Dodaj do ulubionych

...ale kurwa drogo w Krakowie.

24.01.05, 16:22
Na wyjeździe z Krakowa na Katowice, za cmentarzem, na wyjściu z zakrętu, na
drugim przystanku autobusowym - dokładnie na przystanku czyli w zatoczce
autobusowej ustawił się patrol nie wiem jaki bo samochód był żandarmerii
wojskowej i na spółę z policjantami łapali kierowców jak zauważyłem tylko za
niemanie pasów zapiętych. Ja byłem trzeci w kolejce, za mną jeszcze dwa auta
i zajmowaliśmy całą zatokę autobusową. Skurwysyństwo polega jak zwykle na
tym, że nie mogą się ustawić w widocznym miejscu tylko jak nie w krzakach to
właśnie w takim miejscu aby każdego zaskoczyć. Nie wchodzi mi o sam fakt
mandatu za brak zapiętych pasów ale o wysokość mandatu, jak do tej pory
płaciłem w różnych miejscach w Polsce mandaty za to "przestępstwo" ale zawsze
było to 50 PLN ale w Krakowie mandat taki wynosi 100PLN i 2 punkty karne,
wydaje mi się że to lekka przesada tym bardziej, że jak mnie zatrzymywali to
jechałem około 110/h a ograniczenie w tym miejscu jest do 70/h i nie
przekroczenie było ważne tylko niemanie pasów.
Pzdr. mocno wkurwiony.
Obserwuj wątek
    • betty Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 17:02
      K... sa drogie w Krakowie? Dzieki Bogu nie jestem narazona na takie wydatki.
      • sherlock_holmes Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 17:04
        :D Nie wiem, ale wiem, gdzie stoją "od zawsze"... Pewnie je przegonia jak będzie tylu ważniaków w Krakowie.
        A propos - Lexusie, uważaj we środę i czwartek :)
        • lexus400 Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 17:45
          > A propos - Lexusie, uważaj we środę i czwartek :)

...a co ma być we środę i czwartek?
          Pzdr
          • sherlock_holmes Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 17:48
            VIPy z całego świata będą w Oświęcimu i będą okupowac autostradę. Zobacz tu szczególy:
            motoryzacja.interia.pl/news?inf=584575
            • lexus400 Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 17:58
              ....aaaa fakt zapomniałem o tym. Już kombinuję aby nic nie robić w te dni bo
              przecież nigdzie się nie dojedzie a po części głównie ruszam do Chrzanowa,
              Sosnowca, Katowic, Krakowa... i wszędzie autostradą, co będzie raczej
              niewykonalne.
              Pzdr.
      • lexus400 Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 17:54
        betty napisała:

> K... sa drogie w Krakowie? Dzieki Bogu nie jestem narazona na takie wydatki.

....a czy to Ty jesteś betty_bt czy inna betty, której nie znam wirtualnie:))
        jeżeli to betty którą znam to witam serdecznie po dłuuuuugiej przerwie a jeżeli
        Cię nie znam to również witam serdecznie.
        Co się zaś tyczy k..ew w Krakowie to zapewne są droższe niż ten mandat ale
        przynajmniej działają relaksująco na człowieka a nie stresująco:))
        Pzdr.
      • typson Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 18:10
        o betty!! Czy to Ty?

czesc ;)
    • sherlock_holmes Re: ...ale kurwa drogo w Krakowie. 24.01.05, 17:03
      Lexusie, nie cche się mądrzyć i prawic Ci kazań, ale
      - w tym miejscu stoją prawie zawsze (w obie strony)
      - niezapinanie pasów to raczej szkoda dla Ciebie samego niż dla Twojej kieszeni...
      - mogli nie dac Ci mandatu za prędkość, bo 200m wcześniej stoi fotoradar i tam prawie zawsze jest wsadzony aparat, bo kierowcom nagminnie wydaje się że to już autostrada...
      • staruch5 sherlock? 24.01.05, 18:10
        dlaczego napisales:
        A propos - Lexusie, uważaj we środę i czwartek :)

Dla mnie to bardzo wazne. Sprawdzalem u zrodla i we srode raczej ma byc
        spokojnie. O co chodzi ze sroda?
        • sherlock_holmes Re: sherlock? 25.01.05, 09:11
          Z tergo, co mi wiadomo, we środę rpzylatują do Balic i przejeżdżają ks. Józefa i Zwierzyniecką. Wokół Plant będzie całkowity zakaz zatrzymywania - i jestem pewien, że każdy samochód stojący na trasie rpzejazdu zostanie usnięty, oby tylko na parking. I patyczkować się nie będą...

"Utrudnienia na drogach Małopolski i ulicach Krakowa wystąpią 26 i 27 stycznia. 26 stycznia utrudnienia wystąpią na trasie z Balic do Krakowa. Podczas przejazdu z lotniska wojskowego do miasta kolumn z oficjalnymi delegacjami wstrzymywany będzie ruch na południowym autostradowym obejściu Krakowa, Węźle Mirowskim i ulicach: Mirowskiej, Księcia Józefa, Kościuszki, Zwierzynieckiej oraz w rejonie pierwszej obowodnicy, czyli wokół Plant. Wzdłuż tych ulic obowiązywać będzie zakaz zatrzymywania się i postoju.

Od godzin popołudniowych 26 stycznia aż do zakończenia uroczystości 27 stycznia, w centrum Krakowa zamknięte będą ulice: Powiśle, Starszewskiego i Podzamcze. 26 i 27 stycznia zamknięta będzie Al. 3 maja, gdzie znajdować się będzie parking dla autokarów.

27 stycznia utrudnienia wystąpią na trasie z Balic do Krakowa (na tych samych ulicach co 26 stycznia). W tym dniu nastąpi też całkowite wyłączenie z ruchu autostrady A 4 w godz. od 8.00 do 18.00, a od godz. 12.00 także drogi prowadzącej od Węzła Chrzanów 2 do Oświęcimia przez Chrzanów, Libiąż i Bobrek.

W czwartek 27 stycznia, ze względu na odbywające się w Teatrze im. J. Słowackiego forum „Let My People Live”, od godz. 8.00 do 12.00 zamknięte będą ulice: Straszewskiego, Podwale, Dunajewskiego, Basztowa i Szpitalna. Na wyłączonych ulicach, w miarę możliwości, będą kursowały tramwaje i autobusy MPK.

Parkingi dla uczestników rocznicowych uroczystości będą usytuowane w Krakowie w trzech miejscach: na al. 3 maja (koło Parku Jordana), na Węźle Radzikowskiego obok hipermarketu oraz przed bramkami autostradowymi.

Utrudnienia wystąpią także w samym Oświęcimiu. Zamknięte zostaną ulice: Krakowska, Konopnickiej, Powstańców Śląskich, Wyzwolenia, Leszczyńskiej, a także przyobozowy teren Brzezinki.

Lokalny ruch tranzytowy w kierunku Śląska będzie odbywał się ulicą Konarskiego, przez rondo na Niwie, wiadukt kolejowy oraz ulicę Śląską.

Policja zaleca, by 27 stycznia kierowcy korzystali z objazdów. Z kierunku Katowic do Krakowa: przez Dąbrowę Górniczą i Olkusz lub przez Tychy, Dąbrowę Górniczą i Olkusz albo przez Tychy, Pszczynę, Brzeszcze, Jawiszowice, Polankę Wielką, Zator i Skawinę.

Z Oświęcimia do Krakowa będzie można dojechać przez Zator i Skawinę. Z Bielska Białej do Krakowa przez Kęty, Wadowice i Głogoczów.

Objazd z Zakopanego do Krakowa prowadzi przez Skomielną Białą, Jordanów, Suchą Beskidzką, Wadowice, Kęty, Bielsko-Białą i Tychy." (to jest z rtykułu, do którego link podałem wyżej)

Tutaj jest dokładny plan:
          www.krakow.pl/art/?dzial=region&id=01
          • staruch5 Re: sherlock? 25.01.05, 11:12
            dziekuje!
            Ja sie obawialem o autostrade. Zaraz ruszam do Pl i bede (jak snieg pozwoli)
            nad ranem na naszej A4.
            Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka