Dodaj do ulubionych

słuchowiska

27.01.18, 10:14
posłużyłam się wyszukiwarką ale ostatnie dyskusje na temat słuchowisk wypluwa z 2008 i 2009 roku a to jednak 10 lat temusmile
ja dopiero odkrywam serię Biblioteki Bluszcza i sobie komentuję pod nosem na własny użytek
w bibliotece mojej jest całość więc pewnie na rok mi starczy jak nie lepiej
jakoś tak mam że audiobooków słucham sobie tylko w samochodzie
znacie słuchacie? może się podzielicie opinią ogólną
Obserwuj wątek
    • zielony_chodaczek Re: słuchowiska 27.01.18, 20:46
      Przeczytałam tytuł wątku i natychmiast mi się przypomniały słuchowiska na jedynce o 19.30, to byli czasy...
      Ciekawam jak to teraz jest. Kupiłam kilka klasyków audiobookowych dziadkowi, ale sama nigdy nie próbowałam.
      • franula Re: słuchowiska 29.01.18, 11:30
        audiobooki to ksiązki czytane przez lektora - czytane lepiej lub gorzej, ale treściowo odpowiadaja oryginałowi natomiast słuchowiska są na podstawie oryginalu, głównie z podziałem na role, udział narratora ograniczony do minimum
        efekt bywa czasami żałosny czasami wręcz przeciwnie

Krowa niebiańska mnie by nie zachęciła do sięgnięcia do źródła. Rola Trzepiecińskiej sprowadziła Elunię do piszczącej kretynki...
    • szkorbut-lumbago Re: słuchowiska 15.03.18, 11:19
      Mnie się większość słuchowisk bluszczowych nawet podobało, tyle, że ona w sumie nie wiele z oryginałami miały wspólnego. Po każdym słuchowisku musiałam przeczytać książkę, żeby się upewnić że jeszcze fabułę pamiętam. Ale mój najstarszy syn lubi sobie w samochodzie posłuchać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka