Dodaj do ulubionych

Grande Punto

14.02.06, 10:19

Witajcie. Jestem zauroczona fiatem Grande Punto. Nosze sie z zamiarem zakupu.
Bardzo proze o fachowe męskie opinie na temat tego cudu
Czy jest to dobre rozwiazanie dla kobiet ?

Obserwuj wątek
    • kkolasinska Re: Grande Punto 14.02.06, 10:31

Cos o Grande ;-)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=36746319&a=36761740
    • paxton1 Re: Grande Punto 14.02.06, 10:46
      eee tam
    • guru454 Re: Grande Punto 14.02.06, 16:34
      Najładniejszy Fiat jaki powstał na przestrzeni 15 lat.
      Jeździłem wersją z silnikiem multijet 130KM i stwierdzam że takiej wersji nie
      kupiłbym.Silnik bardzo głośny a zawieszenie bardzo sztywne.
      Natomiast benzynowy 1.4 i wersja dynamic bez pakietu sport jest interesująca.
      Pakiet sport z 17 calowymi felgami to nieporozumienie na polskie drogi.
      • kkolasinska Re: Grande Punto 14.02.06, 19:29

Rzeczywiscie wyglad Grande mówi sam za siebie , jednak interesuje mnie tez
        bardziej jaki bedzie w uzytkowaniu .
    • sherlock_holmes Re: Grande Punto 15.02.06, 20:54
      Cóż - wygląd obiecuje wiele, jednak obawy budzi jakość samochodu. Fiat prawie co model zapowiada wielką rewolucje jakościową - i różnie z tym bywa :(
      Z drugiej strony - zastosowanie sprawdzonych (żeby nie rzec: sytarcyh) podzespołów daje prawie pewność, że przynajmniej silnik i skrzynia biegów nie będą cierpiały na choroby wielu dziecięcego (bo to, że sam samochód na początku będzie miał dużo wad do poprawki to pewne).
      Z obserwacji jakie poczyniłem w serwisie gdzie pracuje, twierdzę, że samochód można kupować, ale nie swieżo po wypuszczeniu nowego modelu. Mniej więcej po roku zostaje poprawiona wiekszość usterek fabrycznych i z tasmy zjeżdżają bardziej dopracowane auta.
      • kkolasinska Re: Grande Punto 16.02.06, 10:35

A co myslisz o wersji z silnikiem 1.4 dynamic 95KM. Kosztuje jesli dobrze
        pamietam okolo
        48000. Myslisz ze to dobra wersja czy lepiej pozostac przy tej podstawowej?
        Ciekwe czy wart jest takiej ceny ?
        • krakus.mp Re: Grande Punto 16.02.06, 18:28
          kkolasinska napisała:

>
          > A co myslisz o wersji z silnikiem 1.4 dynamic 95KM. Kosztuje jesli dobrze
          > pamietam okolo
          > 48000. Myslisz ze to dobra wersja czy lepiej pozostac przy tej podstawowej?
          > Ciekwe czy wart jest takiej ceny

48 klocków za auto segmentu B to dużo.W tej cenie kupisz dorosłego kompakta z
          podobnym silnikiem.
          Punciak jest ładny.Wydaje się solidny, lecz silniki i elektryka wydają się
          stare znajome.Z każdym przejechanym kilometrem, stają się nieszczelne i zawodne.
          • kkolasinska Re: Grande Punto 16.02.06, 20:37

No tak , wiem ze moge kupic cos innego , ale ja zdecydowłam sie własnie na
            Grande. No juz sama nie wiem. A moze ta wersja podstawowa nie jest az tak
            okrojona , w sensie ze nie ma nic. Podstawowe rzeczy w wyposażeniu sa.
          • franek-b jaki? 17.02.06, 13:26

> 48 klocków za auto segmentu B to dużo.W tej cenie kupisz dorosłego kompakta z
            > podobnym silnikiem.

Jakiego kompakta kupi sie za 48k z prawie 100 KM silnikiem?
        • sherlock_holmes Re: Grande Punto 16.02.06, 21:14
          Wiem tyle, że jeśli teraz masz kase na lepszą wersję, a kupisz "golasa", potem nie dołożysz połowy tego co możesz mieć teraz, reszta będzie znacznie droższa niż dla nowego auta.
          Szczególnie polecam klimatyzację - nie dość, że wpływa na komfort i bezpeiczeństwo jazdy, to jeszcze potem sprzedaż takiego samochodu jest znacznie łatwiejsza (Krakus coś wie na ten temat...).
          • kkolasinska Re: Grande Punto 16.02.06, 22:12

Wielkie dzieki za odpowiedzi.
    • plawski Re: Grande Punto 17.02.06, 14:14
      Właśnie wracając z punktu B do A po drodze miałem salon Alfy i Fiata.
      Wstąpiłem. Pierwsze co zobaczyłem jeszcze na przysalonowym parkingu do Stilo
      ciągnące na lince nowiutką Cromę do środka na halę....
      Obejrzałem Grande. Moje subiektywne odczucia: wygląd zewnetrzny - bardzo ładne,
      dosyc zgrabne autko, czuć powiew świeżości i mały pazur. Środek - może być jak
      na tę klasę - żadna rewelacja ale też żadna kiszka. Tylko te zegary...
      Mało miejsca na tylnej kanapie (wersja 5 door) jak ustawiłęm fotel kierowcy tak
      jak chciałem, a kolosem żadnym nie jestem (182cm). To tyle naprędce.
      Natomiast obok jest oczywiście salon Alfy..... Stała tam Brera.....
      Cóż, z jakością Włosi mają problemy ale z designem nie.....
      Pozdro,
      Plawski
      • kkolasinska Re: Grande Punto 17.02.06, 20:53

Róznica między Grande a jakakolwiek nowa Alfa napewno jest spora. Roznica
        cenowa równiez ;-)
        • aniolek7772 Re: Grande Punto 23.02.06, 00:16
          dla mnie w Grande istotne jest rowniez to, ze w wynikach testów zderzeniowych
          Euro-NCAP dostał 5 gwiazdek

www.fiatpunto.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka