14.10.04, 18:37
Sytuacja nastepujaca: droga szerokosci ok. 6 metrow, z jednej strony domki jednorodzinne i wjazdy na te posesje. Ulica jest prawie pusta - a ktos stanal samochdem tak, ze wlasciciel jednego z domow nie moze wyjechac. Okazuje sie, ze swoja wypelegnowana bryke postawil na srodku wjazdu - bo tak mial najblizej do miejsca, w ktore zdazal (po drugiej stronie ulicy). Wystarczyloby zatrzymac auto 3m blizej lub dalej - i wyjazd bylby odsloniety.
W koncu zjawia sie wlascicel "blokady"- gosc kolo 50-ki, ubrany w oblesna skoropodbna kamizelke :) I teraz zagadka: jakiej marki i jakiego koloru byl samochod blokujacy? :)
Obserwuj wątek
    • whiteblue Re: Zagadka 14.10.04, 20:00
      Czarne BMW serii7 należące do BOR.
      Zgadłem?
      • art_0 Re: Zagadka 15.10.04, 02:53
        Fabia RS?

Art
    • typson Re: Zagadka 15.10.04, 03:14
      jakis niemiec. W kazdym razie nie japoniec ani nie francuz. Moze koreanczyk ale
      stawiam na niemca
    • kupagnoju Re: Zagadka 15.10.04, 08:50
      bejcoszpachla albo rupiećwagen
    • mrzagi01 Re: Zagadka 15.10.04, 09:03
      stara corolla albo audi 80
    • skodziara czarne bmw? 15.10.04, 09:07
      sherlock_holmes napisał:

> Sytuacja nastepujaca: droga szerokosci ok. 6 metrow, z jednej strony domki
      jedn
      > orodzinne i wjazdy na te posesje. Ulica jest prawie pusta - a ktos stanal
      samoc
      > hdem tak, ze wlasciciel jednego z domow nie moze wyjechac. Okazuje sie, ze
      swoj
      > a wypelegnowana bryke postawil na srodku wjazdu - bo tak mial najblizej do
      miej
      > sca, w ktore zdazal (po drugiej stronie ulicy). Wystarczyloby zatrzymac auto
      3m
      > blizej lub dalej - i wyjazd bylby odsloniety.
      > W koncu zjawia sie wlascicel "blokady"- gosc kolo 50-ki, ubrany w oblesna
      skoro
      > podbna kamizelke :) I teraz zagadka: jakiej marki i jakiego koloru byl
      samochod
      > blokujacy? :)
      >
      • wiktor_l srebrna fabia n/txt 15.10.04, 09:20
        • sherlock_holmes Re: srebrna fabia n/txt 15.10.04, 09:28
          Kolor sie zgadza (srebrny), ale na razie nikt nie trafil z samochodem, choc pare osob dobrze kombinuje z klasa samochodu i krajem produkcji :)

Dodam tylko, ze facet wsiadal do samochodu z mina fightera-zdobywcy :)
          • cigi Re: srebrna fabia n/txt 15.10.04, 10:22
            a może jakaś podpowiedź, pierwsza litera marki czy modelu?
            a jeśli nie to kupię samogłoskę "e" :-)
            ps) mój typ to mercedes
            • sherlock_holmes Re: srebrna fabia n/txt 15.10.04, 11:22
              Bingo! Srebrny okularnik - jakos ich kierowcy maja w wyjatkowym poszanowaniu wszystkich innych. Jakos mniej dotyczy to C klasy i S klasy - pewnie dlatego, ze tych ostatnich nie ma zbyt duzo, a poza tym nie integruja sie z plebsem :)
              • cigi Re: srebrna fabia n/txt 15.10.04, 12:25
                dokładnie, masz rację. większość ludzi w mercach to bufony. mój były pracodawca,
                facet bardzo majętny, którego na pewno jest stać, żeby mieć 7 merców i w każdym
                dniu tygodnia jeździć innym twierdził, że nigdy sobie nie kupi tego auta.
                powód - właśnie zarozumiałość, bufoniastwo (co to ja nie jestem) właścicieli
                takich samochodów. a jeździ pontiackiem :) (nie wiem czy tak się to pisze)
                • skodziara no ładnie to już wiem co o mnie pomyślicie :-( 16.10.04, 10:23
                  Bo ja chyba kupię mercedesa (moja ulubiona marka samochodów) rok prod. 1995
                  klasa C. silnik w dieslu 2,2l. Przebieg 100tys km. Cena bardzo korzystna (tylko
                  czy to nie przekręt jakiś? jak to sprawdzić?)
                  Chociaż jeden znajomy próbuje mnie od tego odwieść każąc kupić fabkę a reszta
                  zachęca.
                  Nie mogę się zdecydować i będę musiała zaufać większości (BO NIE ZNAM SIĘ NA
                  SAMOCHODACH)
                  • fanfan1 Re: no ładnie to już wiem co o mnie pomyślicie : 16.10.04, 11:44
                    100 tys. przebiegu za 9 lat ? - malo prawdopodobne. Zaproponuj wlascicielowi
                    badanie samochodu (np. komputerowe badanie podwozia), jezeli wynik bedzie o.k.
                    to na twoj koszt, jezeli wynik bedzie negatywny - na koszt sprzedajacego. To
                    powinno wyjasnic jaka samochod mial przeszlosc drogowa (kolizyjna czy
                    bezkolizyjna, a moze wrecz wypadkowa). Jezeli gosc odmowi - sprawa jasna. Co do
                    innych wlasciwosci pojazdu - wizyta w salonie Mercedesa pozwoli wiele ustalic.
                    Oni sa w stanie stwierdzic b. duzo, a juz na pewno czy w takiej kompetacji ten
                    pojazd byl wyprodukowany (zgodnosc wszystkich numerow), czy tez zostal
                    poddany "ulepszeniom" u Jozka w garazu.
                    • skodziara Re: no ładnie to już wiem co o mnie pomyślicie : 16.10.04, 13:33
                      dzięki za info. Co do przebiegu to mogę w niego uwierzyć bo kiedyś kupiłam od
                      znajomego 9 letnią toyotę z przebiegiem 110 tys.
                      A gdzie wykonuje się takie komputerowe badania? I czy w każdym większym mieście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka