apodemus 03.03.05, 08:24 moto.allegro.pl/show_item.php?item=43912085 O ile dobrze pamiętam, to dawno temu na zdjęciach był biały! Ciekaw jestem, czy był przemalowany, czy też wyprodukowano więcej niż jeden...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eres4 Re: Unikalny prototyp do wzięcia! 03.03.05, 08:41 Witajcie! Rok, może 2 lata temu, widziałem go na drodze (czerwonego). Gdy powiedziałem o tym znajomym, to nie chcieli mi wierzyć. Teraz mam dowód w postaci zdjęć ;-) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Unikalny prototyp do wzięcia! 03.03.05, 09:47 Potwierdzam, byl bialy. Moze mu sie jakis crash-test przytrafil? Odpowiedz Link
qrakki999 Ściema?!? 03.03.05, 11:08 2 zdjęcia przedstawiają ceniasa 5d z rej. KXK 6343 a jedno zwykłego 3d z ta sama rejestracją, te same alufelgi, ten sam przedni zderzak, te same szare kierunkowskazy przednie?!? Samochód w obu przypadkach stoi obok żółtego Punto. Czy to nie jest jakaś ściema? pzdr Q Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Ściema?!? 03.03.05, 11:14 Ten "cienki" ma z lewej strony jedne drzwi, z prawej dwoje drzwi - dlatego wygląda z lewej "zwyczajnie" :) Odpowiedz Link
qrakki999 Na co slepemu oczy:) 03.03.05, 11:22 Qrna nawet w opisie tak stoi. Ale swoja drogą to chyba tylko my mogliśmy takie 'oszczędne' rozwiązanie wymyslić:) Chociaż Kangoo i inne Partnery też mają takie rozwiązanie. Dla mnie to bzdura totalna. W sumie aby zaoszczędzic mozna by produkowac auta które z przodu mają drzwi tylko z lewej a z tyłu tylko z prawej:) he, he, he Dobra idę na kawe bo chyba nie wstałem jeszcze jeśli nie widzę:) pzdr Q Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Na co slepemu oczy:) 03.03.05, 11:27 Drzwi lewe tylne są bardzo rzadko używane (statystycznie), dlatego gdyby nie problemy z obliczeniami sztywności takiego niesymetrycznego nadwozia, zapewne byłoby wiele takich aut. Zresztą - obecnie pojawia się coraz więcej takich prototypów - w imię ciecia kosztów :P Odpowiedz Link
qrakki999 Re: Na co slepemu oczy:) 03.03.05, 11:32 sherlock_holmes napisał: > Drzwi lewe tylne są bardzo rzadko używane (statystycznie), A propos statystyki to podzielam pogląd, że "istnieje, prawda, fałsz i statystyka" (moja wersja tego powiedzenia) Lub też (podobno niemieckie) "nie wierzę w żadne statystyki, których sam nie sfałszowałem":) Inna sprawa, że pingle mam chyba juz za słabe, żeby czytając nie przeczytać co jest napisane:) pzdr Q Odpowiedz Link
apodemus Re: Na co slepemu oczy:) 03.03.05, 12:06 Któryś z modeli skody z lat bodajże 50-tych też tak miał. Tyle, że przednie drzwi były w nim jednakowej długości, a w tym CC lewe są dłuższe niż prawe. Rzeczywiście ciekawe, jak rozwiązać problem sztywności takiego wynalazku. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Na co slepemu oczy:) 03.03.05, 17:12 A mi sie to podoba: Autko po remoncie min. zawieszenia, !!!hamólcy!!!, został położony nowy lakier. moto.allegro.pl/show_item.php?item=42925080 A z samochodów stamtąd to bym chciał mieć jeszcze takiego sprzęta: moto.allegro.pl/show_item.php?item=43813973 Odpowiedz Link