Dodaj do ulubionych

Idą wybory

08.11.14, 21:26
Wygląda na to, że kampania wyborcza w gminie Bochnia nabiera tempa.

www.youtube.com/watch?v=gJF9UtcsiZ4
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Idą wybory 09.11.14, 23:08
      W powiecie kolbuszowskim też:
      https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10360704_10152393345716573_3785446320453053438_n.jpg?oh=b32a7fa8792254d84e371158db5dbae0&oe=54F1EEAD&__gda__=1423619259_9e7a3bf8d1d62d4d71bb16d117d1fffb
      • franek-b Re: Idą wybory 10.11.14, 10:46
        Jak to prawdziwy katolik :-)
        Zastanawia mnie jak on chce zwiększyć dziesięciokrotnie liczbę mieszkańców w parafii?
        • mrzagi01 Re: Idą wybory 10.11.14, 13:16
          franek-b napisał:

> Jak to prawdziwy katolik :-)
          > Zastanawia mnie jak on chce zwiększyć dziesięciokrotnie liczbę mieszkańców w pa
          > rafii?
          >
          Mógłby sprowadzić cyganów. Miałby kogo potem wieszać.
          • franek-b Re: Idą wybory 10.11.14, 14:57
            My sobie jaja robimy ale przeraża mnie ta rzeczywistość gminna...
            Jego poglądy są odbiciem tego co widzi w ludziach w swoim otoczeniu.
            • bassooner Re: Idą wybory 10.11.14, 16:00
              a po herbie Kolbuszowej można wnieść, że to tolerancyjna gmina...
              https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/POL_Kolbuszowa_COA.svg/100px-POL_Kolbuszowa_COA.svg.png
              • krakus.mp Re: Idą wybory 12.11.14, 13:32
                bassooner napisał:

> a po herbie Kolbuszowej można wnieść, że to tolerancyjna gmina...
                > https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/POL_Kolbuszowa_CO
> A.svg/100px-POL_Kolbuszowa_COA.svg.png
                Tak samo tolerancyjna jak forum Automobil!
                • franek-b Re: Idą wybory 12.11.14, 14:31
                  Krakus jaki Ty biedny jesteś, prześladowany przez kolegów forumowych...

Mam wrażenie, że nie rozumiesz słowa tolerancja. Tolerowanie nie oznacza akceptacji, poza tym rozmawiamy o poglądach i nie akceptuję Twoich poglądów ale do Ciebie jako człowiek nic nie mam i szanuję (i bynajmniej nie wysyłam Ciebie na stryczek).
                  Kapisto?
                  • bassooner Re: Idą wybory 12.11.14, 15:06
                    ja też nie zauważyłem prześladowania twojej szanownej osoby... fakt, że akurat trafiłeś na anty pisowców ale jak na razie wymieniamy się tylko poglądami... może niektórym nerwy ponoszą ale tak to jakoś w polityce jest... niestety ;-)
                    • krakus.mp Re: Idą wybory 12.11.14, 15:40
                      Nigdzie nie napisałem że jestem na Automobilu prześladowany. Wręcz przeciwnie. Mam tu wiele dobrych duszek, które jak trzeba opierdolą a jak trzeba to i pochwalą. :))
                      Chodzi mi ogólnie , że na tym forum nie wolno ujawniać swoich poglądów na temat gejów, żydów, kolorowych z cyganami na czele, czy nawet politycznych.
                      Są na forum ludzie, którzy z założenia atakują kogoś tylko po to by mu dołożyć. Nawet gdy ma rację.
                      • franek-b Re: Idą wybory 12.11.14, 15:54
                        Nie mam takich obserwacji. Powtórzę, tolerancja nie oznacza akceptacji, mam wrażenie, że ciągle do tego 'pijesz'.
                        Przecież wszyscy wiedzą jakie masz poglądy na te tematy i raczej nie ze spotkań F2F tylko właśnie z tego forum.
      • tomek854 Re: Idą wybory 12.11.14, 23:25
        Tymczasem we Wrocławiu moja mama, miejski przewodnik, z uporem maniaka fotografuje wszystkie nielegalnie powieszone plakaty i wrzuca na Facebooka, a grupa znajomych (w tym ja) wyszukuje kandydatów na owych plakatach reklamowanych i kontaktuje się z nimi, czy to mejlicznie, czy fejsbucznie czy w inny sposób.

Ja osobiście napisałem na Facebooku do dwóch kandydatów. Kandydat z SLD na moje pytanie "Jakie jest jego zdanie na temat estetyki miasta - czy uważa, że obsrywanie miasta plakatami jest w porządku" za którym podążyło zdjęcie jego plakatów nalepionych na znakach drogowych. Odpisał, że to nie on, tylko wolontariusze, ale że upomni i plakaty usunie. Napisałem, że trzymam za słowo i sprawdzę, dostałem od niego lajka.

Drugim kandydatem jest kandydat z PiS. Na jego FB był apel o pomoc, ktoś napisał "co trzeba robić" to się włączyłem do dyskusji i napisałem "lepic plakaty, nieważne gdzie" i poparłem to fotkami jego plakatów na przystanku tramwajowym (których było multum, bo ten kandydat jest szczególnie aktywny na polu nielegalnego plakatowania).

Kandydat odpisał, że nie widzi problemu, bo przecież plakaty nie szpecą i są równo naklejone. Moja mama zapytała go, czy opłacił w MPK przestrzeń reklamową, on odpowiedział, że po pierwsze wiaty nie należą do MPK, a po drugie o co w ogóle biega, on obiecuje że po wyborach prawie wszystkie plakaty usunie.

No a dziś mama przyszła z kolejną focią plakatu na przystanku, tym razem innego kandydata z tej samej partii. Zdjęcie to w piękny sposób pokazuje, ile znaczy dla Prawa i Sprawiedliwość pierwszy człon ich nazwy (Krakusowi pod rozwagę):

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/1653926_764717443564799_8053362966924457219_n.jpg?oh=f87bdbebbb66abc11eb988b38e8571f9&oe=54E811DD&__gda__=1424062176_1f55d1f68d77c63cc0dbe756c31d2f88

Jak ja nie lubię PiSu.
        • krakus.mp Re: Idą wybory 13.11.14, 08:52
          Szanowny Tomaszu. Nie muszę niczego rozważać.
          W każdej partii, w każdej grupie społecznej są ludzie i ludziska.
          Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie się rządził własnym prawem i będzie miał innych w czterech literach. Pokazujesz kandydatów PiS. A czy kandydaci PO są OK?
          W Krakowie ich gęby (i nie tylko PO) są rozwieszone wszędzie, nawet jedną miałem nalepioną na swoich garażowych drzwiach. Wiszą na drzewach, wiatach, klatkach schodowych i na latarniach.
          Po wyborach najpewniej nikt ich nie usunie do Nowego Roku.
          Nie pierwsze to wybory i wiadomo wszystkim jak ta banda darmozjadów (kandydaci) traktuje społeczeństwo. Każdy uważa siebie za prawego człowieka, a potem po wygranych wyborach będzie naginał prawo pod siebie.
          • franek-b Re: Idą wybory 13.11.14, 10:50
            Powyższe to właśnie przykład hipokryzji pisowskiej, od której robi mi się niedobrze. Wszystko traktują instrumentalnie (bardzo fajny wczorajszy felieton prof. Środy), łącznie z prawem i moralnością. Gęby pełne frazesów i poczucia moralnej, katolickiej wyższości a w rzeczywistości drobne złodziejaszki i oszuści.
            Szczytem dla mnie obłudy jest ten poseł katolik (wcześniej pis teraz polska jest najważniejsze czy tez podobne oszołomstwo) z Lublina? (chyba) który nie zapłacił 200 zł za usługi prostytutki a teraz reklamuje się na plakatach razem z żoną (swoją). Kuźwa, to trzeba mieć tupet, brak poczucia wstydu, obciachu. Na procesjach dalej w pierwszym rzędzie nosi obraz albo coś równie 'ważnego'. Na ale Krakusowi dali podwyżkę, więc kolesie są spoko.
            • tomek854 Re: Idą wybory 13.11.14, 12:34
              www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20141113%2FPOWIAT0206%2F141119739

Znowu akurat ta sama partia. Przypadek? Nie sądzę... :)
          • tomek854 Re: Idą wybory 13.11.14, 11:53
            > Pokazujesz kandydatów PiS. A czy kandydaci PO są OK?

Ponieważ osobiście we Wrocławiu będę dopiero jutro, na razie opieram się na zdjęciach robiących z furiacką pasją przez moją mamę, przewodnika miejskiego. 90% z tych zdjęc to plakaty kandydatów PiS, trochę plakatów to SLD (różnicę w reakcji na moje zwrocenie uwagi opisałem) poza tym pojedyncze przypadki.

Od wczoraj PiS zaspamował także nasze forum osiedlowe na Facebooku (i są oburzeni, że moja mama zwróciła im uwagę, że to nie miejsce na kampanie wyborczą).

Ja się zgadzam, ze nie tylko kandydaci PiS zasyfiają miasto, ale właśnie dlatego trzeba takie zachowanie tępić. A im kto bardziej bezczelny, tym bardziej trzeba tępić. Gwarantuję ci, że gdyby podobnie się zachowywali kandydaci od Palikota, tak samo bym to piętnował (choć pewnie z nieco innym komentarzem, co oczywiste).

Wracając do tego kandydata PiS: ów kandydat usunął już całkowicie dyskusję ze swojego profilu a w prywatnej wiadomosci do mnie napisał, że ma zezwolenie na plakatowanie przystanków. Zapytałem go, czemu w takim razie nie napisze tego publicznie (a najlepiej owego zezwolenia nie przedstawi) zamykając w tym momencie dyskusję raz na zawsze. Dowiedziałem się, że "w jego odczuciu zachowanie takie jak moje nie jest akceptowalne dlatego kończy dyskusję".

Tymczasem moja mama mówi, że plakaty nie mają pieczatek, które mają wieszane na przystankach np. obwieszczenia i ze z tego co się orientuje od czasu, kiedy praktycznie każda wiata ma podświetlaną gablotę na plakaty udostępnianą na zasadach komercyjnych, ZDiUM nie wydaje zgody na plakatowanie przystanków. Napisałem do rzeczniczki z pytaniem, czy pan kandydat mówi prawdę o posiadaniu zgody, czekam na odpowiedź.
            • tomek854 Re: Idą wybory 13.11.14, 11:58
              O, a tu masz słowami samego kandydata:

https://x0.cdn02.imgwykop.pl/c0834752/11xOGFe_YhDDpvWnrKls0PgowEIl8c7FXgGqHmp0,wat.jpg?author=Zenon_Czosnek&auth=74eb82f847a91360bdb394ad039391b3

(screen z usuniętej dyskusji).

On nawet nie idzie w zaparte udając, że nic nie wiedział... On świadomie wiesza plakaty na przystankach ("żaden nie jest powieszony gdzie popadnie") i nie widzi nic w tym złego "bo przecież prawie wszystkie usunie" a w ogóle "są wybory, musi byc miasto zasyfione plakatami, sorry, taki mamy klimat". Ech...
    • strongwaz Re: Idą wybory 19.11.14, 17:14
      Macie tu:)) ENDŻOJ.

www.youtube.com/watch?v=ILYq5n2QSfs&list=UU8oAVQ3BrGphqMZdlDHBqZA&index=1
    • sven_b Re: Idą wybory 24.11.14, 17:29
      Na temat wyborów i wymiaru sprawiedliwości Paweł Kowal rzecze tak:
      www.youtube.com/watch?v=j1pFCiHYVoI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka