plawski 09.12.08, 15:07 - miał ktoś z Was z tym doświadczenie? Koleżanka chce kupić, nie bardzo wiem, co jej doradzić... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pizza987 Re: Mitsubishi Grandis 09.12.08, 15:34 plawski napisał: > - miał ktoś z Was z tym doświadczenie? Koleżanka chce kupić, nie bardzo wiem, > co jej doradzić... Dwa pytania: 1. Czy ją lubisz? 2. Czy musisz jej doradzać? Odpowiedz Link
plawski Re: Mitsubishi Grandis 09.12.08, 15:46 pizza987 napisał: > 1. Czy ją lubisz? > 2. Czy musisz jej doradzać? 3. Pizza, ale o co Ci chhhozi? ?)?)?) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Mitsubishi Grandis 09.12.08, 21:13 Przecież to jasne: Grandi to van, w którym z tyłu mozna całkiem niełe łóżko sklecić - i stąd pytanie o to jakie STOSUNKI a między nim, a koleżanką :) Może koleżance jest niewygodnie jak trzyma głowe pod kierownicą... ...gdy np. cos jej spadnie pod nogi? W vanie łatwiej szukać :) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: oj, wygłodzony chyba kolega :P 11.12.08, 22:49 ja?a kto o vanie nawija? :P Odpowiedz Link
spqr5 Re: Mitsubishi Grandis 10.12.08, 16:43 Miałem możliwość jazdy Grandisem przez tydzień. Jeździłem dieslem. Ponieważ auto było projektowane początkowo tylko na rynek japoński, nikt nie wymyślił diesel’a. Auto w EU występuje z 2 silnikami – benzyna 2,4 l – ok. 160 KM i diesel kupowany od VW – 2.0 l TDI [ pompowtryskiwacze ]. Auta z dieslem są bardzo głośne [ nie ma wyciszenia pod diesla – pozostało te od benzyny ] Głośne oczywiście kiedy silnik jest zimny i przy dużych prędkościach. Silnik TDI jest kupowany bez skrzyni biegów VW, auto nie jest w stanie wykorzystać możliwości silnika [ porównując np. do VW Sharan ]. Wadą dla mnie był podłokietnik między przednimi fotelami. Można w nim schować 2 butelki wody ale nie bardzo przydaje się do opierania ręki na nim. Spalanie – „mój” TDI miał spalanie 7,5 , przejechałem min około 1000 km, jeździłem raczej poza miastem + trochę autostrad bez włączonego ogrzewania lub klimatyzacji. Benzyna pali podobno ok. 11-12 l /100 km. Jeżeli znajoma kupuje auto używane niech sprawdzi czy ten egzemplarz był na 2 wezwaniach serwisowych Mitsubishi: 1.wymiana mechanizmu oparcia siedzeń 2 rzędu – opadało do tyłu samoistnie.Auta z rocznika modelowego 2005 i 2006 2.wymiana włącznika świateł hamowania – nie uruchamiają się sporadycznie wszystkie lampy.Auta z rocznika modelowego 2006 + 2007 + 2008 [ do kwietnia ]. Odpowiedz Link