Dodaj do ulubionych

tuner radiowy

15.04.05, 16:45
Witam.
Chodzi mi po glowie zainstalowanie radia satelitarnego . Wybralem model:
www.xmradio.com/xm_direct/index.jsp
ze wzgledu na brak kabli platajacych sie po aucie. I pytanie, gdzie to
cholerstwo umiescic we wnetrzu pojazdu (toyota corolla). Korci mnie, by to po
prostu wrzucic do dziury za zwyklym radiem, i niech sobie wisi na kablach.
Obserwuj wątek
    • frax1 Re: tuner radiowy 15.04.05, 19:08
      A FM transmiter? Fakt jakość szału nie robi ale jest akceptowalna.
      Pozdrawiam
    • marekatlanta71 Re: tuner radiowy 15.04.05, 22:48
      Modulator FM nie jest warty $10 ktore na niego wydasz - jakosc okropna. Jak
      zaczniesz rozkrecac samochod to najprawdopodobniej znajdziesz pod deska
      wystarczajaco duzo miejsca na zainstalowanie tego pudelka - w najgorszym razie
      da sie je upchnac w podlokietniku. A rozkrecac musisz zeby dostac sie do zlaczek
      radia. A jak juz montujesz, to moze jeszcze ta zabawke zainstaluj -
      www.monstercable.com/icruze/ ?

P.S. XM radio to super sprawa :)
      • volica Re: tuner radiowy 16.04.05, 02:30
        Mam obecnie radio Siriusa plug-n-play z wbudowanym modulatorem FM, ale Sirius
        mi sie przejadl, graja w kolko to samo. I mierzi mnie platanina kabli, z
        zapalniczki do odbiornika, antenowy, oraz do line-in w radiu samochodowym.
        Trudno papierosem do popielniczki trafic tak, by kabla nie przypalic. Odkrylem,
        ze moje radio w aucie ma kontroler xm-a, tego jakiego w linku, zatem chce sobie
        zmienic. A poniewaz serce boli wydac $150 na instalacje, chce to zrobic samemu,
        tylko, ze Toyota jest mala w srodku :(.
        • marekatlanta71 Re: tuner radiowy 16.04.05, 03:50
          XM ma pare fajnych kanalow - z muzycznych lubie Lucy i BPM, w domu mam Sirius i
          porownywalnie kanaly sa zdecydowanie gorsze.
          • volica Re: tuner radiowy 16.04.05, 05:51
            Podczas jazdy slucham glownie talk - radiow, sirius ma duzy wybor w tym (jest
            nawet gay radio hehe), ale w nocy spac sie przy tym chce. Wiec sie przerzucam
            na bluegrass, albo na techno i wlasnie to jest nudne. Tylko 2 kanaly, i utwory
            sie powtarzaja przynajmniej raz na 12h.
            Sluchalem xm-a, 3-dniowy okres probny, kanalow niewiele wiecej, ale nie
            spotkalem "znajomych" z Siriusa.
            • frax1 Re: tuner radiowy 16.04.05, 10:22
              Ja mam właśnie takowego Belkina i na dobrych alkalinczych bateriach nie działa
              tak źle. Choć miałem z nim pewien problem i przestałem używać, po czym
              samoistnie się naprawił.
              Pozdrawiam
      • volica Re: tuner radiowy 16.04.05, 02:33
        a, i jeszcze, modulator fm modulatorowi fm nierowny. Wynajmujac auto, czesto
        dostaje z samym radiem, zatem zainwestowalem $50 w Belkina, cyfrowe ustawienia,
        nic analogowego i z odleglosci ok 3' od anteny jakosc jest przyzwoita. Inna
        rzecz ze zre baterie jak wsciekly.
        • marekatlanta71 Re: tuner radiowy 16.04.05, 03:37
          Wlasnie - jakosc jest przyzwoita. Niestety tylko przyzwoita. Ja ostatnio mam
          podlaczonego iPoda przez iTrip i niestety do CD temu rozwiazaniu daleko...
          • volica Re: tuner radiowy 16.04.05, 05:46
            I-tripa nie uzywalem, nie mam i-poda. Ale zauwazylem, ze im blizej anteny tym
            odbior lepszy. Zatem podlaczam minidisca do 6' przedluzacza a nadajnik lezy
            sobie gdzies pod szyba przednia. I dziala dosc dobrze. W Atlancie problem moze
            wynikac z nasycenia stacji radiowych, ciezko jest znalezc wolna czestotliwosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka