plawski 19.02.08, 13:02 Właśnie wróciłem z miasta. Na Żoliborzu się pałętałem. Słonko wyszło. Miło się zrobiło. A na światłach koło mnie Audi A5 3,0 TDI stanęło. Ładne. Bardzo ładne... Idę zaraz w lotto zagrać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franek-b Re: Audi A5 19.02.08, 13:23 > Właśnie wróciłem z miasta. Na Żoliborzu się pałętałem. Słonko wyszło. Miło się > zrobiło. A na światłach koło mnie Audi A5 3,0 TDI stanęło. Borysz Szyc to nie był bo zabrali mu ostatnio prawko za jazdę na bani, może Drewno Deląg? (jest tzw amabasadorem marki i dali mu do użytkowania a5 czarne). Ładne autko, ale z coupet to jednak wybralbym 3. > Ładne. Bardzo ładne... Idę zaraz w lotto zagrać. Nie masz po co grać, bo ja wygram :-P Odpowiedz Link
plawski Re: Audi A5 19.02.08, 13:27 franek-b napisał: Borysz Szyc to nie był bo zabrali mu ostatnio prawko za jazdę na bani, może Drewno Deląg? (jest tzw amabasadorem marki i dali mu do użytkowania a5 czarne). Ani jeden ani drugi, ale tez jakiś młody gostek. Srebrne było. fajnie maja ci znani, co? :) Żebrowski jest ambasadorem Lexusa np. Ładne. Bardzo ładne... Idę zaraz w lotto zagrać. Nie masz po co grać, bo ja wygram :-P Się okaże,,, Odpowiedz Link
drpawelek Re: Audi A5 19.02.08, 20:12 A ja sobie na wystawie posiedzialem w S5 i rzeczywiscie jestem pod wrazeniem. W przeciwienstwie do A4/S4, nie wydaje sie byc samochodem "damskim" i nawet cena jest przystepna w porownaniu z M3. Odpowiedz Link
franek-b Re: Audi A5 19.02.08, 20:23 > przeciwienstwie do A4/S4, nie wydaje sie byc samochodem "damskim" ciekawe skojarzenie i nawet cena > jest przystepna w porownaniu z M3. S5 to takie downgrade'owane RS5 (którego jeszcze nie ma) i dopiero to auto jest bezposrednią konkurencją do M3 Odpowiedz Link
drpawelek Re: Audi A5 19.02.08, 20:48 Tak, masz racje. Cenowo to raczej odpowiednik 335 coupe. Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Audi A5 20.02.08, 18:39 > > przeciwienstwie do A4/S4, nie wydaje sie byc samochodem "damskim" > > ciekawe skojarzenie kolezanka z biura przyjezdza s4 avant :) Odpowiedz Link
plawski Re: Audi A5 20.02.08, 08:57 drpawelek napisał: (...) damskim (...) Hmmmm, to ja nie mam pytań. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Audi A5 20.02.08, 09:23 > drpawelek napisał: > > (...) damskim (...) Z ust uzytkownika Saaba 9-3 (?) brzmi to przekornie;) Odpowiedz Link
franek-b Re: Audi A5 20.02.08, 11:45 > Z ust uzytkownika Saaba 9-3 (?) brzmi to przekornie;) hmm kiedyś Clarkson stwierdził, że to auto dla dentysty... w zasadzie to też lekarz Odpowiedz Link
drpawelek Re: Audi A5 20.02.08, 15:13 Coz, musze sie zgodzic, ale A4 zawsze wzbudzalo we mnie pod tym wzgledem bardzo mieszane uczucia. Podobnie TT - bardzo ladne, ale zbyt delikatne i uladzone - taki roadster dla pielegniarek. A5/S5 natomiast rzeczywiscie mnie zachwycilo. Na usprawiedliwienie dodam, ze jako uzupelnienie saaba mam jeszcze w124 z osmiocylindrowym silnikiem. Ostatnio natomiast chodza mi po glowie bardziej hardcorowe pojazdy. Saab juz sie znudzil, ale jest tani... Odpowiedz Link
plawski Re: Audi A5 20.02.08, 15:37 drpawelek napisał: (..) Podobnie TT - bardzo ladne, ale zbyt delikatne i uladzone - taki roadster dla pielegniarek. =>Nie ma sprawy, mogę być pielęgniarzem, jeśli mnie będzie stać na takie nowe - oczywiście quattro. I nie przeszkadza mi, że (ponoć) jest damskie :) A5/S5 natomiast rzeczywiscie mnie zachwycilo. =>To lepiej się przejedź RS4, to się dopiero zachwycisz :) > Na usprawiedliwienie dodam, ze jako uzupelnienie saaba mam jeszcze w124 z osmiocylindrowym silnikiem. Ostatnio natomiast chodza mi po glowie bardziej hardcorowe pojazdy. Saab juz sie znudzil, ale jest tani... => no tani jest jak barszcz :))))) Odpowiedz Link
drpawelek Re: Audi A5 20.02.08, 16:34 Dobra pielegniarka spokojnie wyciaga ponad 100k$ rok. Tylko, ze nie jest to to samo, co pielegniarka w przychodni rejonowej w Koziej Wolce. Gdy kupowalem swojego 9-3, diler dal propozycje nie do odrzucenia. Po tygodniu zas zadzwonil i oddal jeszcze tysiac dolarow. Moglo byc BMW, ale rozsadek przewazyl. W dodatku 9-3 kombi widuje moze dwa razy na miesiac (Ferrari czesciej), a na moim parkingu stoja chyba cztery M3. Procz tego zaleta saaba jest to, ze nie rzuca sie w oczy dzielnym szeryfom z drogowki. Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Audi A5 20.02.08, 21:41 > W dodatku 9-3 kombi widuje moze dwa razy na miesiac (Ferrari > czesciej), a na moim parkingu stoja chyba cztery M3. to już wiadomo czemu tam mało tych aut u nas. amerykańce wykupiły Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Audi A5 20.02.08, 21:41 > W dodatku 9-3 kombi widuje moze dwa razy na miesiac (Ferrari > czesciej), a na moim parkingu stoja chyba cztery M3. to już wiadomo czemu tak mało tych aut u nas. amerykańce wykupiły Odpowiedz Link
frax1 Re: Audi A5 21.02.08, 02:08 Procz tego zaleta saaba jest to, ze nie rzuca sie w oczy dzielnym szeryfom z drogowki. W Oklahomie otrzymalem podczas mojej podrozy ostrzezenie za poruszanie sie 5 mil ponad limit. Dodam ze podrozuje emeryckim MB w126 300sel '91 w kolorze bezowym :) Jedyna ekstrawagancja w tym aucie to oryginalne felgi - pochromowane i lekko przyciemnione szyby. Pozdrawiam Odpowiedz Link
computerland1 Re: Audi A5 20.02.08, 16:53 plawski napisał: > =>To lepiej się przejedź RS4, to się dopiero zachwycisz :) wlasnie mialem to samo napisac:):):) Odpowiedz Link
drpawelek Re: Audi A5 20.02.08, 20:17 Przeciez ja sie nie czepiam. Wiem, ze A4 2.0T i RS4 sa najlepsze. Odpowiedz Link
wowo5 Re: Audi A5 20.02.08, 23:30 Kumpela niedawno kupila A4 2.0T Quattro. W zasadzie to nie chciala tego Quattro ale jej powiedzieli, ze na auto z napedem na przod trzeba czekac 3 miesiace (trzeba sprowadzic z Kalifornii) i kosztowac bedzie tyle samo, a nawet nieco wiecej. Wiec wziela to Quattro. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Audi A5 20.02.08, 23:31 wowo5 napisał: > Kumpela niedawno kupila A4 2.0T Quattro. W zasadzie to nie chciala > tego Quattro ale jej powiedzieli, ze na auto z napedem na przod > trzeba czekac 3 miesiace (trzeba sprowadzic z Kalifornii) i > kosztowac bedzie tyle samo, a nawet nieco wiecej. Wiec wziela to > Quattro. Biedactwo. Odpowiedz Link
plawski Re: Audi A5 21.02.08, 08:44 wiktor_l napisał: (...) > > Biedactwo. ROTFL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Audi A5 21.02.08, 09:30 plawski napisał: > > ROTFL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te, ROTFL, moze tez wpadniesz na szklane gdybym zostal w stolicy i spotkal sie z wujkiem typsonem od paska w dyzlu? Odpowiedz Link
plawski Re: Audi A5 21.02.08, 09:42 wiktor_l napisał: > Te, ROTFL, moze tez wpadniesz na szklane gdybym zostal w stolicy i spotkal sie z wujkiem typsonem od paska w dyzlu? Bardzo chętnie ale jak zwykle innym razem. Zaraz Typson zacznie tu pieprzyć, że plawski jak zwykle, że żony się boi, że go reumatyzm złapał ale ma to w dupie :) Tak czy siak dzięki za zaproszenie, mam nadzieję, że jednak w końcu jakiś spot się uda. Margo już też obiecywałem na gg... A poza tym zarządziłem sobie abstynancję do wakacji :) Odpowiedz Link
computerland1 Re: Audi A5 21.02.08, 10:03 plawski napisał: > A poza tym zarządziłem sobie > abstynancję do wakacji :) no tak - Typ sobie strzeli dyzla, to i na wodke bedzie. Plawski jezdzi 'oszczedna' benzyna w cytrynie, to do wakacji nici z picia:):):) Odpowiedz Link
plawski Re: Audi A5 21.02.08, 10:17 computerland1 napisał: no tak - Typ sobie strzeli dyzla, to i na wodke bedzie. Plawski jezdzi 'oszczedna' benzyna w cytrynie, to do wakacji nici z picia:):):) Dokładnie, wszelkie nadwyżki pobiera 16V :) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Audi A5 21.04.08, 13:24 A mnie ostatnio taki śmignął z włączonymi światłami do jazdy dziennej. I ...spodobały mi się :) Szkoda tylko, bo spodziewałęm się że bedą jśniej świecić, trochę słabo je widać. Ale wrażenie robią niesamowite :) Odpowiedz Link