sherlock_holmes 30.06.07, 22:54 pl.youtube.com/watch?v=fAg4DdXAp7Y&mode=related&search= Kto by pomyślał, że to taka dzielna terenówka :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edek40 Re: Panda kontra ...Range Rover 01.07.07, 08:43 Az sie popsuje. Np. naped. I okaze sie, ze fijat w trosce o wysoka jakosc swoich produktow przewiduje wymiane zepsutych czesci wylacznie kompletami - jeden wahacz urwany, wymiana auta na nowe. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Panda kontra ...Range Rover 01.07.07, 09:28 No fakt. Na pocieszenie dodam, ze czytałem co dopiero o tym że TRW wprowadza zamienniki oryginałów tarcz do Citroena i Renault - i niby nic w tym ciekawego, tyle że tarcza hamulcowa jest zintegrowana z ...piasta koła i czujnikiem ABS. Czyli zamiast kosztować 150zł, kosztuje 1500. Bo tak jest taniej i bardziej ekologicznie :P. Odpowiedz Link
frax1 Re: Panda kontra ...Range Rover 02.07.07, 12:42 Nissan Almera rok 96 ma również łożysko zintegrowane z piastą. Koszt ok.200 euro nówka w sklepie (nie w ASO) do daje ciut mniej niż 1/3 ceny tego auta. Szczęśliwie odnaleziono jedno na pobliskim szrocie za 25 :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Panda kontra ...Range Rover 02.07.07, 19:16 Ale łożysko zintegrowane z piasta to norma od kilkunastu lat. Mnie chodzi o to, że taki zespół tworzy jedną całośc jeszcze z tarczą hamulcową i czujnikem ABS! Odpowiedz Link
mejson.e Re: Panda kontra ...Range Rover 02.07.07, 10:08 Wszystko to prawda - mały rozstaw osi, duże koła, krótkie zwisy sprawiają, że trudniej tym zawisnąć na jakimś garbie czy urwać dół zderzaka o krawężnik. Jeżdżę na co dzień pandą 4x2 i faktycznie - przejeżdżam takie miejsca, ktorych nie mógłbym ugryźć lanosem. Tylko że po 70 kkm mam do wymiany WSZYSTKIE amortyzatory (550 zł) a w lanosie wymieniałem tylko dwa (przy 30 kkm!) tylne z powodu stukania spowodowanego złym zaprojektowaniem jakichś gumowych elementów w oryginalnych amortyzatorach. Po założeniu SACHSA do teraz (115 kkm) nie mam z nimi problemów. Panda 4x4 pewnie ma wzmocnione elementy zawieszenia i jazda lekko terenowa pewnie jest możliwa ale terenówka to nie jest. W pandzie podoba mi się wysokie umieszczenie dachu, inaczej wybiłbym już w nim dziurę głową na nierównościach. To prawie jak kolejka górska... Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link