lylika 18.10.06, 19:04 Co sądzicie o tym żeby zebranie listopadowe odbyło się 18-go? Odbędzie się wtedy w Warszawie Festiwal Kryminału, w którym weżmie udział Joanna Chmielewska. Byłoby tematów na spotkaniu, że ho, ho... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara.gropa Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 08:11 Według naszej tradycji zebranie powinno odbyć się 10 listopada. Tym razem w kawiarni Nowy Świat. 18 listopada spotykamy się na Festiwalu; jak uczy nas doświadczenie, to impreza ta może długo trwać i na zebranie po niej raczej nie ma szans. Przypominam, że w grudniu zebranie ma się odbyć na kręgielni. Prawie nikt z nas nie grał jeszcze w kręgle, a zatem będzie to spotkanie szkoleniowe Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 08:23 A jak wygląda taki festiwal?? Co do 10 listopada, to dla mnie ten termin odpada w przedbiegach, bo albo dyrekcja wyśle mnie na szkolenie, albo pojadę z mężem do rodzinki. O bardziej przyszłych terminach się nie wypowiadam. Za wcześnie ) Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 08:54 Ja postaram się byc na Festiwalu. na dwie wizyty w Warszawie w jednym miesiącu nie ma szans. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 12:21 Kręgle ? To sie ruszać trzeba, nie lepiej poleżeć z drinkiem...? Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 12:34 Baronie załamujesz mnie swoją niechęcią do ruchu... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 12:46 ida14 napisała: > Baronie załamujesz mnie swoją niechęcią do ruchu... Już to poruszałem w wątku, że człowiek się rodzi zmęczony i żyje po to, żeby odpocząc Poza tym Barony są stworzone do nicnierobiena i ciągłegomarudzenia oraz globusów i migren Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 12:47 Baron bądź facet nie migaj sie bo juz sie dowiedziałam, ze tylko tak udajesz, a na żywo jetseś sympatyczny Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 13:23 Baronie, będziesz siedział przy stoliku i zapisywał punkty, może być? Anmanika, według rozdzielnika, zebranie u Ciebie wypada w styczniu 2007, może być? Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 13:25 No stara.gropo chciałam Barona zmobilizowac, a ty mu siedzenie obiecujesz?? nie ładnie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 13:26 No wiesz, obiecanki, cacanki, a potem nie ma zlituj Odpowiedz Link
ida14 Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 13:29 Aaa rozumiem, zwracam honor. Krzysiu dostaniesz dwa krzesła i podnóżek. Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 13:51 Ja nawet kalendarza na styczeń nie mam Tylko kartki świąteczne bo mi firma przysłała. Ciekawe, mam je już do klientów wysyłać? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 15:20 poza tym przy kręglach dobrze się drinki sączy ) i im więcej się ich wysączy tym lepiej się gra ) wiem z autopsji Odpowiedz Link
lylika Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 15:26 Okazuje się , że jest i fachowiec a nie tylko sami dyletanci. Będziesz nas trenować. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zebranie listopadowe 19.10.06, 15:34 ida14 napisała: > Aaa rozumiem, zwracam honor. > Krzysiu dostaniesz dwa krzesła i podnóżek. Harpie! Raz grałem w kręgle, na drugi dzień nie mogłem zwlec się z łóżka tak mnie wszystko bolało! Jakby człowiek był stworzony do ruchu to by miał cztery nogi a nie za przeproszeniem odwłok do siedzenia! Po to mamy przeciwstawny kciuk, żeby wszystko załatwiac przez internet i się nie musieć ruszać )) Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 05.11.06, 15:32 Ach, no znalazłam informacje, o które mi chodziło. Przepraszam za zaśmiecanie innego wątku. Kręgle? Brzmi super! Ja trafiam zawsze bez pudła. Do tej rynny z boku toru. Odpowiedz Link
hieroglif1 Re: Zebranie listopadowe 12.11.06, 15:58 Jak człowiek stworzony do uderzania w cel to nie musi się cztery razy w jednym ruchu powtarzać I plecy go nie bolą od powtarzania, skoro trafia w cel od razu. Bez zginania kciuka (niewskazane przy technicznej metodzie rzucania kula do kręgli)i bez zginania pleców mozna pojawić się na spotkaniu. BTW. przy grze w kręgle zgina się plecy a nie kolana. Zatem idę się przywitać do innego wątku )) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Zebranie listopadowe 05.11.06, 22:57 > Przypominam, że w grudniu zebranie ma się odbyć na kręgielni. Prawie nikt z nas nie grał jeszcze w kręgle, a zatem będzie to spotkanie szkoleniowe Ja grałam i to całkiem nieźle Nauczyłam się drobić na palcach jak Fred Flintstone Podajcie datę spotkanie GRUDNIOWEGO - może wreszcie uda mi się zorganizować? Odpowiedz Link
hieroglif1 Re: Zebranie listopadowe 12.11.06, 15:54 Pytanie, czy inni którzy znjadują się w kręgielni czytali powieści chmielewszczyzny. Ja nie czytałam, zatem na spotkaniu listopadowym mnie nie będzie Natomiast zaległości zamierzam nadrobić, wtedy zaś będzie można się spotkać z kawiarnio-restauracji "Zielona Gęś". Ponoć tam takowa istnieje, może nawet chmielewszczyznę na kolację podadzą??? Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zebranie listopadowe 05.11.06, 23:30 Słuchajcie, czy to jest absolutnie konieczne, żeby te spotkania były w piątki? No, ja w piątki naprawdę na ogół nie mogę. W soboty łatwiej mi spławiac baby. Przy okazji - w listopadowym prawdopodobnie nie wezmę udziału, bo w najbliższą środę się bronię i tym samym (i okolicami) wyczerpię wszystkie normy pozbywania się dzieci Ale potem wrócę do Was na pewno ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
stara.gropa Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 07:36 Chyba ciąży nad nami jakaś klątwa. Kawiarnia Nowy Świat ma zamalowane okna, podobno jeszcze działa, ale nie ma już pozwolenia na sprzedaż akoholu (czyli nici z piwa) i w ogóle jakaś afera tam się rozgrywa. W związku z tym zebranie przenosimy na 18 listopada i połączymy je z Festiwalem Kryminału. Spotkamy się na festiwalu, a potem zobaczymy co dalej. Co wy na to? Odpowiedz Link
lylika Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 07:50 Szkoda, myślałam, że na spotkaniu zaakceptujemy jakieś pytania na spotkanie. Ponadto, tak jak pisałaś, po festiwalu czasu będzie mało i nie wierzę, żebyśmy mogli tak z marszu wymyślić miejsce. Mamy jeszcze chwilę i może spotkajmy się 10-go w innym miejscu. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 07:54 Festiwal ma być na Burakowskiej, po nim możemy przenieść się do Arkadii. Poza tym, okazało się, że nie wszyscy mogą przyjść dziesiątego (Edyta) Odpowiedz Link
lylika Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 08:31 Arkadia do 22.00 i w piątki tłumy. Może coś innego w pobliżu? Stara_gropo, zbadajmy Żoliborz. Albo jakiś bar pod trupkiem, wszak od Burakowskiej na Powązki rzut beretem. Odpowiedz Link
xkropka Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 09:27 Na Burakowskiej jest winiarnia Mielżyńskiego www.mielzynski.pl - strona w przygotwaniu . Może tam? Jeśli szanowne Towarzystwo dla odmiany zgodzi się wino sączyć zamiast piwa... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 09:26 Znalazłam program festiwalu: 18.11 sobota 18:00 Spotkanie z Joanną Chmielewską Prowadzi: Tadeusz Lewandowski Centralny Dom Qultury, ul. Burakowska 12 20:00 Koncert kryminalny Białoruski underground: Alians, Neuro Dubel, Czyrvonym pa Bielym, Tav. Mauzer Centralny Dom Qultury, ul. Burakowska 12 Wyglada na to, że od 20.00 jesteśmy wolni. Chyba, że zachwyci nas białoruski underground. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 10:30 no tak ... 18-go to raczej ja nie będę mogła.... jestem raczej za spotkaniem 10-go ... a moze na Pradze ? otworzyli fajną knajpkę na Inżynierskiej ) Odpowiedz Link
xkropka Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 11:03 Tych akurat zespołów nie kojarzę, ale kiedyś przydarzyło mi się słyszeć grupy Leningrad i Ruki w wierch - kapitalne teksty. Tak więc nie skreślałabym białoruskiego undergroundu )))) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 06.11.06, 11:46 Co do mnie, to 10-go nie mogłabym być (bo i bez tego mi się w tym dniu dwie inne rzeczy nakładają). 18-go postaram sie stawić, ale jeśli już, to chyba po festiwalu wrócę do domu (wiecie - te moje problemy z dojazdem...) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 10:39 Niestety 18-go nie ma mnie w Wawie, więc... Odpowiedz Link
lylika Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 22:50 36krzysiek napisał: > Niestety 18-go nie ma mnie w Wawie, więc... ... Baronie, czy chcesz przez to powiedzieć, że będziesz w Pruszkowie? Odpowiedz Link
ewanka215 Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 12:11 Hm... mam pytanko. Ponieważ przez czysty przypadek najprawdopodobniej będę w Warszawie w weekend 18-19 listopada i chętnie bym się przy tej okazji wybrała na Festiwal Kryminału Ale ponieważ w swym życiu w Warszawie byłam ze 3 razy nie mam bladego pojęcia jak trafić na miejsce, gdzie festiwal się będzie odbywła. Stąd pytanie czy to jest gdzieś w Centrum i czy łatwo tam w miarę dojechać z Centrum Zdrowia Dziecka (to chyba jest Międzylesie z tego co pamiętam)? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 13:22 Niestety, CDQ jest na drugim końcu miasta, blisko ronda "Babka"(obecnie Zgrupowania Radosław) i Arkadii. Z Centrum Zdrowia Dziecka co najmniej godzina jazdy. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 14:32 125 jedzie ok. godziny do przystanku Okopowa (skrzyżowanie Solidarności/Okopowa), następnie każdy tramwaj w stronę ronda Radosława 5 przystanków do Powązkowskiej, później per pedes. 125 co 20 minut kursuje. Biorąc poprawkę, że to będzie piątek, to co najmniej 1,5 godziny. Odpowiedz Link
ewanka215 Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 14:56 g0p0s napisał: > Biorąc poprawkę, że to będzie piątek, to co najmniej 1,5 godziny. A to nie miała być czasami sobota 18 listopada? Czy to mi się coś pomyliło? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 15:07 Rąabnąłem się. 18 jest w SOBOTĘ. Będzie trochę krócej. Odpowiedz Link
lylika Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 07.11.06, 15:27 Jakieś konkrety w sprawie miejsca pofestiwalowej fety, czy idziemy na żywioł? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 08.11.06, 08:41 ja się już pogubiłam - czy w ten piątek się spotykamy czy nie ??? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Uwaga! Uwaga! Zmiana terminu. 08.11.06, 11:33 Ja w piątek będę w Kazimierzu - trochę to za daleko... Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zebranie listopadowe 12.11.06, 14:51 No właśnie - było jakieś spotkanko w ten piątek? Bo nie widzę ani informacji na tak, ani na nie... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 13.11.06, 13:30 W zasadzie informacja w wątku jest - improwizacja po festiwalu. Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie listopadowe 13.11.06, 13:42 No to już wiem, że nie przyjdę(( a się szykowałam. Młodej siostra chrzestna ma urodziny więc nie wypada nie iść. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 13.11.06, 13:58 To można mieć chrzestną siostrę? Skomplikowane pokrewieństwa mogą wyjść. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Zebranie listopadowe 13.11.06, 14:15 młodej siostra chrzestna - to jest ???????? Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie listopadowe 13.11.06, 14:36 Haha! Wiedziałam, że tym sprowokuję dyskusję)) Moja koleżanka jest matką chrzestną mojej młodej, ja jestem matką chrzestną jej młodszej córy i w związku z tym dziewczyny nazywają się wzajemnie siostrami chrzestnymi. Swoją drogą to ewenement, żeby taki element jak ja niechodzący do kościoła został matką chrzestną Ksiądz który na to się zgodził też jest ewenementem na skalę światową) Cudny człowiek zresztą aby wszyscy byli tacy. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 13.11.06, 14:48 Z tego wynika też jakieś 'pokropieństwo' dla mam chrzestnych Odpowiedz Link
dorka_31 Re: pytanko do Warszawiaków 13.11.06, 14:56 Wracam do tematu głównego ) Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak najsprawniej dojechać do tego miejsca, gdzie ma się odbywać festiwal?? W związku z remontem tunelu najbardziej pasowałby mi dojazd z Zachodniej (ewentualnie z Ochoty). Czy jest coś?? No i jeszcze jedno, czy umówimy sie tam jakoś grupowo o konkretnej porze, czy każdy przybywa jak i kiedy chce, a potem bedziemy się poszukiwać? Odpowiedz Link
g0p0s Re: pytanko do Warszawiaków 14.11.06, 12:56 Ja proponuję czymkolwiek do Zawiszy i tam 1 lub 22 z Towarowej w kierunku północnym. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: pytanko do Warszawiaków 14.11.06, 15:37 g0p0s napisał: > Ja proponuję czymkolwiek do Zawiszy i tam 1 lub 22 z Towarowej w kierunku > północnym. Hmmm... nadal niewiele wiem, bo to co napisałeś brzmi dla mnie zbyt zawile... Chyba jednak poślęczę nad mapą... A co z tym wcześniejszym (ewentualnym) przybyciem? Spotykamy się wczesniej i zbijamy w grupę, czy nie??? Odpowiedz Link
g0p0s Re: pytanko do Warszawiaków 14.11.06, 13:31 Z uwagi na gościa, powinniśmy być punktualnie. Jak się zdetektujemy wcześniej, to się zgrupujemy. Odpowiedz Link