Dodaj do ulubionych

Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-)

27.01.05, 18:53
<a href="www.automobil.za.p l/index.php?kid=36&full=yes">Za gadke
podeslal Qrakki</a>, tylko On zna odpowiedz. I pewnie On ma tez jakas nagrode
dla zwyciezcy ;)) Np. uscisk dloni... ;)

Pozdrawiam
Wobi
Obserwuj wątek
    • wo_bi Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 27.01.05, 18:57
      Czy na forum zawsze musze miec takie problemy ze wstawieniem linku. wrrr Mam
      nadzieje, ze teraz bedzie ok.
      www.automobil.za.pl/index.php?kid=36&full=yes
      • wo_bi Hmm mam podejrzenie.... 27.01.05, 21:59
        Przygladalem sie uwaznie temu co widac w lusterku... Widac jakby "odstajace"
        nadkole tylniego kola. Znam osobiscie tylko jeden wspolczesny samochod majacy
        takie cos ;-) A jest nim Chrysler PT Cruiser. Tak tylko strzelam, a moze mi sie
        uda. :-D

Pozdrawiam
        Wobi
      • qrakki999 Czy dac szansę innym?Czy podac odpowiedź? 28.01.05, 10:04
        Czy podać Wam odpowiedź?

Mam podejrzenia, że jeden z forumowiczów dostaje wynagrodzenie z Langley:)
        Q
        • wo_bi Re: Czy dac szansę innym?Czy podac odpowiedź? 28.01.05, 14:14
          qrakki999 napisał:

> Czy podać Wam odpowiedź?

Eee, moze jeszcze nie :)

> Mam podejrzenia, że jeden z forumowiczów dostaje wynagrodzenie z Langley:)

A kto, a kot??

Piszac swojego poprzedniego posta zapomnialem o New Beatle ze stajni VW...
          Rozwazalbym mozliwosc miedzy Chlyslerem i VW.

Pozdrawiam
          Wobi
          • qrakki999 Re: Czy dac szansę innym?Czy podac odpowiedź? 28.01.05, 14:20
            wo_bi napisał:

>
            > Eee, moze jeszcze nie :)
            >
            Q: OK.:-)
            > > Mam podejrzenia, że jeden z forumowiczów dostaje wynagrodzenie z Langley:
            > )
            >
            > A kto, a kot??

Q: Ktoś z południa (nie moge powiedzieć bo to może służyć za podpowiedź;-)
            > Piszac swojego poprzedniego posta zapomnialem o New Beatle ze stajni VW...
            > Rozwazalbym mozliwosc miedzy Chlyslerem i VW.

Q: No comments;-)

pzdr
            Q
            >
            > Pozdrawiam
            > Wobi
            >
            >
            • wo_bi Re: Czy dac szansę innym?Czy podac odpowiedź? 28.01.05, 15:30
              qrakki999 napisał:

>
              > Q: Ktoś z południa (nie moge powiedzieć bo to może służyć za podpowiedź;-)
              > Piszac swojego poprzedniego posta zapomnialem o New Beatle ze stajni VW...
              > Rozwazalbym mozliwosc miedzy Chlyslerem i VW.
              >

Hmm ktos z poludnia??
              Sa dwie osoby SH i Krakus... Poniewaz Ibiza Szerloka nie podchodzi mi, bo
              to "prosty" samochodu. Czyli odpowiedz to New Beatle!!!!

No Krakus, chyba mozna juz Ci gratulowac zwycieztwa. :) Ale, nieskromnie
              mowiac, pierwszy zwrocilem uwage na wystajace nadkole... A ze zapomnial mi sie
              nowy garbus... :-D Coz moje gapiostwo... Tak analizujac widok w lusterku... To
              Beatle ma szersze nadkole niz Cruiser... A na zdjeciu wyglada na dosc
              szerokie :)

Pozdrawiam
              Wobi
      • frax1 Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 28.01.05, 14:16
        A może to Renault Megane II? Tak mi się jakoś wydaje że tylna szyba jest
        pionowa.
        Pozdrawiam
    • sherlock_holmes Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 27.01.05, 19:30
      W pierwszej chwili myślałem, że to jego Polo :) Raz, że tak dzielone listerko maja auta z koncernu VW (dosyć chharakterystyczny sposób podziału) oraz lakierowanie lustrek, w czym się VW lubuje :) Ale kształt lusterka w Polo jest trapezowy, nie jajowaty. Może Ibiza?
      • krakus.mp Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 27.01.05, 22:06
        New Beatle (Nowy Garbus).
        pzdr.
        • betty Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 27.01.05, 22:07
          No wlasnie. Przeciez mozna sie dopatrzec w lusterku. Mysle, ze garbus.
          • krakus.mp New Beatle 27.01.05, 23:15
            I to jako "służbówka" Red Bulla!
          • sherlock_holmes Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 28.01.05, 07:15
            Faktycznie, macie rację. Musiałem tylko rozjaśnic monitor, bo ineskopy FD Trinitron są ciemne...
            I przychylam sie do opinii Betty - garbus, nie New Beetle (siakoś ten tył mi bardziej na klasyka, niż nowego pasuje :) )
            • betty Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 28.01.05, 09:10
              Ale ja mam na mysli to samo co Krakus- new beatla :-)
              • krakus.mp Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 30.01.05, 20:39
                betty napisała:

> Ale ja mam na mysli to samo co Krakus- new beatla :-)

Jestem mile zaskoczony.:)))))))))))
                Pzdr.
                PS.
                I co ty na to SH?
                • sherlock_holmes Re: Zagadka - kto zna odpowiedz?? :-) 30.01.05, 21:25
                  Nie kumam osohozi :) No dobra - dałem d... i nie rozpoznałem bardzo charakterystycznego samochodu, ale naprawde wszystkie monitory, przy których siedzę, ściemniam i potem obrazki mam słabo widoczne :) Ale i tak koncern VW bez pudła rozpoznałem :)
                  MAcie oboje rację - choć chciałbym usłyszeć oficjalną wersję, bo mam przekazać informacje o wygranej :)))))
    • mejson.e Srebrny Lanos? 27.01.05, 22:38
      Jeśli tak, to dlaczego SH nie rozpoznał?

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • mejson.e Re: Srebrny Lanos? 27.01.05, 22:41
        Chociaż to "srebro" to chyba tylko odblask z lampy błyskowej albo chrom.

Lusterko potrafi strasznie wykrzywiać, wiec nie byłbym pewny, co odbija...

Pozdrawiam,
        Mejson
        --
        Automobil
        Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
        • tomek854 Re: Srebrny Lanos? 28.01.05, 00:37
          Aja z innej beczki
          Moze to co widac w lusterku to nie wystajacy blotnik, tylko takie dziwacznie
          wypukle drzwi?

Ja stawiam na multiple!
          • mrzagi01 Re: Srebrny Lanos? 28.01.05, 08:12
            mi najbardziej pasuje new beetle, chociaz mam sporo watpliwosci. garbollo
            classico to nie jest na pewno.
            wyslijcie to do Langley- niech sie mecza
            • art_0 Re: Srebrny Lanos? 28.01.05, 10:42
              Wg mnie jest to stary beetle....

pozdrawiam

Art_0
              • mrzagi01 Re: Srebrny Lanos? 28.01.05, 11:03
                art_0 napisał:

> Wg mnie jest to stary beetle....
                >
                nie ma szans... 1.nie pasuje wyprofilowanie drzwi 2. szyba powinna byc wyraznie
                cofnieta w glab ramki 3. powinna byc widoczna wystajaca klamka 4. powinna byc
                tez (ale niekoniecznie) chromowana listwa 5. no i lusterko sterowane od
                wewnatrz- nie nie nie ... nic z tego
            • truskava Re: Srebrny Lanos? 28.01.05, 15:13
              mrzagi01 napisał:

> mi najbardziej pasuje new beetle, chociaz mam sporo watpliwosci. garbollo
              > classico to nie jest na pewno.
              > wyslijcie to do Langley- niech sie mecza

Na Langley bym nie liczył. Tamtejsi analitycy widząc zdjęcie satelitarne
              samolotu, którego dziób wbity jest w jeden brzeg rzeki, lewe skrzydło i ogon
              znajduje się na drugim brzegu a kadłuba i prawego skrzydła nie widać -
              interpretują jako "obiekt prawdopodobnie uszkodzony".

Co do meritum myślę, że Krakus "nie pomylił się ani o milimetr"...
              • wo_bi Re: Srebrny Lanos? 28.01.05, 15:38
                truskava napisała:

> Na Langley bym nie liczył. Tamtejsi analitycy widząc zdjęcie satelitarne
                > samolotu, którego dziób wbity jest w jeden brzeg rzeki, lewe skrzydło i ogon
                > znajduje się na drugim brzegu a kadłuba i prawego skrzydła nie widać -
                > interpretują jako "obiekt prawdopodobnie uszkodzony".
                >

A ja analizujac zdjecia lotnicze i satelitarne, poza tym, ze musze powiedziec
                dokladnie, to co na zdjeciu "rosnie", jaka gleba itp. A czy to na pewno laka a
                nie pastwisko... A moze to to nie zyto tylko jeczmien... To jeszcze mam podac
                powierzchnie pol i innych dzialek, a szczytem jest, jak chca ode mnie wysokosc
                budynkow... Swinie...

Tez musze zaczac stosowac odpowiedzi: "prawdopodobnie to las lisciasty -
                olchowy ale niekoniecznie, bo to moze las iglasty... Albo nie, to las
                mieszany... moze byc." ;))

Pozdrawiam
                Wobi
    • wo_bi Qrakki,koniec zabawy!Podaj odpowiedz,bom ciekaw :) 28.01.05, 22:49

• qrakki999 Krakus "Sokole Oko":-) 01.02.05, 09:22
        Nie dośc, że jako pierwszy rozpoznał, że to VW New Beetle to jeszcze rozpoznał
        w jakich barwach auto jeździ!!!:)
        Faktycznie zdjęcie zostało zrobione z pojazdu służbowego RB.

Gratuluję:)
        Nagrody nie przewidziałem ale pomyślałem, że może przydomek "Sokole Oko" ją
        zastąpi;-)

pzdr
        Q

PS. Przepraszam, że rozwiązanie tak późno podaję ale chorowało mi się trochu:/

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka