emes-nju 14.04.08, 10:07 Idzie zimno! Wiem, ze dlugie, ale warto to przeczytac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe Re: "Ciepla" sciema? 14.04.08, 10:34 czytałem to na papierze. człowiek ma wpływ na chyba 7% emisji CO2. chybaśmy zdrowo zabłądzili Odpowiedz Link
pizza987 Re: "Ciepla" sciema? 14.04.08, 11:02 Jako żywo zawsze twierdziłem że do zmian klimatycznych należy podchodzić z rezerwą. Powoływałem się na "małe zlodowacenie", starałem się fanatykom efektu cieplarnianego pokazać że klimat nie "działa" tylko w jedną stronę. Ciekawe jak wielki oddźwięk przyniesie ten artykuł. Podejrzewam że wśród fanatyków ekologicznych facet zostanie odsądzony od czci i wiary. Odpowiedz Link
emes-nju Re: "Ciepla" sciema? 14.04.08, 11:52 pizza987 napisał: > Ciekawe jak wielki oddźwięk przyniesie ten artykuł. Wsrod decydentow zadnego. Za duza kasa... Przeciez tylko w Polsce energia podrozeje o ok. 70% jak zaczniemy placic za emisje CO2. Ciekawe kto zgarnie te kase? Ocieplajacy sie klimat? A jaki numer konta ma klimat? ;-P Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: "Ciepla" sciema? 14.04.08, 11:03 to jest jeden z fundamentalnych dowodów, że jakaś globalna wszechmogąca "masoneria" robi nas szaraków (ale i tych którym się wydaje że coś znaczą) w gigantycznego, globalnego CH...JA Przez tysiące lat dziejów cywilizacji klimat falował, tylko że nie było globalnych korporacji kapitałowych które miały by pomysł jak na tym zarobić. Ale przykład w mikroskali jest: Egipscy kapłani potrafili ukręcić lody na manipulowaniu wiedzą. Odpowiedz Link
tomek854 Re: "Ciepla" sciema? 14.04.08, 12:48 I dlatego słusznie jest, że nie mam wyrzutów sumienia że jeżdżę autem, wbrew znajomym wojującym ekologom. Za to trochę mnie boli że benzynka już po 1.15 :( Gdzie można kupić taki nadmuchiwany samochód, co bassooner chciał modyfikować? Poważnie bym sobie kupił takiego bzyczka do brykania po mieście!. Odpowiedz Link