Dodaj do ulubionych

Super akcja

12.09.04, 23:35
We wroclawiu teraz jerst wielka akcja - SM i Policja robia porzadek z kierowcami, ktorzy zajmujja bezprawnie miejsca dla inwalidow. I bardzo dobrze, tylko przeprasszam to trzeba do tego wielkiej, szumnie reklamowanej akcji z pompa rozpoczetej w TV? To wczesniej to nie nalezalo do ich obowaizkow?

To mi sie wydaje jest postawienie swiata na glowie troche: niedawno byla akcja "bezpieczna taksowka" - jest to taka taksowka w ktorej kobiety maja znizki ( jawna dyskryminacja!) a po za tym kierowca poczeka az wejda do domu albo nawwet odprowadzi je pod drzwi :)

Troche to dzieki mi sei wydaje, bo dla mnie takie rzeczy naleza do czegos normalnego - jesli nie jest to kwestia zwyklej ludzkiej uprzejmosci to po prostu dbania o klienta. Ale trzba bylo zrobic AKCJE. Teraz to samo z parkingami dla inwalidow.

Proponuje teraz akcje "NIESKORUMPOWANY POLICJANT", "UPRZEJMA PANI URZEDNICZKA" czy "0 TOLERANCJI DLA GAPOWICZÓW"...
Obserwuj wątek
    • dwiesciepompka Re: Super akcja 13.09.04, 21:02
      tomek854 napisał:

niedawno byla akcja
      > "bezpieczna taksowka" - jest to taka taksowka w ktorej kobiety maja znizki (
      ja
      > wna dyskryminacja!) a po za tym kierowca poczeka az wejda do domu albo nawwet
      o
      > dprowadzi je pod drzwi :)
      >
      > Troche to dzieki mi sei wydaje, bo dla mnie takie rzeczy naleza do czegos
      norma
      > lnego - jesli nie jest to kwestia zwyklej ludzkiej uprzejmosci to po prostu
      dba
      > nia o klienta. Ale trzba bylo zrobic AKCJE. Teraz to samo z parkingami dla
      inwa
      > lidow.

Spotkałem chyba dwie dziewczyny, które za nic nie chciały wrócić taksówką w
      nocy do domu. Trafiły raz na takich panów taksówkarzy, którzy zamiast do domu
      wywiezli je do lasu by sprawdzic (naszczescie nieudanie) ich cnotę. Jeslti to
      tacy panowie maja od odprowadzać pod drzwi to niewesoło...
    • tomek854 Re: Super akcja 13.09.04, 23:38
      A jak to wyglada w praktyce? Pod Carrefourem jest 7 miejsc dla inwalidow. Zajezdza dziadek - inwalida trabantem, i nie ma gdzie stanac, bo na 3 miejscach stoja inni inwalidzi, na dwoch samochody w trakcie wypisywania mandatow a na pozostalych dwoch policyjny transit - na uklos ;)
      • sherlock_holmes Re: Super akcja 14.09.04, 08:28
        I bardzo dobrze :P Trzeba przykladnie karac tych, ktorzy bezprawnie zajmuja miejsca dla inwalidow. Czasem przydaloby sie tylko postawic jeszcze lustro w takich miejscach, bo niektorzy, otoczeni aureola wladzy, nie zauwazaja wlkasnego postepowania...
        PS. Kiedys przegonilem strazakow :D miejskich, ktorzy ladowali mandaty za parkowaie na zakazie. Ich radiowoz oczywiscie tez stal na zakazie
        • tomek854 Re: Super akcja 14.09.04, 14:33
          Juz to widze, jak ich przegoniles :P

Akurat im wolno podobno, i byl o tym watek nawet jakis na forum SM wroclaw, ktory tu linkowalem :)...
          • sherlock_holmes Re: Super akcja 14.09.04, 17:32
            A bys sie zdziwil - pracowalem wtedy w pizzerii jako szef kierowcow. Mielismy na ulicy ustawiony znak zakazu zatrzymywania - nie dotyczy zaopatrzenia na czas za- i wyladunku.
            No i kiedys przyjechaly ciecie miejskie i zaczeli wypisywac mandaty naszym kierowcom za to, ze stoja, a nie laduja sie :) OD razu wyskoczylem i na glos do kolegi: "dzwon po policje, bo ciekaw jestem od kiedy to nieuprzywilejowanym pojazdem mozna bezkarnie lamac przepisy". Zwineli sie od razu :)
            Mialem tam jeszcze lepszy motyw - gdy miala przyjechac ciezarowka z dostawa i gonilismy wszystkich (bo jak wiadomo, kierowcy w Polsce leja na wszelkie mozliwe znaki). Jedna taka stara pierdola sie uparla i nie dalo sie z nim dojsc do ladu - wiec zastawilem parking wlasnym cialem. Cwok zle obliczyl i tracil mnie zderzakiem. Zrobilem rozrobe taka, ze za 2 minuty mial policje na karku :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka