Dodaj do ulubionych

Chwalę się - nowa fanka

17.09.13, 13:46
Moja córa w brzuchu mym będąc przybyła na pierwsze spotkanie foruma fanów. Przy Pl. 3 Krzyży to było lat już 10.
Obecnie jako 9letnia dziewoja stała się maniaczką książkową. Czyta przede wszystkim literaturę mocno odrealnioną (czyli fantasy). Ale nie byłabym sobą gdybym dziecku "Nawiedzonego domu" nie podsunęła. Zaczęła wpierw nieśmiało poczytywać. Potem coraz śmielej. Następnie przemyciła książkę do szkoły i wróciła z uwagą, że czyta na lekcji. Fakt czytania pod ławką wielce nagannym jest ale pani przymknęłaby oko gdyby nie fakt, że moje dziecko nie wytrzymało....
i...
zaczęło chichotać w sposób niekontrolowany. Na lekcji.

Jestem dumna z dziecka mego. Nagany jednakże udzieliłam. Następne tomy dostępne jedynie w pieleszach domowych!! Jeszcze jeden taki przemyt i będzie sroga kara - zakaz czytania przez 3 dni.
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: Chwalę się - nowa fanka 17.09.13, 14:07
      Jaka Mama, taka Córka smilesmile
      ,,Jestem dumna z dziecka mego,, - my również jesteśmy dumne i witamy serdecznie - Mamę i Córkę.
      ,, Nagany jednakże udzieliłam,, - oj, oj - było przymknąć oko wink smile Zrobić wyjątek dla Chmielewskiej smile
      • szkorbut-lumbago Re: Chwalę się - nowa fanka 17.09.13, 14:32
        Zdecydowanie nie należy czytać Chmielewskiej na lekcji, bo śmiech czasem trudno kontrolować. Juz w środkach komunikacji dziwnie na takiego człowieka patrzą smile.
        Gratuluję i dawaj jej następne pozycje.
        • papuga_ara Re: Chwalę się - nowa fanka 17.09.13, 14:53
          Właśnie, dziwnie patrzą. No bo śmiech jak wiadomo szkodliwy jest, a w ogóle czego ten jakiś rechocze nad książką, jak tu życie ponure i śmiać się nie ma z czego? No to i patrzą dziwnie. Czasem chyba wręcz z zazdrością. A wzięliby se też i poczytali, zamiast patrzeć dziwnie, nie? Jakie to proste.
          • felis2 Re: Chwalę się - nowa fanka 18.09.13, 10:13
            papuga_ara napisała:

> patrzą dziwnie. Czasem chyba wręcz z zazdrością. A wzięliby [b]se[/ b] też i poczytali,
            > zamiast patrzeć dziwnie, nie? Jakie to proste.

Nieprostesad Jak ktoś chichocze w autobusie nad książką to też patrzę z zazdrością. Czytanie w autobusie/tramwaju/samochodzie wywołuje natychmiastowy atak choroby lokomocyjnej:_(
            • papuga_ara Re: Chwalę się - nowa fanka 19.09.13, 01:05
              felis2 napisała:
              > Nieprostesad Jak ktoś chichocze w autobusie nad książką to też patrzę z zazdrośc
              > ią.

To chichocz z nim razem do towarzystwawink

>Czytanie w autobusie/tramwaju/samochodzie wywołuje natychmiastowy atak choroby >lokomocyjnej:

Ja też to mam. Na szczęście nie dotyczy to pociągów, Bóg jeden raczy wiedzieć, dlaczego.
        • minerwamcg Re: Chwalę się - nowa fanka 17.09.13, 20:12
          szkorbut-lumbago napisała:

> Zdecydowanie nie należy czytać Chmielewskiej na lekcji, bo śmiech czasem trudno
          > kontrolować. Juz w środkach komunikacji dziwnie na takiego człowieka patrzą smile

Byłaś z nami wtedy, jak Gurua opowiadała o zaśmianym na śmierć facecie, który czytał "Lesia" i współpasażerowie wylali go z autobusu, bo myśleli, że waryjat? A on siedział na przystanku, dalej czytał i dalej rżał. Ciekawe, czy w ogóle zauważył fakt wywalenia...
          • salam_ji Re: Chwalę się - nowa fanka 17.09.13, 21:12
            Boże słodki! toz przy "Lesiu" i napadzie na pociąg stwierdziłam na samej sobie, że śmierć przez zachichotanie jest możliwa! Dosłownie doświadczyłam stanu półśmierci, a rodzina myslała, że zwariowałam, albo jaki atak mam wink Oj te czasy.... A gościa juz kocham, choć nie znam czlowieka smile
          • szkorbut-lumbago Re: Chwalę się - nowa fanka 18.09.13, 08:36
            Minerwo, chyba mnie nie było, ale rozumiem tego pana doskonale, też tak mam z Lesiem (i nie tylko) big_grin.
            • minerwamcg Re: Chwalę się - nowa fanka 18.09.13, 21:12
              Gurui opowiedział to jej syn, nie pamiętam który, jenże widział to zjawisko na własne oczy. To był, jak twierdzi Gurua, drugi największy komplement w jej życiu. Pierwszym uraczyła ją własna rodzina - mamusia, ciotki i ktoś tam jeszcze - która usiłowała przy stole czytać jej dzieło na głos, ale ómarła ze śmiechu i nie była w stanie.
          • harp-ia30 Re: Chwalę się - nowa fanka 19.10.13, 17:12
            Ja atak śmiechu miałam kiedyś w pociągu relacja Częstochowa- Gliwice jechałam do chirurga szczękowego i w podróż wzięłam do czytania Harpie , zaczęłam się śmiać a na przeciwko mnie siedział starszy Pan , najpierw przyglądał się mi ze zdenerwowaniem bo trzymałam się za żuchwę ( chirurg miał mi ją nastawić ). Następnie starszy Pan przyjrzał się dokładnie co czytam .
            Do dzisiaj pamiętam jego spokojne stwierdzenie " No tak Chmielewska"
    • asia.sthm Re: Chwalę się - nowa fanka 17.09.13, 16:03
      To gdzies ty nam sie zapodziala na 10 lat?
      Corke uscisnij za nalezyta postawe.
      • balamuk Re: Chwalę się - nowa fanka 17.09.13, 17:01
        Sama siebie też za postawę uściśnij!
        To chyba Zych ze Zgorzelic mawiał "Jaki dołek, taka górka, jaka mać, taka i córka". wink
    • edeka5 Re: Chwalę się - nowa fanka 19.10.13, 17:55
      https://s1.zmniejszacz.pl/114/wszystko_czerwone_-_3__522755.jpg

Tyś tu Zosiu? smile
      • zofia.wicinska Re: Chwalę się - nowa fanka 20.10.13, 15:05
        Tak, po prawej w środku.
        Nic w przyrodzie nie ginie.
    • kasia_mama_asi Re: Chwalę się - nowa fanka 20.10.13, 08:08
      Też tak miałam. Moja córka - obecnie lat 6 i pół była w ze mną w brzuchu jeszcze na spotkaniu. Był to czas sporu o imię dla potomka i dostałam błogosławieństwo od p. Chmielewskiej dla Joanny. Nawet mój małż nie protestował, tylko stwierdził, że jak na cześć Chmielewskiej to on się zgadza.
      Moja osobista Joanna właśnie czyta Nawiedzony dom i chyba mi się udało ją zarazić, bo trudno jej przerwać lekturę. Co mnie niezmiernie cieszy w odniesieniu do literatury wszelkiej, a Chmielewskiej szczególnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka