Dodaj do ulubionych

Jak jeździ MSWiA

10.02.05, 13:48
Kierowcy i urzędnicy zniszczyli w 2004 r. prawie połowę pojazdów należących do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. Nad urzędnikami MSWiA ciąży fatum.

Tylko w ubiegłym roku zniszczyli 27 samochodów spośród 65, które ma ten resort. Niektórzy rozbijali auta dwukrotnie.

Na liście liderów szkód jest zastępca dyrektora departamentu kontroli Wojciech Dydek i rzecznik ministerstwa Jarosław Skowroński. - Pierwszy wypadek był z mojej winy, uderzyłem w auto, które jechało przede mną. Za drugim razem ktoś zniszczył mi samochód na parkingu - tłumaczy się Skowroński. Nie wiadomo, w jakim stanie mógłby być jego samochód prywatny, bo takiego nie ma – pisze „Życie Warszawy”.

Dwa spośród zniszczonych pojazdów nadają się do kasacji. Volkswagena passata całkowicie rozbił wiceminister Tadeusz Matusiak, na pamiątkę wypadku została mu kilkucentymetrowa blizna na czole.

Fiata bravę skasował radca ministra Rafał Kirzyński. Choć na tym stanowisku nie przysługuje samochód służbowy, to szefowie traktowali go wyjątkowo. - Auto jest mi potrzebne, bo w ciągu dnia mam wiele spotkań poza ministerstwem. Muszę się szybko przemieszczać, a prywatnego samochodu nie mam - tłumaczy Kirzyński. Fiata rozbił, bo wpadł w poślizg. - Jechałem zgodnie z przepisami, ale na drodze był lód - tłumaczy.

To nie jedyni pechowcy w resorcie. Jak wynika z dokumentów, które „Życie Warszawy” dostało z MSWiA, tajemniczy sprawcy dewastują na parkingach służbowe samochody pracowników resortu. - Nie chce mi się w to wierzyć. Sam mam kilka samochodów, które parkuję w różnych miejscach Warszawy i poza malutkimi ryskami żadnych uszkodzeń nie odnotowałem - dziwi się poseł Dziewulski (SLD) z komisji administracji i spraw wewnętrznych.

Pracownicy MSWiA są także nękani przez psy, które wbiegają im pod koła. Kilka samochodów zostało też uszkodzonych przez kamienie.

Poseł Dziewulski uważa, że statystyka kolizji drogowych z udziałem aut MSWiA jest wstrząsająca. - Jak widać, urzędnicy wychodzą z założenia, że najlepszy na świecie samochód to służbowy, bo nie trzeba go szanować. Policjant zanim wsiądzie do radiowozu, musi przejść szkolenie, a jak uszkodzi go ze swojej winy, to ma postępowanie dyscyplinarne - podkreśla Dziewulski.

motoryzacja.interia.pl/news?inf=591043
Nad urzędnikami ciąży fatum. I ja nawet wiem jak sie nazywa to fatum: tępota, bezmyślność, nadmierna wiara we własne możliwości, poczucie bezkarności. Chyba niczego nie zapomniałem?
Obserwuj wątek
    • typson Re: Jak jeździ MSWiA 10.02.05, 20:13
      Ale pierdoły !!!! Zadziwiajaca zbieznosc z ogolnym traktowaniem samochodow
      sluzbowych. A wydawaloby sie ze to ministrowie.

> Fiata rozbił, bo wpadł w poślizg. - Jechałem zgodnie z przepisami, ale na
      drodze b
      > ył lód - tłumaczy.

A to kurwa pech. jechal przepisowo 100km/h po lodzie i takie kuku mu sie
      zdazylo. Wiemy jak taka przepisowa jazda po lodzie jest nazywana przez policje

> To nie jedyni pechowcy w resorcie. Jak wynika z dokumentów, które „Życie
      > Warszawy” dostało z MSWiA, tajemniczy sprawcy dewastują na parkingach słu
      > żbowe samochody pracowników resortu. - Nie chce mi się w to wierzyć. Sam mam
      ki
      > lka samochodów, które parkuję w różnych miejscach Warszawy i poza malutkimi
      rys
      > kami żadnych uszkodzeń nie odnotowałem - dziwi się poseł Dziewulski (SLD) z
      kom
      > isji administracji i spraw wewnętrznych.

A tego mocarza widywalem kiedys pod okolicznym kantorem. Mial lexusa. Kiedys
      wyszedl z kantoru a w srodku juz jakis smiec probowal odpalic. Dziewulski
      wcisnal mu bron tak gleboko do gardla, ze tamten nie mial jak sie na ziemi
      polozyc ;-)

> Nad urzędnikami ciąży fatum. I ja nawet wiem jak sie nazywa to fatum: tępota,
      b
      > ezmyślność, nadmierna wiara we własne możliwości, poczucie bezkarności. Chyba
      n
      > iczego nie zapomniałem?

Chyba chodzi o to, ze takim tlukom wydaje sie ze wladza daje uprawnienia
      boskie. A tu kurwa lod na drodze sie trafil...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka