36krzysiek Re: Krętka blada - uwaga KRYTYCZNA 07.03.06, 10:37 e tam zaraz zaginione zdjecia! azali nie zaginione one sa tylko zamiejsowione i ja wiem doskonale gdzie ! Za prawdę konieczne jest by one udały się do fotoplastikonu ażeby portrety z nich uczynic. Co też czynie od przesło 1,5 roku Odpowiedz Link
edeka5 Re: Krętka blada - uwaga KRYTYCZNA 12.03.06, 08:59 Nie lubię w książkach polityki i dziejowej teorii spisku. Chyba muszę przeczytać sobie "Las Pafnucego", już ponad 2 lata czeka. Odpowiedz Link
jocker_tg Re: Krętka blada - uwaga KRYTYCZNA 12.03.06, 12:01 Wasze krytyczne uwagi nie mogą się nawet równać z tym co mnie spotkało. W moim egzemplarzu książki brak jest 17 stron (128-145)! W miejsce brakujących kartek wstawione są podwójnie odbite strony 113-128. Nie wiem gdzie pominienem to zgłosić. Książkę kupiłem w internetowej księgarni Merlin.pl. Może ktoś byłby łaskaw streścić fabułę z kart książki 128-145 bo jużnie mogę się doczekać dalszej lektury. Odpowiedz Link
groha Re: Krętka blada - uwaga KRYTYCZNA 12.03.06, 12:22 Druk i oprawa: Topolgraf (a może opolgraf? bo nie wiem, czy inicjał w logo to jest literka T czy ozdobnik), czyli składaczom arkusze się pomyliły. Pewnie z tego pośpiechu pracowali na trzy zmiany. A w Merlinie nie można reklamować? Chyba, że już nie masz rachunku, to pech podwójny. Na stronie 128 zaczyna się akurat życiorys Bieżana i jego dzieci, ze szczególnym uwzględnieniem córki Kasi oraz dochodzi do jedynej sceny, która wywołała mój uśmiech, a mianowicie - oświadczyn Górskiego. Trzy lata się do nich zbierał, a gdy Kasia przejęła wreszcie inicjatywę w swoje ręce, to zdołał ją zastrzelić, według mnie, najlepszym zdaniem w całej książce: "Pozbędę się mojego małego i załatwimy większe". A potem są odwiedziny Martusi i piją na zmianę: wino, herbatę, piwo, wino, herbatę... I tak, aż do strony 145 Odpowiedz Link
edeka5 Re: Krętka blada - do MarrtyWu 19.03.06, 16:20 Marta, skończysz sesję naukową do 7 kwietnia? To Ci przyniosę Krętkę. Odpowiedz Link