Hondy Prelude.
      • lexus400 Re: Kciuki 14.06.14, 15:12
        ....w którym biorą udział - oczywiście.
        • lexus400 Re: Kciuki 14.06.14, 15:14
          ...kurde coś ja bez sensu piszę dzisiaj (może nie tylko dzisiaj?) ale kapniecie się o co chodzi chyba bo wszyscy tutaj są inteligentni, oprócz mnie jak widać:D
    • tiges_wiz Re: Kciuki 14.06.14, 18:39
      ja też czasem się nie czuję na siłach po prostu, a czasem jest mi tak smutno, że nie wiem co mam właściwie napisać, bo mam wrażenie, że co bym nie napisał, to byłoby źle, więc cie rozumiem.

Zlocik byłby fajny, ale przez to, że cała rodzina jest utrzymywana tylko przeze mnie (żona ciągle pomaga Maksowi), to cierpię na chroniczny brak kasy ;)
      • krakus.mp No to kiedy ten zlot? 16.06.14, 20:52
        Bo tak się zlatujemy już od kilkunastu lat i nic nie wychodzi.
        • jerry.s Re: No to kiedy ten zlot? 17.06.14, 16:59
          ... poczekaj ... na razie jesteśmy na dobrej drodze żeby pobić rekord w planowaniu zlotu który się nigdy nie odbył ...

ja też w zasadzie nie znam nikogo z forum, nie licząc jednego osobnika który swego czasu powoził się C5ką ... ale na zlot bym wpadł ... pod warunkiem że czas ... i żona ... pozwolą ...
          • franek-b weekend 5/6 lipca? 17.06.14, 23:10
            komu pasuje?
            • tomek854 Re: weekend 5/6 lipca? 17.06.14, 23:30
              Ja na razie bardzo ciężko budżetowo, ale jak dobrze pójdzie, to będę w PL w sierpniu.
            • lobuzek1 Re: weekend 5/6 lipca? 17.06.14, 23:49
              Wstępnie jestem na tak, pytanie tylko gdzie?
              • tomek854 Re: weekend 5/6 lipca? 18.06.14, 00:05
                To chyba głupie pytanie :D Leksus aż zawału dostał tak się przejął, żeby nam miejscówkę zorganizować na zloty... A Ty byś chciał gdzie indziej się spotkać? :D
              • lexus400 Re: weekend 5/6 lipca? 18.06.14, 07:49
                lobuzek jak śmiesz pytać gdzie??;D
                • tiges_wiz Re: weekend 5/6 lipca? 18.06.14, 09:22
                  to ja poproszę namiary
                  • jerry.s Re: weekend 5/6 lipca? 18.06.14, 12:15
                    że u lexa to wiadome ... ale gdzie to ? ...
                    • bassooner Re: weekend 5/6 lipca? 18.06.14, 12:49
                      tu = biznes
                      • bassooner Re: weekend 5/6 lipca? 18.06.14, 13:02
                        aha... ja 29 wyjeżdżam do szwagra do Monachium, wracam dopiero ok 20 lipca... ;-(
                      • jerry.s Re: weekend 5/6 lipca? 18.06.14, 13:04
                        to i ja byłbym na tak ... swoją drogą ... ciekawa miejscówka ... można traktować jako bazę wypadową na zwiedzanie okolicy ...
          • plawski Re: No to kiedy ten zlot? 18.06.14, 10:05
            Pozdrawiam :-)
            A Ciebie Lexusie przepraszam, bo "przespałem" kciuki.
            Z braku czasu bardzo rzadko zaglądam, na szczęście inni pomogli.
            Zdrowia Ci życzę i też mam nadzieję, że kiedyś w końcu się uda spotkać w większym gronie...
            • krakus.mp Re: No to kiedy ten zlot? 18.06.14, 22:53
              Lexusie, będę w poniedziałek w Katowicach. W drodze powrotnej z chęcią wpadnę do Ciebie.
              Jak będziesz do południa uchwytny to fajnie. :)
              • lexus400 Re: No to kiedy ten zlot? 19.06.14, 07:16
                Nie wiem krakusie czy w poniedziałek będę bo muszę pojechać saunę zakupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka