Dodaj do ulubionych

Juz nawet Sierpien '80 opluwaja...

14.05.07, 11:02
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4128506.html
K... MAC!!! Sierpien '80 to chyba jeden z wiekszych wkladow Polski w swiatowa historie! A te kacze pisuary nawet to chca opluc...

Nawet jezeli strajki byly inspirowane przez SB trzbe trzymac gebe na klodke - swiatu ta wiedza potrzebna nie jest. Mi tez... Tym bardziej, ze nawet jezeli SB maczalo w tym palce, to i tak "wyszlo na nasze"!
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Juz nawet Sierpien '80 opluwaja... 14.05.07, 11:22
      Juz nawet nie chce mi sie czytac tych pozalowania godnych newsow ze swiata
      kaczopolityki bo czlowiek sie tylko, ze tak powiem delikatnie DENERWUJE.
      • mrzagi01 Re: Juz nawet Sierpien '80 opluwaja... 14.05.07, 11:29
        lexus400 napisał:

> Juz nawet nie chce mi sie czytac tych pozalowania godnych newsow ze swiata
        > kaczopolityki bo czlowiek sie tylko, ze tak powiem delikatnie DENERWUJE.

mnie A.G. zacząl (mówiąc delikatnie) denerwować już wtedy kiedy obszczywał
        Wałęsę jako rzekomego "Bolka"
        • emes-nju Re: Juz nawet Sierpien '80 opluwaja... 14.05.07, 11:31
          mrzagi01 napisał:

> mnie A.G. zacząl (mówiąc delikatnie) denerwować już wtedy kiedy obszczywał
          > Wałęsę jako rzekomego "Bolka"

Tym niemniej (a moze wlasnie dlatego) pisuarland wyznaczyl go na odpowiedzialny odcinek na polu IPNu :-/
          • mrzagi01 o wlasnie 14.05.07, 12:14
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4128133.html
            "Mali ludzie. Wierzą, że jak mnie zniszczą, to urosną."
            • andrzejmat Re: o wlasnie 14.05.07, 15:24
              mrzagi01 napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4128133.html
              > "Mali ludzie. Wierzą, że jak mnie zniszczą, to urosną."

Cholera, już mnie denerwuje to, że tak się z Wami tu na ten kaczy temat we
              wszystkim zgadzam. Bywam ponoć kłótliwy, upierdliwy i przemądrzały czasem na
              starośc, a tu nic, nie daje rady...
              pzdr.
              A.
              • emes-nju Re: o wlasnie 14.05.07, 15:28
                Ja tez jestem klotliwy i upierdliwy :-D

Wyglada na to jednak, ze pisuarland powoduje to, co pod koniec swego istnienia spowodowali komunisci - zjednoczenie swoich wrogow. Szkoda tylko, ze po "wyzwoleniu" ci zjednoczeni zwykle przestaja isc wspolna droga...
                • bassooner Re: o wlasnie 14.05.07, 16:10
                  "Nawet jezeli strajki byly inspirowane przez SB trzbe trzymac gebe na klodke -
                  swiatu ta wiedza potrzebna nie jest. Mi tez... Tym
                  bardziej, ze nawet jezeli SB maczalo w tym palce, to i tak "wyszlo na nasze"!"

Masz rację, ale prawda i tak zawsze wyjdzie na jaw(powinna)...nawet jeśli jest
                  okrutna...
                  • emes-nju Re: o wlasnie 14.05.07, 16:20
                    bassooner napisał:

> "Nawet jezeli strajki byly inspirowane przez SB trzbe trzymac gebe na klodke
                    > - swiatu ta wiedza potrzebna nie jest. Mi tez... Tym
                    > bardziej, ze nawet jezeli SB maczalo w tym palce, to i tak "wyszlo na nasze"!
                    >
                    > Masz rację, ale prawda i tak zawsze wyjdzie na jaw(powinna)...nawet jeśli
                    > jest okrutna...

Pytanie tylko ile w tym prawdy...? Jakos nie moge pogodzic sie z tym, ze "prawde" o opozycjonistach pisali ich najzacieklejsi wrogowie! A przeciez zgodnie z pisuarowa koncepcja lustracji tak wlasnie jest. W archiwach IPN spoczywa kompendium wiedzy na temat PRL pisane przez (wychodzi na to) nauczciwszych obywateli PRL - ubekow niskiego i sredniego szczebla!

Wez pod uwage, ze ubecy, tuz przed upadkiem komuny, mogli wyprodukowac mase falszywek. Mieli na to czasu, a czasu. Mieli dosc czasu, zeby realnie zniszczyc najbardziej interesujace materialy, mieli wiec czas, zeby narobic smrodu swoim wrogom - tak na przyszlosc, chocby po to, zeby im sie nikt do zadka nie dobral, bo beda mieli naniego haka. I teraz komuna chichocze zza grobu, bo kaczorki dostaly w lapy odbezpieczony granat w postaci "teczek".
                    • bassooner Re: o wlasnie 14.05.07, 17:17
                      Hm...
                  • simr1979 Re: o wlasnie 15.05.07, 10:03
                    bassooner napisał:

> "Nawet jezeli strajki byly inspirowane przez SB trzbe trzymac gebe na klodke -
                    > swiatu ta wiedza potrzebna nie jest. Mi tez... Tym
                    > bardziej, ze nawet jezeli SB maczalo w tym palce, to i tak "wyszlo na nasze"!"
                    >
                    > Masz rację, ale prawda i tak zawsze wyjdzie na jaw(powinna)...nawet jeśli jest
                    > okrutna...
                    >

Włos mi staje na głowie z przerażenia i zgryzoty, jak to czytam........:((((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka