Dodaj do ulubionych

popatrz dwa razy w lusterko

30.03.06, 19:18
...i nie licz na to, że spotkasz na drodze myslącego na dówch kólach:

motoryzacja.interia.pl/news?inf=732863

Wszystko rozumiem, ale czemu garstka użytkowników drogi ma prawo terroryzowac większosć? Czy z samego faktu posiadania szybkiego urządzenia do przemieszczania sie wynika prawo do psychopatycznej jazdy i ryzykowania życia innych?
Obserwuj wątek
    • mejson.e Plaster na odciski. 30.03.06, 21:48
      No niestety - odliczanie wiosenne się zaczęło i mnóstwo młodych ludzi zasili
      szpitale i cmentarze.
      Wsród nich pewnie najwięcej będzie motocyklistów.

Oprócz rozsądnych, czasem nawet dostojnych (tych w cięższych maszynach), będzie
      cała masa wysokoobrotowych wiertniczych, którzy będą zaskakiwać "standardowych"
      użytkowników dróg, niewiarygodnie szybko przyspieszając i pędząc.

Niektórzy wychodzą z założenia, że mając szybki motocykl, muszą szybko jeździć.

To tak, jakby po znalezieniu plastra na odciski, trzeba było załozyć za ciasne buty.
      Żeby się plaster nie zmarnował...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • sherlock_holmes Re: Plaster na odciski. 30.03.06, 22:01
        Tak trochę a propos - zauważyłem, że jeżdżenie coraz mocniejszymi samochodami (i teoretycznie coraz bezpiecznijeszymi) wcale nie powoduje, że jeżdżę szybciej i agresywniej. Chyba się starzeję, ale wystarczy mi "przegonić" 200-konny kompakt (nie, nie rasowałem DU, to firmowe auto) na 1 i 2 biegu przez 200m na pustej i prostej drodze, a nastepnie ...wrzucić 5 czy 6 bieg i toczyć sie 1700-2000 obr/min :)
        • typson Re: Plaster na odciski. 30.03.06, 22:04
          to normalne po hibernacji. Tez tak mam. to jest tzw. radość z jazdy :D

Właśnie minęło dwa tygodnie, odkąd moja radość z jazdy stoi w serwisie, hehe
          • lexus400 Re: Plaster na odciski. 30.03.06, 22:23
            typson napisał:

> to normalne po hibernacji. Tez tak mam. to jest tzw. radość z jazdy :D
            >
            > Właśnie minęło dwa tygodnie, odkąd moja radość z jazdy stoi w serwisie, hehe

...........a cóż się stanęło??
            • typson Re: Plaster na odciski. 30.03.06, 22:24
              założę osobny wątek :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka