30.05.09, 16:50

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090522/REGION/387759839
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: !!! 30.05.09, 17:02

a co dopiero bedzie w sadzie , czy winny jest kierowca(ta ania) czy
      egzaminator , czy ten co najechał a może wszyscy są współwinni i
      jeszcze te rozmowy z kabiny nagrane , biegłych trzeba powołać chuj
      wie ile i jakich , niech już lepiej zrobią wszyscy zamieszani zrzutę
      na te 250 zeta i niech sie to dalej nie ciągnie bo w warunkach
      polskiego prawa to nie ma sensu , a egzaminator jej zaliczy w ciemno
      następnym razem i król Salomon tak właśnie by postanowił sądzę howgh
    • lexus400 Re: !!! 30.05.09, 17:07
      Po przeczytaniu tego newsa można się tylko wybluzgać na ten popierdolony do cna
      kraj - jestem oburzony wszechmocną, jedynie słuszną i "nieomylną" decyzją
      policjanta.
      • wujaszek_joe Re: !!! 30.05.09, 20:35
        mandat się należy ale egzaminatorowi
        • tomek854 Re: !!! 30.05.09, 20:43
          ...we współwinie z tym co najechał.

Tak na marginesie: to mi przypomina historię kumpla mojego kuzyna, któremu na
          egzaminie kazał facet zaparkować na chodniku i mówi "pan wie, że tak łatwo żeby
          zdać to nie ma?" A ten "a co pan sugeruje?" Facet "No wie pan, po co płacić za
          tyle egzaminów jak można to o wiele taniej załatwić". Chłopak "A jeżeli bym
          chciał po prostu zdać dzisiaj" "To się nie da" "Czyli jak nie zapłacę, to nie
          zdałem?" Egzaminator "Tak".

Chłopak wrzucił bieg dodał gazu i z piskiem opon przywalił w latarnię aż
          poduszki wypaliły, powiedział "do widzenia" i sobie poszedł.
          • civic_06 Re: !!! 30.05.09, 20:48
            To dobre! Wszystkich ich tak trzebaby szkolic.
            • tomek854 Re: !!! 30.05.09, 21:05
              Taaaa...

Tylko potem prawko to musiał zdawać w Jeleniej Górze :-)
          • akordex Re: !!! 30.05.09, 21:37
            Akurat to prawda była...
            • bassooner Re: !!! 30.05.09, 23:03
              i poźniej dziwią się, że wiara na murach pisze HWDP i to jeszcze z ortem... ;-)))
              • lexus400 Re: !!! 31.05.09, 07:33
                Podesłałem tego linka znajomemu, właścicielowi stadniny koni temu u którego
                jeżdżę konno i oto co mi odpisał (pamiętam to zdarzenie):

"No nieźle. Ale takich absurdów jest masa na każdym kroku. Ja kiedyś dostałem
                mandat i 6 punktów za to, że jakaś baba wjechała autem w konia mojej
                klientki przy przekraczaniu szosy w dozwolonym miejscu, na skrzyżowaniu. Na
                koniu który został potrącony siedziała 13 letnia dziewczynka, na szczęście
                nic się groźnego nie stało, choć koń był poraniony, dziecko spadło na
                asfalt. Policjanci których wezwałem kazali od razu dmuchać w alkomat...
                dziewczynce, nawet nie zadając sobie trudu by ustalić czy nie ucierpiała.
                Gdy zaprotestowałem, kazali dmuchać.. mnie i dali w/w mandat i punkty, nie
                pytając nawet czy mam prawo jazdy. Rzecz w tym, że ja też jechałem konno :)
                Oczywiście w żadnym z radiowozów nie było apteczki (przyjechały 2, bo baba
                pracowała firmie kumpla jednego z policjantów), w sumie dobrze, że nie
                kazali dmuchać koniowi :) Była ewidentna wina kierowcy, jechał o wiele za
                szybko na łuku, było mokro, baba gadała przez telefon i nie patrzyła na
                drogę, auto wpadło w poślizg i uderzyło w zad konia bokiem przedniego
                błotnika. Wniosłem sprawę do sądu, uchylili mi punkty, mandatu nie (nie
                dopuścili świadków !!!) ale przynajmniej ustawili tam teraz znaki z
                ograniczeniem dużo wcześniej niż były i ostrzeżenie o zakręcie i
                skrzyżowaniu."
                • dr.verte Re: !!! 31.05.09, 10:27
                  lexus400 napisał:

> Policjanci których wezwałem kazali od razu dmuchać w alkomat...
                  > dziewczynce, nawet nie zadając sobie trudu by ustalić czy nie
                  > ucierpiała.

Powinni jeszcze koniowi kazać dmuchać w alkomat , dziwne że tego nie
                  zrobili.
    • tomek854 Re: !!! 03.06.09, 00:17
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35749,6669605,Przez_procedury_zostali_uwiezieni_w_ruinie.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka