Dodaj do ulubionych

Arcybiskup

30.11.15, 00:28
m.onet.pl/biznes/branze/energetyka,sbgem3
Czekam aż arcybiskupi zaczną krytykować politykę monetarną państwa a potem przejmą nad nią rządy. A także nad szkolnictwem, gospodarką i medycyną.
Obserwuj wątek
    • bassooner Re: Arcybiskup 30.11.15, 09:07
      czyli jest za prywatyzacją... ma rację!
      • sven_b Re: Arcybiskup 30.11.15, 10:24
        He, he, strzał w 10.
      • marekatlanta71 Re: Arcybiskup 01.12.15, 01:57
        Ma racje czy nie ma - nie ma to znaczenia. Co włączę jakieś polskie wiadomości to pojawia mi się na ekranie czarny i wypowiada się autorytatywnie w kwestiach które nie powinny być w kręgu zainteresowań kościoła.
        • tomek854 Re: Arcybiskup 01.12.15, 10:45
          Kiedyś jezdzilem nocami przez dzikie ostepy gdzie ciężko było o radio ukf, wiec latalem sobie po dlugich. Przy dobrej pogodzie ładnie łapało polskie radio program pierwszy. Wymyśliłem sobie taką grę w liczenie czasu do pierwszego księdza. Rekord wyniósł 42 minuty. Bo to tak :

- program dla kombatantów : kapelan.
          - program dla tirowcow: swiecenie ciężarówek na dzień sw. Krzysztofa albo o przydrożnych kościołach.
          - program dla emigrantów : reportaz z życia polskiej parafii w Londynie
          - program dla biznesmenów : wywiad z duszpasterzem przedsiębiorców
          - program o zdrowiu: dyskusja o roli kapelana w szpitalu

I tak dalej....
          • sven_b Re: Arcybiskup 01.12.15, 11:00
            Panowie, złapcie sobie jakieś normalne radio, np. Trójkę.
            Słucham bez wrażenia, że za plecami czai się jakiś wielebny.
            • bassooner Re: Arcybiskup 01.12.15, 11:35
              ja za t osłucham radia maryja i tam co chwilę księżulo albo pitucha... nosz kurw o co chodzi?! ;-)
            • tomek854 Re: Arcybiskup 01.12.15, 19:43
              Ciężko o trójkę na długich... :)
              • tomek854 Re: Arcybiskup 01.12.15, 19:44
                ...ale za to w Polsce słuchaliśmy bodajże trójki jak wjechaliśmy do kraju.

Było to po tych zamachach i jakiś tam program nocny w którym grali muzykę Europejską stwierdził, że żeby uczcić ofiary zamachów w Paryżu, będą puszczać Francuską muzykę.

Najpierw puszczali Garou, potem Jacquesa Brela, potem Joe Dassina... Jeśli tak wygląda wiedza pozostałych prowadzących programy w Trójce, to dziękuję, postoję :)
                • sven_b Re: Arcybiskup 01.12.15, 19:53
                  Przepraszam, dla Joe Dassin'a mam wiele uznania. Dźwignął niejedną skreśloną imprezę nad ranem. Z resztą każdy chciałby tak wyglądać :)

• tomek854 Re: Arcybiskup 02.12.15, 00:20
                    Ale Ty wiesz, że podobnie jak pozostali z tego zestawu on nie jest Francuzem, prawda? :)

A babka co chwila powtarzała "jednoczymy się z Francją, słuchamy francuskich artystów" a jak już walnęła że "Garou to jest najpopularniejszy piosenkarz z Francji" i że jego piosenki są "charakterystyczne dla Francji" to walłem głową w klakson w czasie jazdy z rozpaczy :)
                    • mrzagi01 Re: Arcybiskup 02.12.15, 01:22
                      Ale że która konkretnie?
                      • tomek854 Re: Arcybiskup 02.12.15, 13:51
                        Nie wiem, która, nie słucham Trójki na co dzień. W środku nocy, chwilę posłuchałem i przełączyłem.
                    • sven_b Re: Arcybiskup 02.12.15, 21:34
                      > Ale Ty wiesz, że podobnie jak pozostali z tego zestawu on nie jest Francuzem, p
                      > rawda? :)

O Garou wiedziałem, ale z Dassinem to mnie zaskoczyłeś. Dałbym palec, że to Francuz:)

> to walłem głową w klakson w czasie jazdy z rozpaczy :)
                      Żem walnął jeżeli już. Rzadko wpadasz, języka zapominasz ;)
                      • tomek854 Re: Arcybiskup 02.12.15, 23:29
                        No, a Brel to Belg.

Natomiast "walłem" jest naumyślnie, w celach humorystycznych, taka stylizacja. Było kiedyś w jakimś filmie, tylko nie pamiętam w którym :)
                        • sven_b Re: Arcybiskup 03.12.15, 13:57
                          > No, a Brel to Belg.
                          Wychodzi na to, że ten dorobek francuski nie jest taki bogaty.
                          >
                          > Natomiast "walłem" jest naumyślnie, w celach humorystycznych, taka stylizacja.

Spokojnie, złapałem:) Normalny jęz. biznesu:)
                          Ostatnio na spotkaniu klient przeprosił mnie i grzmi w telefon 'Andriej, no to dawaj cztardziescjat'. Mówie 'Panie Romanie, chyba sorok?'. 'Ach tam, mówie tak od lat i widzę po przelewach, że zrozumiał :)'.
                          • tomek854 Re: Arcybiskup 03.12.15, 14:54
                            > Wychodzi na to, że ten dorobek francuski nie jest taki bogaty.

Wręcz przeciwnie. Jest mnóstwo zajebiście fajnej muzyki z Francji.

Wychodzi po prostu na to, że dziennikarze stacji radiowej, która od kilku dekad kształtuje gusta muzyczne wielu Polaków są (przynajmniej niektórzy) całkowitymi ignorantami.
                  • bassooner Re: Arcybiskup 02.12.15, 12:31
                    sven_b napisał:

> Przepraszam, dla Joe Dassin'a mam wiele uznania. Dźwignął niejedną skreśloną im
                    > prezę nad ranem. Z resztą każdy chciałby tak wyglądać :)

______________________________________________________________________________

fakt. włos, klawiatura i pupcia, wszystko 1 klasa!
            • marekatlanta71 Re: Arcybiskup 02.12.15, 04:38
              An codzien słucham RMF i tam jest jeszcze gorzej - słuchając reklam odnosi się wrażenie ze wszyscy mężczyźni w Polsce maja problemy z erekcją a kobiety nieustanne zapalenia pęcherza.
              • mrzagi01 Re: Arcybiskup 02.12.15, 09:13
                marekatlanta71 napisał:

> An codzien słucham RMF i tam jest jeszcze gorzej - słuchając reklam odnosi się
                > wrażenie ze wszyscy mężczyźni w Polsce maja problemy z erekcją a kobiety nieust
                > anne zapalenia pęcherza.

Aktualnie nr.1 jest nietolerowanie laktozy.
              • tomek854 Re: Arcybiskup 02.12.15, 11:36
                O tak, reklamy w Polsce to masakra. Albo suplementy diety, albo kredyty chwilowki....
              • edek40 Re: Arcybiskup 02.12.15, 15:12
                > a kobiety nieustanne zapalenia pęcherza.

To poklosie reklam pachnidel. Widocznie zbyt wiele kobiet maskowalo "zapachy intymne" produktami wiodacej marki do tego stopnia, ze zaczely gnic. W to miejsce weszly wiec inne wiodace marki :)

Ludziska chyba juz zwracaja uwage tylko na kolorowe obrazki. Ostatnio slyszalem reklame tabletek do zmywarki Somat. Lektor zachwalal produkt uzwajac zdania, ze sa to najlepsze tabletki Somat na swiecie. Kogo nie zapytalem czy widzial, a widzial, nie wylapal tego cudu bycia najlepszymi z Somatow :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka