edek40
02.10.06, 14:43
Dzisiaj moje dziecko nazarlo sie preparatu do usuwania kurzajek z drugiego dziecka. 16,5 procentowa mieszanina kwasu salicylowego i mlekowego. Wiec ostry dyzur. Okolo 4 godzin zajelo im stwierdzenie, ze dziecko przezyje i ze w sumie to nic sie nie stalo.
Ale ja nie o tym. To tylko tytulem wstepu. No wlasnie wstepu. Aby wejsc na izbe przyjec trzeba miec ochraniacze. Za zlotowke. Jak nie masz zlotowki, to dziecko umrze, chyba, ze da sie w lape obsludze karetki (zapewne przyjmuja rowniez inne nominaly) i przemyca dziecko na noszach. Na szczescie jeden gosc sprzedal mi 1 zl za super cenne supermarketowe 2 zl. No coz, dziecko nie ma ceny, a parking byl jeszcze drozszy. I w koncu ja i zona nabylismy upragnione ochraniacze na buty. Ja juz wiem dlaczego kosztuja az 1 zl. To nie ochraniacze tyle kosztuja. Kartowowe pudeleczko tez nie. Kosztuja prawa autorskie na tekst umieszczony na opakowaniu. A stoi tam od gory tak: Medyczne ochraniacze na obuwie z folii (znaczy ochraniacze z folii czy cos przypisuja moim smierdzacym kamaszom?); Ochraniacze wykonane sa z folii. Brzeg ochraniacza zakonczony jest gumka sciagajaca (edek40: dzieki temu prostemu zabiegowi wiem, ze to nie bomba); Przechowywanie (edek40: ja ich nie przechowuje, a Wy?); Ochraniacze nalezy przechowywac w suchym miejscu i chronic przed intensywnym promieniowaniem slonecznym (edek40: towar jest tak cenny, ze rzeczywiscie szkoda aby splesnial, albo sie opalil); Sposob uzycia: (edek40: bomba, bez tego opisu na pewno pomylilbym je z prezerwatywa, a zona... nie wiem z czym, spytam); 1. Pare ochnaniaczy wyjac z opakowania i rozdzielic (edek40: Jezu!!!); 2. Kazdy ochraniacz kolejno rozchylic i zalozyc na obuwie (edek40: z zona na trzy cztery rozchylilismy jednoczesnie i nic sie nie stalo); 3. Zakladanie ochraniaczy zaleca sie przeprowadzac w pozycji siedzacej (edek40: dzieki temu, ze na pudelku wczesniej napisano, ze to ochraniacze nie mialem chceci zakladac ich na lezaco); Okres trwalosci: 5 lat od daty produkcji (edek40: na sucho i bez slonca - szkoda, ze date produkcji widze dopiero po uiszczeniu naleznosci w automacie); itd. Jest nawet info, kto jest pakowaczem. Mysle, ze ta cala wiedza kosztuje z 50 gr. I tak, dzieki narazeniu zycia dziecka (na trzezwo) dowiedzialem sie jak uzywac ochraniaczy. Wam info daje za darmo ;)