Dodaj do ulubionych

Wlamali mi sie do Audi

28.03.05, 23:21
Przyjaciel pozyczyl od nas kabriosa i wyruszyl na swieta do Pragi. Dzis rano,
gdy jadl w knajpie sniadanie jakies chuje polamaly zamki i klamki oraz pogiely
drzwi z obu stron. nie wiem po co to robili. Co za kutafony!! narzekam na ten
nasz kraj, burakow, chamow i zlodzieji ale jakos mi sie takie rzeczy nie
zdarzaja tutaj. Moge trzymac auto u kumpla miedzy blokami na chomiczowce,
woli, brudnie czy tarchominie i jakos nikt go nie demoluje, wiec chyba
przestane narzekac na nasza Polske.
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Wlamali mi sie do Audi 28.03.05, 23:48
      To nie mogli się przez dach dobrać?

Ale czemu to zrobili to pewnie się domyślam - ze złości, że im się nie udało ukraść. Mi tak zrobili z moim fiatem to co dopiero z Twoim Audi...
      • typson Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 10:05
        hm, mysle, ze gdyby przyszli go krasc, to poradzili by sobie z zamkami. Moze nie
        precyzyjnie sie wyrazilem. Polamali zamki i klamki ale wyglada na to, ze do
        srodka nie weszli. Zreszta nawet gdyby weszli to kluczyk jest z fabrycznym
        immobilajzerem wiec zwykle zmielenie stacyjki lub spiecie na krotko nie dziala.
        Wiec jesli by przyszli po auto to raczej by sie znali, wtedy bez problemow
        otworzyliby zamki.
        • sherlock_holmes Typsonie, gratuluję postu nr 30.000! n/t 29.03.05, 10:10

• kompressor Re: Typsonie, gratuluję postu nr 30.000! n/t 29.03.05, 12:33
            Tez sobie wybrales moment...:))
    • marekatlanta71 Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 05:09
      Brodno przez o z kreska....
      • sherlock_holmes Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 09:42
        Może chciał podkreślić, że na Bródnie jest brudno? :P
    • lexus400 Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 07:38
      Kumplowi włamali się do Alfy 156, te same szkody, wyłamane zamki razem z blachą
      drzwi z obu stron, uszkodzona konsola środkowa i oczywiście radio poszło się
      je...ć. Szkoda wyceniona w PZU na prawie 4500 PLN. Miejsce zdarzenia - Kraków
      godź. 14.00 koło biblioteki
      • sherlock_holmes Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 09:54
        Jednemu gościowi (w Krakowie) wycięli radio szlifierką kątową - razem z fragmentem deski rozdzielczej. Gość myslał, że jak przykręci radio, to zniechęci złodziei.
        nny przypadek to pocięcie nożem całego wnętrza - z zemsty za to, że radia nie dało się wyjąć. Normalnie Hunowie nie powstydziliby się takiego działania...
      • typson Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 10:07
        chyba nie bede tego robil z AC, bo poleca mi znizki a na jedna osobe jest kilka
        samochodow. Tak wiec srednio mi sie to oplaci...
        • sherlock_holmes Typsonie, gratuluję postu nr 30.000 :) n/t 29.03.05, 10:08
          Typsonie, gratuluję postu nr 30.000 :)
          • typson Re: Typsonie, gratuluję postu nr 30.000 :) n/t 29.03.05, 10:10
            ooo, jak milo. Chociaz raz nie byles pierwszy ;)

dziekuje, dziekuje
            • sherlock_holmes Re: Typsonie, gratuluję postu nr 30.000 :) n/t 29.03.05, 10:11
              Oczywiście wszystko się zgadza - jesteś "laureatem", ale to ten post wyżej był tym właściwym - całe 2 minuty wcześniej :)
        • pavulon78 Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 12:18
          Nie stracisz zniżki na wszystkie samochody tylko na ten jeden. Wiec przemyśl czy
          nie robić tego z AC.
          • typson Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 14:13
            hm, ciekawe, bede musial to sprawdzic. Skad masz takie informacje?
            • pavulon78 Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 21:58
              Jak kupiłem swoje SC zarejestrowałem je na ojca żeby korzystać z jego zniżek (ja
              jestem wpisany jako współwłaściciel). Ojciec ma jeszcze Focusa. Po włamaniu do
              SC naprawy robiłem z AC. Korzystanie z AC z polisy wykupionej na Seicento nie
              miało najmniejszego wpływu na polisę i zniżki na Focusa. Wydaje mi się że w PZU
              (tam mam ubezpieczony samochód) PIERWSZA likwidacja szkód z AC nie powoduje
              utraty znizek. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Nie obcięli mi (a
              właściwie to ojcu bo na niego jest polisa) żadnej zniżki. Możliwe że zapomnieli
              bo auto zarejestrowane jest w Olsztynie a szkodę likwidowałem w Gdańsku bo tu
              mieszkam i tu miało miejsce włamanie.
              • typson Re: Wlamali mi sie do Audi 30.03.05, 00:29
                > Przynajmniej tak było w moim przypadku. Nie obcięli mi (a
                > właściwie to ojcu bo na niego jest polisa) żadnej zniżki. Możliwe że zapomnieli
                > bo auto zarejestrowane jest w Olsztynie a szkodę likwidowałem w Gdańsku bo tu
                > mieszkam i tu miało miejsce włamanie.

boje sie wlasnie, ze to moze byc kwestia przypadku i skutek burdelu panujacego w
                pizetju. Ja od dawna mam 60% znizek na OC i o dziwo po mimo dwoch drobnych
                stluczek w miescie dalej mam te znizki. W zeszlym roku po powrocie z wakacji
                stuknalem pania w fordzie Ka, pojechalem do pzu, poswiadczylem. Kilka dni temu
                przyszedl kwit do oplacenia OC na ten rok. Znizki dalej 60%. To tez dzieki temu,
                ze lubie zmieniac inspektoraty i agentow a potem przedluzam umowy na podstawie
                poprzednich - nie kwestionuja to znaczy ze to ich problem.
                • pavulon78 Re: Wlamali mi sie do Audi 30.03.05, 11:37
                  Moim zdaniem nielogiczne byłoby ucinanie zniżek na kilka samochodów jednego
                  właściciela jesli szkoda likwidowana jest z AC jednego samochodu. Co z flotami
                  pojazdów w firmach? Takie rozwiązanie też jest niekorzystne dla
                  ubezpieczyciela, bo mając kilka samochodów klient wolałby ubezpieczyć każdy w
                  innym tow. ubezpieczeniowym.
      • kompressor Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 12:36
        A radio kosztowalo pewnie max 1000zl

Niedlugo bedzie trzeba naklejac na drzwi kartke : "Jesli masz zamiar sie wlamac
        po radio i narobic szkod 3x tyle wartych, zglos sie do mnie, oddam radio od
        razu"
        • typson Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 14:12
          radio to oryginalne audiowe cos (Audi Delta CC). Taki kaseciak ze sterowaniem
          zmieniarka oraz z szerszym frontem wpasowanym w szerokosc konsoli srodkowej.
          Wiec pasuje tylko do innych audi (a4, stare a6, a3 od biedy). Zreszta to radio
          to zaden "haj". Trzymam je tylko dlatego bo swieci sie tak samo jak reszta
          wnetrza oraz zglasnia sie automatycznie wraz ze wzrostem predkosci, co jest
          bardzo uzyteczne w kabriosach. Na allegro do kupienia za 300-500 pln
    • sherlock_holmes Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 09:52
      Współczuję Typsonie - to jak gwałt na samochodzie :(
      PS. Jesteś pewien, że to było w Pradze, a nie na Pradze?
      PS. Jako małe dziecko byłem z rodzicami w Czechosłowacji. Nie dość, że na granicy trzepali wszystkich - mimo iż jechaliśmy w celach czysto turystycznych, mając nawet oficjalne zaproszenie - to jeszcze w Ostrawie na parkingu okradli nam samochód :( Potem jeszcze nieprzyjemności na granicy - tzn. gdzie mamy te dolary i złoto za to co sprzedaliśmy. No bo jak to, nie mamy żadnych toreb a z CSRS wracamy...
    • mrzagi01 Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 10:15
      wspolczuje. taka bezmyslna dewastacja to maksymalne skurwysynstwo. zlodziej
      przynajmiej kradnie dla zysku, a taki chuj jeden z drugi, co?
      • typson Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 10:19
        chyba po prostu nie udalo im sie polamac zamkow. Znaczy udalo im sie ale
        nieskutecznie. Straszne partacze. Ja do swojej priery wlamalem sie szybko i
        bezbolesnie
    • qrakki999 Re: Wlamali mi sie do Audi 29.03.05, 16:26
      Współczuję.
      Jak juz pisałem mi też jakieś 3 tyg. temu wywalili szybę i próbowali coś ukraść
      ale nie ukradli nic!
      Szukali zapewne panelu do radia?
      Teraz zastanawiam się czy nie zrobic naklejki w stylu: "Panel zabrałem ze sobą,
      proszę nie wybijać szyby" albo może po prostu bede zostawiał samochód otwarty.
      Jak przyjda gamonie to przynajmniej nie poniszczą szyb, zamków itp?

pzdr
      Q
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka