Dodaj do ulubionych

Panda kontra ...Range Rover

30.06.07, 22:54
pl.youtube.com/watch?v=fAg4DdXAp7Y&mode=related&search=
Kto by pomyślał, że to taka dzielna terenówka :)
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Panda kontra ...Range Rover 01.07.07, 08:43
      Az sie popsuje. Np. naped. I okaze sie, ze fijat w trosce o wysoka jakosc swoich produktow przewiduje wymiane zepsutych czesci wylacznie kompletami - jeden wahacz urwany, wymiana auta na nowe.
      • sherlock_holmes Re: Panda kontra ...Range Rover 01.07.07, 09:28
        No fakt. Na pocieszenie dodam, ze czytałem co dopiero o tym że TRW wprowadza zamienniki oryginałów tarcz do Citroena i Renault - i niby nic w tym ciekawego, tyle że tarcza hamulcowa jest zintegrowana z ...piasta koła i czujnikiem ABS. Czyli zamiast kosztować 150zł, kosztuje 1500. Bo tak jest taniej i bardziej ekologicznie :P.
        • frax1 Re: Panda kontra ...Range Rover 02.07.07, 12:42
          Nissan Almera rok 96 ma również łożysko zintegrowane z piastą. Koszt ok.200 euro
          nówka w sklepie (nie w ASO) do daje ciut mniej niż 1/3 ceny tego auta.
          Szczęśliwie odnaleziono jedno na pobliskim szrocie za 25 :)
          Pozdrawiam
          • sherlock_holmes Re: Panda kontra ...Range Rover 02.07.07, 19:16
            Ale łożysko zintegrowane z piasta to norma od kilkunastu lat. Mnie chodzi o to, że taki zespół tworzy jedną całośc jeszcze z tarczą hamulcową i czujnikem ABS!
    • mejson.e Re: Panda kontra ...Range Rover 02.07.07, 10:08
      Wszystko to prawda - mały rozstaw osi, duże koła, krótkie zwisy sprawiają, że
      trudniej tym zawisnąć na jakimś garbie czy urwać dół zderzaka o krawężnik.
      Jeżdżę na co dzień pandą 4x2 i faktycznie - przejeżdżam takie miejsca, ktorych
      nie mógłbym ugryźć lanosem.

Tylko że po 70 kkm mam do wymiany WSZYSTKIE amortyzatory (550 zł) a w lanosie
      wymieniałem tylko dwa (przy 30 kkm!) tylne z powodu stukania spowodowanego złym
      zaprojektowaniem jakichś gumowych elementów w oryginalnych amortyzatorach.
      Po założeniu SACHSA do teraz (115 kkm) nie mam z nimi problemów.

Panda 4x4 pewnie ma wzmocnione elementy zawieszenia i jazda lekko terenowa
      pewnie jest możliwa ale terenówka to nie jest.

W pandzie podoba mi się wysokie umieszczenie dachu, inaczej wybiłbym już w nim
      dziurę głową na nierównościach.
      To prawie jak kolejka górska...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka