Dodaj do ulubionych

Smutny kryzys w GM

30.01.09, 10:18
GM w dobie bankructwa wyprzedaje kolekcję 200 klasyków ze swojej kolekcji, w tym m.in.:
- Cadillac DeVille w wersji "papamobile"
- Buick Blackhawk - opracowany na 100-lecie GM
- Pontiac GTO z filmu xXx

Dodatkowo zapowiedzieli, że jak nie sprzedadzą SAABa, to mu zrobią "kilim go". Z jednej strony patrząc na dźwignię hamulca ręcznego w 9-3, która wygląda jak z chińskiej zabawki, nie szkoda mi obenego SAABa, z drugiej przecież kiedyś produkowali "krokodyla" :(
Obserwuj wątek
    • drpawelek Saab 9-3 30.01.09, 20:27
      Przepraszam, ale nie moge sie doszukac zadnego problemu z moja dzwignia hamulca
      recznego. Do roznych rzeczy mozna sie przyczepic w tym samochodzie, ale nie ma
      on powazniejszych wad. W 2003 roku byl wrecz rewelacja (i pradziwym
      saabem).Rzeczywiscie juz czas na nowy model, ale ewolucja do turboX przyniosla
      ogromny postep. Moje kombi o mocy 250km i z reczna skrzynia biegow to niestety
      rzadkosc na amerykanskim rynku - tutaj saab nie ma powazniejszej konkurencji -
      chyba tylko 535xi i CTS 2010. E63 - drogi, Volvo V70, Audi A4 i E350 sa zbyt
      powolne i tylko automaty. Nie ma juz Legacy ani Mazdy 6.
      • sherlock_holmes Re: Saab 9-3 31.01.09, 11:28
        https://www.saab.pl/image/photo_gallery/2006/93s_int_1_1.jpg

Chodzi mi wyłącznie o to, że dźwignia jest plastikowa i ma w założeniu licować z konsolą środkową (niezły pomysł, początkowo ciężko ją odnaleźć), jednak w egzemplarzu jaki oglądałem, po 30 tys.km był taki luz poosiowy, że dźwignia nijak nie chciałapasować. Do tego w dotyku plastik był po prostu tani :(
        Moze top dlatego, że kieyś jeździłem pieknym "krokodylem", oczywiście turbo - i w nowym 9-3 zostały: stacyjka między fotelami, zarys kształtu deski rozdzielczej, night panel i może jeszcze kształt foteli. Reszta z SABem nie ma nic wspólnego :(
    • rapid130 Re: Smutny kryzys w GM 31.01.09, 18:30
      sherlock_holmes napisał:

> Dodatkowo zapowiedzieli, że jak nie sprzedadzą SAABa, to mu
      zrobią "kilim go". Z jednej strony patrząc na dźwignię hamulca
      ręcznego w 9-3, która wygląda jak z chińskiej zabawki, nie szkoda mi
      obenego SAABa, z drugiej przecież kiedyś produkowali "krokodyla" :(

Uffffff....
      Jakie szczęście, że Ratan Tata zdążył kupić Jaguara od Forda.

Kto wie, czy amerykace nie zechcieliby uśpić kocura. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka