Dodaj do ulubionych

Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską rekl.

10.05.06, 04:28
amę?
Czy to jakiś nowy gatunek nie mających x-a w rogu?
Obserwuj wątek
    • speedone Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 07:39
      ona taka inteligentna jest ale jak masz opere to lezysz
      • qwertys22 Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 08:12
        ...chyba że naciśniesz F12(szybka konfiguracja) i wyłączysz obsługę JavaScript.
        • bart.ez Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 18:55
          Dzięki Ci dobry człowieku za podpowiedź :-)
          Od razu sobie zmieniłem w ustawieniach żeby na wszystkich podstronach forum.gazeta.pl JavaScript się wyłączał.
          • qwertys22 Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 19:11
            proszę, to teraz Ty w ramach rewanżu możesz mi powiedzieć jak takie ustawienie przypisać do konkretnej strony-w tym wypadku forum gazety? bo albo ja jestem ślepy i takiej możliwości nie widzę, albo jej u mnie nie ma :) używam Opery 8.54
            • bart.ez Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 20:10
              Ja mam Opere 9.00 i idzie to tak:
              wchodzisz na jakiekolwiek forum gazeciane wciskasz F12 -> site preferences -> zakładka scripting -> odznaczasz obsługę JavaScript i OK
              • qwertys22 Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 20:50
                zainstalowalem 9.0 (pomimo, że na razie to tylko beta-podobno w czerwcu wersja finalna). i teraz najzabawniejsze-u mnie wszystko dziala bez wylaczania JS na stronach :)))

to chyba też zalezy od tego, jaką wersję bety masz u siebie-ja ściągnąłem ostatnią z oficjalnej strony Opery

pzdr:)
                • bart.ez Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 21:13
                  no właśnie, ja mam jakąś '9.00 preview 2' zainstalowaną już z dwa miesiące temu.
                  Poczekam na finalną bo mam linuksa, którym brat mi "administruje" i nie mogę mu za często zawracać głowy :-)
    • plawski Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 10.05.06, 09:16
      tomek854 napisał:

> amę?
      > Czy to jakiś nowy gatunek nie mających x-a w rogu?

look gg.FF pomaga
    • mejson.e Flashblock 10.05.06, 10:40
      Używam Firefoxa - zainstalowanie roszerzenia Flashblock załatwia sprawę -
      animacje zamieniają się w przezroczyste okienka i nie przeszkadzają.

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • tomek854 Re: Flashblock 10.05.06, 15:52
        Też używałem frajerfoxa i nie przypadł mi do gustu. Już wolę konquerora. Ale nie zamierzam zmieniać opery tylko dlatego, ze jakiś buc zapomnial o przycisku wyłączającego reklamę...

Czy Wyborcza nie może sobie pozwolić na zrobienie reklamy, która by działała pod wszystkimi najważniejszymi przeglądarkami? Wstyd.
        • typson Re: Flashblock 10.05.06, 15:57
          oni nic nie robia, oni sprzedaja miejsce pod banner.

konqueror jest taki sredniawy. Zbyt czesto cos w nim nie chodzi lub dziwnie sie
          wyswietla
          • tomek854 Re: Flashblock 10.05.06, 22:10
            To mogli by dbać o to, komu wynajmują

A co do konquerora - to jest jedyna z moich przeglądarek zdająca test buźki - skoro wiele rzeczy nie działa to może to wina niespałeniających norm webmasterów - bo konqueror norm trzyma się wręćż ortodoksyjnie.
            • typson Re: Flashblock 10.05.06, 22:46
              wlasnie w tym jest problem - trzymanie sie standaryzacji kolejnych html-i.
              Praktycznie sie nie da przy bardziej skomplikowanych stronach (wrzuc sobie w
              walidatora gazeta.pl). Poza tym po co? Gdybym ja jezdzil samochodem z
              załozeniem, ze wszyscy trzymaja sie norm to juz dawno wąchałbym kwiaty od spodu
              • tomek854 Re: Flashblock 11.05.06, 00:21
                Jakby wszyscy jeździli ortodoksyjnie zgodnie z KD to by było chyba lepiej, niż gdyby każdy jeździł jak chciał, prawda?
                • typson Re: Flashblock 11.05.06, 01:09
                  > Jakby wszyscy jeździli ortodoksyjnie zgodnie z KD to by było chyba lepiej, niż
                  > gdyby każdy jeździł jak chciał, prawda?

no pewnie, ze prawda! Tyle, ze nigdynie bedzie tak, ze wszyscy beda jezdzic
                  zgodnie z KD, wiec chyba lepiej jest posiadac umiejetnosci radzenia sobie w
                  sytuacjach, ktorych KD nie przewidział
                  • tomek854 Re: Flashblock 11.05.06, 01:25
                    No tak. Co nie zmienia faktu, że debile jeżdżący pod prąd potrafią człowieka wkurzyć ;-)
    • etom Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 11.05.06, 02:20
      W IE wystarczy na nia najechac myszka i cofnac i juz sie sama
      nie "rozklada" ,albo odswiezyc strone.
      • tomek854 Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 11.05.06, 02:55
        IE służy do przeglądania zawartości Internetu z Twojego komputera i vice versa :-)
        • typson Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 11.05.06, 13:08
          hehehe
        • etom Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 12.05.06, 00:39
          tomek854 napisał:

> IE służy do przeglądania zawartości Internetu z Twojego komputera i vice
          > versa :-)

tak myslisz ??
          a ja korzystam z IE - od 1998 ma siec ,nigdy nie uzywalem zadnej zapory ani
          rezydentnego programu antywirusowego i ani razu nie musialem formatowac dysku
          czy stawiac systemu od nowa
          acha ,siedze w necie regularnie po 8 - 12 godzin dziennie a czasami i dluzej

---
          * Po zebraniu makulatury sprzedaliśmy ją razem z panią.
          • tomek854 Re: Gdzie sie, do k.. nędzy wyłącza tą kretyńską 12.05.06, 00:51
            No to gratuluję szczęścia albo rozważnego wybierania odwiedzanych stron ;-)
    • wielki_czarownik Sposób 11.05.06, 09:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=41554060&a=41609631
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka