Dodaj do ulubionych

Pada Ricö

03.03.08, 22:42
www.etransport.pl/wiadomosc5867.html
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Pada Ricö 03.03.08, 22:52
      Ale za to tablice indywidualne prawie kazda ciezarowka ma ;-)
      • krakus.b6 Re: Pada Ricö 03.03.08, 22:58
        Rico dostarcza podzespoły do fabryki MAN w Niepołomicach.
        Polski oddział niedawno odebrał kilkadziesiąt nowiuteńkich ciągników
        siodłowych MAN.
        A tu taka przykra wiadomosć.:(
        • typson Re: Pada Ricö 04.03.08, 01:30
          spoko, są w PKO Leasing :)
    • iberia.pl Re: Pada Ricö 04.03.08, 08:58
      co prawda z nimi nie jezdze, ale dobrze wiedziec...
    • tomek854 Re: Pada Ricö 04.03.08, 19:51
      No dobra, a teraz sie przyznac, kto to mi tak zle zyczyl jakis miesiac temu?

"Wróc do Wroclawia, tam Ricö jest, dobra firma, znajdziesz prace" ;-)
      • spqr5 Re: Pada Ricö 04.03.08, 20:44
        No ja. :)

Jak sven to napisał, to ciągle zastanawiałem się, kiedy to sobie
        przypomnisz.

Choć ja pisałem o PL ogólnie, Ricö był przykładem jak widać
        c..latym :)

Za karę idę z dziećmi do planetarium, a co :)
        • tomek854 Re: Pada Ricö 04.03.08, 21:09
          Chyba w nagrodę :-)

Planetaria są w cipkę!
          • wiktor_l Re: Pada Ricö 04.03.08, 22:06
            hm, z firma Rico mam jak najgorsze skojarzenia - taki jeden cwelong zniszczyl mi
            megane kilka lat temu, bo zmieniajac pas nie zerknal w magiczne lustereczko.
            chlopaki robili sobie wyscigi do VW. Zatrzymali sie w 4 tiry na srodku, probujac
            wmusic mi sprawstwo. Kurwa, takiej furii w swoim zyciu nie pamietam. Szczesliwie
            nie poszedlem na zwarcie, ale mimo protestow zadzwonilem po policajow.

Panowie spuscili z tonu, 3 odjechalo, winowajca wszystko podpisal i czym predzej
            uciekl. Poczekalem na policje, wyjasnilem i pojechalem. Koszt naprawy wtedy -
            okolo 7000 tys pln. Co ciekawe, byly jaja, bo ciagnik mial polskie blachy,
            naczepa niemieckie. Pierwszy likwidator zle przypisal i cofnelo (najechala mnie
            naczepa;), ale po kilku miesiacach sie udalo.

wiec - a kysz.
            • pizza987 Re: Pada Ricö 04.03.08, 22:49
              Ogólnie przykra sprawa, ale odczucia do firmy mam podobne-w ciągu ostatnich 18 miesięcy autorami najdziwniejszych zachowań na drodze (głównie zajeżdżania na autostradzie-ciągłe problemy z magicznym lusterkiem) byli kiermani w tych barwach. Ale mogło być też tak bo w pewnym momencie było ich bardzo dużo na drogach (statystyka się kłania). Ale awersja została i staram się brać dużą poprawkę na ich możliwe działania.
              • tomek854 Re: Pada Ricö 05.03.08, 02:52
                Nie. Po prostu nikt u nich nie chciał pracować, bo kiepsko płacili i jeszcze
                patrzyli gdzie by tu się nie doczepić (nawet stare przysłowie szoferów mówi "W
                Ricö jeździsz za friko") a kierowcy nie bywali w domu po dwa miesiące, więc
                zrobili taką akcję, że oni fundują prawko, a potem musisz u nich odpracować. I
                kompletni lamerzy jeździli tym.

Teraz już nawet lamerzy wolą jeździć w UK, więc zaczęli płacić sensownie. Mój
                kumpel wrócił do Polski z zamiarem pracy w Ricö (na szczęście znalazł lepszą
                pracę w jakiejś małej firmie) ale widać uczciwe płacenie kierowcom ich przerosło ;-)
    • mrzagi01 Re: Pada Ricö 05.03.08, 08:29
      sven_b napisał:

> www.etransport.pl/wiadomosc5867.html

Jechałem wczoraj przez Polkowice ok 19-tej i widziałem ten protest
      (zastanawiałem sie co za jedni, bo na KGHM to jacyś za mali byli) zablokowali
      swoim przemarszem trójkę w kierunku Zielonej Góry. Całe szczęście że jechałem w
      stronę przeciwną.
      Musze pochwalić policje, bo zareagowali prawidłowo i na pierwszej krzyżówce w
      Polkowicach stał w poprzek radiowóz i kierował tranzyt na objazd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka