lewarek5 28.07.05, 09:18 ... dachem,kolor czerwony (nie metalic) . Czym/jak zmiejszyc (chociazby) zmatowienie lakieru ,przed polozeniem wosku ?, zeby zbytnio nie zmiejszyc i tak juz oszczednej warstwie lakieru. Pzdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: Problem z zmatowialym .... 28.07.05, 11:13 ale po tempo bedziesz mial czerwone rece - w przypadku czerwonego matu :) Odpowiedz Link
rapid130 Re: Problem z zmatowialym .... 28.07.05, 11:47 > ....pastą TEMPO Tylko i wyłącznie!!! Próbowałem różnych specyfików i Tempo za 8 zł okazuje się lepsza nawet od cudnych uzupełniaczy rys, dopasowanych do koloru lakieru, ca 40 zł za flaszkę. Pięknie zdziera utlenioną warstwę lakieru, która i tak jest na straty. Stąd będziesz mieć kolorek farby na polerującej szmatce. Ale Tempo działa na tyle łagodnie, że nie narusza "zdrowego" lakieru. Tylko najlepiej poszukaj oryginalnej Tempo (Made in Czech Republic), bo jest na rynku parę firm, które podszywają się pod ten kultowy produkt. ;) Odpowiedz Link
lewarek5 Re: Problem z zmatowialym .... 29.07.05, 08:23 znalazlem "czarnego" lackiernika , za 1800 sek polozy trzy warstwy czerwonego lakieru i tylez klar lack boki auta sa OK - wystarczy polerka , tez "czarnucha" robota . Pzdr. Odpowiedz Link
lewarek5 Re: Problem z zmatowialym .... 29.07.05, 08:26 F21™ Car Polish New nanotechnology formula provides a molecular bond of synthetic polymers to provide unsurpassed protection against UVA/UVB rays and other environmental contaminants. Blend of urethane polymers fills-in light surface scratches and swirl marks to provide a deep, rich, high gloss shine. One application lasts an entire year. Safe for all finishes. Stock # Type Label Wt. T-26R Paste 14 oz. T-27R Liquid 20 oz. www.turtlewax.com/ w ameryce juz sie sprawdzil,wkrótce w europie ? Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: Problem z zmatowialym .... 30.07.05, 20:59 A co na usunięcie małych rysek? Mam w Punciaku 2 takie miejsca, gdzie jest kilka rysek i jak się dobrze przyjrzeć to je widać. Dość mnie to denerwuje, więc czym je potraktować? Odpowiedz Link
lewarek5 Re: Problem z zmatowialym .... 31.07.05, 08:45 lobuzek1 napisał: > A co na usunięcie małych rysek? Mam w Punciaku 2 takie miejsca, gdzie jest > kilka rysek i jak się dobrze przyjrzeć to je widać. Dość mnie to denerwuje, > więc czym je potraktować? .. jest lackier w formie "stift"u - jak dlugopis-sprawdz czy "pisze" -czasami sa stare i zaschniete. Odpowiedz Link