Dodaj do ulubionych

Tylko PMS czy już dół?

25.09.06, 20:49
Wczoraj świat był piękny i rozkwitał kolorami, a ja byłam pełna uroku,
błyskotliwa i pełna radości życia, i uśmiechałam się do wszystkich.
Dzisiaj jest szaro, ponuro, jestem brzydka, tłusta, mam małe świńskie oczka,
wielkie uszy i nos jak trąbę słoniową. Ludzie na ulicy mają paskudne, podłe
gęby i śmieją się ze mnie za moimi plecami. Moje życie jest puste i smutne i
takie samo będzie przez najbliższe 35 lat. A potem pochowają mnie gdzieś w
kącie cmentarza w jakimś grobku, którego nikt nie będzie odwiedzał...
sad((((
Obserwuj wątek
    • minerwamcg Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 21:17
      the_dzidka napisała:

A potem pochowają mnie gdzieś w
      > kącie cmentarza w jakimś grobku, którego nikt nie będzie odwiedzał...
      > sad((((

I nareszcie będziesz miała święty spokój w poświęconej ziemi smile)))
      • the_dzidka Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 23:14
        > I nareszcie będziesz miała święty spokój w poświęconej ziemi smile)))

Minerwo - w tym cały wic, że nie życzę sobie być pochowana w _poświęconej_
        ziemi. I boję się, że wbrew mojemu światopoglądowi, jednak tak się stanie.
        • the_dzidka Ściślej, Minerwo 25.09.06, 23:16
          Życzę sobie, zamiast księdza, mistrza świeckiej ceremonii. Księdza wręcz sobie
          NIE życzę!! Boję się, że nie będzie komu tego dopilnować.
        • minerwamcg Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:28
          Mnie tam po śmierci prawdopodobnie będzie ganc pomada, ale różni mają różnie.
          No to trudno, najwyżej z tej poświęconej wstaniesz, trumna na plecy i
          przeniesiesz się w jakiś niepoświęcony kawałek. A jak przypadkiem ktoś jednak
          przyjdzie na cmentarz, to będzie miał zagwozdkę - gdzie ta Dzidka jest
          pochowana? Tu? A przecież była tam...
          • the_dzidka Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:56

> No to trudno, najwyżej z tej poświęconej wstaniesz, trumna na plecy i
            > przeniesiesz się w jakiś niepoświęcony kawałek. A jak przypadkiem ktoś jednak
            > przyjdzie na cmentarz

... w chwili, kiedy będę się przenosiła, to otrzyma porcję silnych wrażeń ;P
            • maalza Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 11:01
              Dzidko, posty nam się minęłysmile Zrobiłam Wam nadzieję a wyszedł kaszan, co za
              niefart, no!
    • sloggi Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 21:24
      Na S@lonie mam specjalistkę od PMS, ale dół to dół, a Zespół to Zespół.
    • lylika Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 21:28
      Ty się przejrzyj we wczorajszym lusterku a to dzisiejsze wywal do śmieci. Przeczytaj sobie sprawozdanie z poznańskiego spotkania. Napisała je bardzo dowcipna, inteligentna babka. Możesz wziąć z niej przykład.smile
      • the_dzidka Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 23:19
        Tak, spotkałam ją, ale to było wczoraj. Gdzieś mi zniknęła.
        • lylika Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 23:25
          the_dzidka napisała:

> Tak, spotkałam ją, ale to było wczoraj. Gdzieś mi zniknęła.
          >
          Wejdź na wątek Ciiisza ...nocna. Tam jest kontaktsmile
    • groha Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 22:11
      E tam, w kącie cmentarza. Najpierw zrobimy sobie siedzibę, a potem aleję
      zasłużonych. Z wielkim napisem na bramie: Przechodniu! Uśmiechnij się i z czcią
      pochyl czoła - tu leżą chmielewscy, co nie mieli doła.
      Albo damy się przerobić na diamenty i będą z nas piękne klejnociki. Ja już na
      to konto przestałam się odchudzać. Żeby potem mieć więcej karatówsmile)
      • the_dzidka Re: Tylko PMS czy już dół? 25.09.06, 23:18
        O tym diamenciku też już myślałam. To dobry pomysł. Tylko nie mam komu
        przekazać naszyjnika.
        • groha Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 01:21
          Ej, Dzidko, bo Ci powiem, jak Gurua Martusi, gdy ta chlipała przez telefon, że
          chora i w ogóle, wszystko jest do kitu, chcesz? "Natychmiast przestań się
          wygłupiać!" powiedziała nasza kochana Gurua. Ta sama, co uważa, że jeśli coś
          jest już kompletnie nie_do_wytrzymania, to pozostaje nam tylko jedno - śmiać
          się z tego. Choćby się chciało ryczeć, jak osioł Luis. Gdy jest dół, to zaraz
          będzie górka. Mamy wszak krajobraz urozmaiconysmile
          Trzymaj się mocno i po chmielewsku oraz się nie dawaj żadnym Przejściowym
          Momentom Słaboścismile
    • april02 Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 07:42
      Coś takiego! A ja myślałam, że w niedzielę spotkałam się z sympatyczną,
      błyskotliwą, uroczą i pełną humoru kobietą. No popatrz jak to się człowiek może
      pomylić smile
      A na poważnie, i na PMS i na doła polecam torcik bezowy (zawsze potem więcej
      będzie tych karatów smile). A jak nie chcesz pogrzebu w poświęconej ziemi to daj
      się skremować a potem rozsypać w jakimś przyjemnym miejscu. Ja na ten przykład,
      kiedy ostatnio poznałam ceny pogrzebów to stwierdziłam, że po śmierci chętnie
      pofruwałabym sobie w Toskanii. Tu cyprysik, tam winorośl... Sama przyjemność smile
      • maalza Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:18
        Na PMS nie ma jak ogórek kiszony. Albo marynowane grzybki...mmmsmile
        • 36krzysiek Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:33
          Na dołek najlepsze jest pół litra. Tort mocca - 1 kg. Nowe buty. A wieczorem
          Lato Muminków.

Jak dobrze być poziomką, dojrzewać całe dnie,
          Rumienić się wspaniale i kochać nawet wiatr.
          Mieć liście i jagody i pić południa skwar.
          Rozmawiać z chrabąszczami, być z lasem za pan brat.
          Jak dobrze być poziomką, ten tylko o tym wie,
          Kto tego sam spróbował i sam poziomką jest.
          • maalza Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:44
            Albo:
            "Hej wisusy i chłopaki Paszczak wsadzi was do paki. Ja zaaresztuje wszystkich
            którym zbrodni cień się przyśni..."

Mało optymistyczne, ale przypomniało mi się właśniesmile
            • the_dzidka Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:45
              Muminki się cieszą, gdy kogoś powieszą,
              Mumiiiiiiiinki!!!
            • 36krzysiek Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:50
              maalza napisała:

> Albo:
              > "Hej wisusy i chłopaki Paszczak wsadzi was do paki. Ja zaaresztuje wszystkich
              > którym zbrodni cień się przyśni..."
              >
              > Mało optymistyczne, ale przypomniało mi się właśniesmile

Rany! To moja ulubiona bajka do słuchania. Od dłuższego czasu szukam szukam i
              nic. Jakiś czas temu było wznowienie na CD. Najwyraźniej dziecinnieje na
              starość smile)
              • maalza Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:51
                Lato Muminków mam na CD. Chcesz kopię?
                • maalza Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:54
                  Guzik, własnie sprawdziłam - nie da sie jej przegrac bo jest chroniona sad
                  • 36krzysiek Re: Do Małży 26.09.06, 14:12
                    maalza napisała:

> Guzik, własnie sprawdziłam - nie da sie jej przegrac bo jest chroniona sad

MAAAAAAAALŻA!!! Zrób, coś, błagam Cię, złam kody zasady klucze i wogóle! W
                    oczach mi stoi wyobrażenie słuchanych scen, chyba sprzed 20 lat? Miałem tę
                    bajkę na dwóch kasetach, słuchałem na swoim pierwszym magnetofonie kasetowym
                    firmy Thomson smile I jednoczesnie byłem fanem Maanamu i Izabeli
                    Trojanowskiej! smile))
                    • maalza Re: Do Małży 26.09.06, 14:28
                      Popytam, może się uda przegrac to cholerstwo. Z drugiej strony wiem, ze juz
                      siostra próbowała i nic z tego nie wyszło. Będę informować na bieżącosmile
                      Ewentualnie mozna kupic w Merlinie chyba...
                      • 36krzysiek Re: Do Małży 26.09.06, 14:58
                        maalza napisała:
                        Ewentualnie mozna kupic w Merlinie chyba...

Zapomnij! Już dobre dwie godziny kopię internet w poszukiwaniach, na razie lipa.
                        • kasiakaz1 Re: Do Małży 26.09.06, 15:54
                          Małża, spróbuj płytkę skopiować na kompa w formacie mp3, do tego służy taki
                          programik pod tytułem CDex (dostępny w necie za darmo). Jak juz to zrobisz to
                          nagraj na płytę w formacie audio. Ja tak kiedyś coś już kopiowałam. A jak juz
                          nagrasz to ja się uśmiechnę o kopię. Lato Muminków miałam na płycie analogowej,
                          niestety zanim ja zdążyłam do niej podrosnąć moje starsze rodzeństwo totalnie
                          ją porysowało (z miłości).
                          • maalza Re: Do Małży 26.09.06, 16:51
                            Będę próbować, dzieki Kasiakaz.
                            Krzysiek - fakt, lipa, tez szukalam w necie sad Czemu wszystko co fajne zawsze
                            szlag trafia i potem nigdzie tego nie ma? No czemu?
                • the_dzidka Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:55
                  ja chcę, ja chcę, ja!!!!! Ostatnio słuchałam w samochodzie Pana Tadeusza, to
                  lepsze niż gęganie radia.
          • the_dzidka Poległam :D 26.09.06, 10:45
            Poniższe zestawienie zwaliło mnie z nóg i doprowadziło do łez. Sami popartzcie,
            jak to wygląda:

> Jak dobrze być poziomką, dojrzewać całe dnie,
            > Rumienić się wspaniale i kochać nawet wiatr.
            > Mieć liście i jagody i pić południa skwar.
            > Rozmawiać z chrabąszczami, być z lasem za pan brat.
            > Jak dobrze być poziomką, ten tylko o tym wie,
            > Kto tego sam spróbował i sam poziomką jest.

> Baron von Dupersztangiel
            • 36krzysiek Re: Poległam :D 26.09.06, 10:51
              he, he he he he he ! Nie widzę w tym nic śmiesznego smile))
          • g0p0s Re: Tylko PMS czy już dół? 26.09.06, 10:55
            > Na dołek najlepsze jest pół litra. Tort mocca - 1 kg. Nowe buty. A wieczorem
            > Lato Muminków.
            Kolejność trochę bym pozmieniał, jeżeli już zostajemy przy tej liściesmile)
            • groha Re: O rany! Muminkowcy też jesteśmy? 26.09.06, 12:43
              Ja też! Ja też! "Poziomkę" śpiewam, gdy mi smutno, "Senną kołysankę" przed
              spaniem, a "Włóczykijów" - przed każdą wędrówką. I kocham pana Tadeusza
              Woźniakasmile Jak mówiono w tamtych czasach: zima wasza, wiosna nasza, a lato
              Muminków!
              web.pertus.com.pl/~mysza/muminki.html
              • minerwamcg Re: O rany! Muminkowcy też jesteśmy? 26.09.06, 21:24
                "Poziomkę", a raczej tylko dwa jej ostatnie wersy śpiewywa mi Weasley,
                doprowadzając mnie do szewskiej pasji i ciskania talerzami smile))
                • 36krzysiek Re: O rany! Muminkowcy też jesteśmy? 27.09.06, 07:37
                  A żeby było śmieszniej wczoraj w dobranocce było Lato Muminków! telepatia jakaś
                  czy co? Spróbuję się skupić i wytypować 6 w totka, kupie w końcu tę pralnię na
                  siedzibę TWCh.
                  • goonia Re: O rany! Muminkowcy też jesteśmy? 28.09.06, 19:22
                    Widze, ze mam zaleglosci Muminkowe. Nie czytalam, nie slyszalam i nie
                    ogladalam sad
                    I co to jest "Poziomka"?
                    • groha Re: O rany! Muminkowcy też jesteśmy? 29.09.06, 00:37
                      goonia napisała:

> I co to jest "Poziomka"?

"Poziomka", to piosenka z muzycznej adaptacji "Lata Muminków" z 1978 roku, ze
                      słowami B. Chorążuka i muzyką T. Woźniaka, śpiewana cherubinkowym głosikiem
                      przez jego syna, Piotrusia. Większość dzieci, urodzonych w Polsce na przełomie
                      lat 70- i 80-tych, wychowała się na niej, a sentyment pozostał im do dziś (z
                      małym wyjatkiem - Minerwa napisała, że rzuca przedmiotami, gdy ją słyszysmile) A
                      piosenki z tej bajki są naprawdę przeurocze, w świetnym wykonaniu i łatwo
                      wpadające w ucho. Jestem pewna, że Twoim dzieciom też by się podobały. Ale, jak
                      wszystko, co dobre - płyta jest nie do zdobycia. Szkoda, bo kaseta, jaką
                      posiadaliśmy, już dawno została zasłuchana na śmierć.
                      • kasiakaz1 Re: O rany! Muminkowcy też jesteśmy? 01.10.06, 12:15
                        Mam! Udało mi się ukraść "Lato Muminków" przez eMula. Piękna wersja z uroczymi
                        trzaskami rodem z płyty analogowej. Ostatnio śpiewam sobie pod nosem o tym, że
                        dobrze być poziomką, że Muminki wcale nie głupole i ze Włóczykije, włóczkije...
                        Dzięki, że przypomnieliście mi dźwięki, które towarzyszyły mi w bardzo wczesnym
                        dzieciństwie. Najbardziej cieszy mnie, że wiele z tych piosenek doskonale
                        pamiętam, po pierwszych dźwiękach wyszły na światło dzienne z otchłani
                        podświadomości.
    • lylika Re: Tylko PMS czy już dół? 29.09.06, 00:15
      Jak tam, dół zasypany?smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka