Dodaj do ulubionych

SZKORBUT!!!

06.02.09, 11:22
Potrzebny od zaraz!!!
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 11:42
      Może się nabawił lumbago?
    • szkorbut.pl Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 12:23
      Mój biurkowy telefon zdzwonił do mnie z informacją SMS-owo-głosową "FORUM WZYWA".

"Oto jestem! Poślij mie!" wink
      • lylika Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 12:37
        Oprócz Szkorbuta, któren się szczęśliwie znalazł, poszukiwany jest kitel chirurgiczny z czapeczką i maseczką do kompleciku. Taki zielony z fizeliny. Gdzie się kupuje?
        • g0p0s Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 12:46
          Sklepy zaopatrzenia medycznego?
          Jak kupowałem skalpele (nie użyte zgodnie z przeznaczeniem), to
          chyba ciuchy widziałem. Górczewska między Sokołowską i Syreny,
          strona południowa. Blisko pączków Anmaniki.
          • anmanika Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 12:58
            Był a może jest taki sklep na Jana Pawła Marchlewskiego, niedaleko Nowolipek.
            Pawilon z pralnią. A nasza zaprzyjaźniona dentystka nie może wypożyczyć?
        • szkorbut.pl Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 13:17
          Dzięki, dzięki!

Zaraz jadę na zakupy. Ceny są po prostu powalające: kitel: 3,85 PLN, maseczka :
          0,31 PLN... Kupić dla wszystkich, czy jak? wink
          • 36krzysiek Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 13:27
            Bardzo dobry pomysł na przebranie spotkaniowe. Jak laboratorium to
            laboratorium!
          • g0p0s Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 13:27
            Ceny robią wrażenie, tylko nie wiem czy pojedyńcze sztuki sprzedają.
            Jak w paczkach po 100, to już podnosi z powalenia.
          • lylika Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 13:34
            Jeśli można kupić detalicznie, to oczywiście, że dla wszystkich! big_grin
            • lylika Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 13:38
              Daj link do tych fartuchów.
    • groha Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 13:58
      Przepraszam, że wtrącam się z zapytaniem, ale czuję się mocno zaintrygowana: kto
      pierwszy pójdzie pod nóż?
      • g0p0s Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 14:04
        Można się bawić w doktora bez otwierania pacjenta.
        • anmanika Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 14:08
          Filipińczycy podobno otwierają bez skalpela i nawet dziura nie zostajesmile
          • szkorbut.pl Re: SZKORBUT!!! 06.02.09, 14:45
            Można na sztuki (właśnie wróciłem z zakupów). Sklep jest przy ul. Oleandrów 6
            (boczna uliczka dochodząca do torów tramwajowych ul. Marszałkowskiej, pomiędzy
            pl. Unii Lubelskiej a Trasą Łazienkowską) i zwie się uroczo: "Ordynator". Za
            komplet: kitel + maseczka + czapeczka pan zaśpiewał 4,72 PLN.
            ==========
            Dum bibunt piwo,
            stat kolano krzywo
            • szkorbut.pl Mały kłopot z doręczeniem 06.02.09, 14:50
              Właśnie do mnie dotarło, że adres doręczenia jest dość od Żoliborzo-Śródmieścia
              odległy...

Mówiąc w C-dur: czy ktoś zmotoryzowany nie miałby ochoty na małą randkę ze mną
              jutro? wink
              • g0p0s Re: Mały kłopot z doręczeniem 06.02.09, 14:57
                Optymalnie - zmotoryzowany w karetkę robiącą YU YU lub ŁUUU ŁUUU?
              • lylika Re: Mały kłopot z doręczeniem 06.02.09, 15:05
                Dobrze byłoby gdyby to był ktoś z kamerą. big_grin
                • szkorbut.pl Re: Mały kłopot z doręczeniem 06.02.09, 15:15
                  He he he...

Samochód już mam, ale z kamerą gorzej, gdyż jadę pojedynczo.
                • g0p0s Re: Mały kłopot z doręczeniem 06.02.09, 15:41
                  Jak będzie wystrojony jechał, to może w jakiej TV będziesmile
                  • szkorbut.pl Na temat 06.02.09, 17:40
                    Tak sobie patrzę na temat wątku i mi wychodzi, że według Szefowej to do mnie
                    trzeba drukowanymi...
                    • lylika Re: Na temat 06.02.09, 21:11
                      A nie poczułeś się specjalnie uhonorowany? Drukowanymi? smile
                    • konopika Re: Na temat 07.02.09, 22:08
                      Szefowa napisała wielkimi, może to jest tak, że jak człowiek ma wielkie zasługi to zasługuje na wielkie litery?
                      • lylika Re: Na temat 07.02.09, 22:12
                        O to to!
                        • lylika Re: Na temat 07.02.09, 22:18
                          Zaproszenie zostało dostarczone. Odebrała w zastępstwie nieobecnej pani Małgosi, osobiście pani Joana. Zeznała, że przekaże adresatce.
                          Szkorbut ma film z komórki. Przekaże w stososwnej chwili.
                          I zaprezentujemy!!!
                          • szkorbut.pl Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 07.02.09, 22:48
                            Proszę mnie tu nie łechtać interpretacjami! ;-P
                            Dziękuję za WIELKIE LITERY.

RAPORT

Tym razem dałem lekkiego ciała.
                            Nagranie owszem, istnieje (waży ok. 70 MB, więc nie da się go puścić małpą).
                            Zacząłem prawidłowo, ale - jak się po czasie okazało - manewrując jednocześnie
                            kierownicą, rączką od skrzyni biegów, kierunkowskazem i komórką rejestrującą
                            zbrodnię, po drodze w tej ostatniej niechcący wcisnąłem jakiś guzik...

Efekt jest taki, że możecie sobie tylko powyobrażać miny mijanych po drodze
                            przeze mnie:
                            a) grupy robotników na poboczu,
                            b) faceta mijającego mnie swym wozem z naprzeciwka (jeśli w Wilanowie ktoś się
                            dziś rozbił, to chyba z mojej winy... wink),
                            c) spacerujących rodzin z małymi dziećmi,
                            d) Guruy...

Gurua akurat pobierała kominkowe drewno sprzed domu. Przedstawiłem się grzecznie
                            i poprosiłem o przekazanie wezwania.

Na miejscu Guruy porzuciłbym natychmiast twórczość literacką uznając, że
                            powoduje ona zbyt daleko idące skutki uboczne...
                            • lylika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 07.02.09, 22:54
                              Nie wiem co powiedzieć, hyba tylko...
                              • 36krzysiek Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 08.02.09, 01:40
                                Koniec świata! Gurua w roli doręczyciela zaproszenia własnego
                                Towarzystwa dla Małgosi i Witka smile smile Szkorbucie, jesteś wielki!
                                • papuga_ara Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 12.02.09, 09:59
                                  36krzysiek napisał:

> Koniec świata! Gurua w roli doręczyciela zaproszenia własnego
                                  > Towarzystwa dla Małgosi i Witka smile smile Szkorbucie, jesteś wielki!

Hm... Ależ Ona tak bardzo lubi z nami być, że prawdopodobnie żałuje,
                                  że to nie dla Niej to zaproszenie....
                                  • 36krzysiek Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 12.02.09, 16:21
                                    No i zrobią nam numer i przyjadą w trójkę smile
                                    • lylika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 12.02.09, 16:35
                                      No i bardzo dobrze! smile
                            • g0p0s Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 10:58
                              Brawo!
                              • lylika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 11:03
                                Wieszam wersję ostateczną, która została doręczona.
                                img13.imageshack.us/img13/1773/wezwaniehu5.jpg
                                • anmanika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 11:26
                                  Piękne, Szkorbucie domagamy się filmu. Zawieś na jotubiesmile
                                  • szkorbut.pl Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 14:24
                                    Nie umniem wieszać.
                                    • szkorbut.pl Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 14:33
                                      Jednak umiem. Link zaraz będzie.
                                      • anmanika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 14:40
                                        Nooo, szybko się nauczyłeśwink
                                        • szkorbut.pl Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 15:55
                                          Linka

www.youtube.com/watch?v=eD5TU3GKinE
                                          • g0p0s Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 16:06
                                            Ciąg dalszy możemy sobie dowyobrazić. Jeszcze raz brawo, za kopertę.
                                            • lylika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 16:14
                                              Małmazyja. Doręczyciel debeściak!
                                              Zostaje Ci przyznany tytuł Dożywotniego Doręczyciela TWCh!!!
                                              smile
                                          • eulalija Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 16:15
                                            Szkorbucie!
                                            Wielkość Twoja nie zna granic ni kordonów!
                                            Czapki z głów! (ciepło jest, nie przeziębicie się, a Szkorbutowi się
                                            należy!)
                                            • ewa9717 Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 17:06
                                              A jaki cudnie adekwatny podkład muzyczny!!!!
                                              • cytrynka6543 Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 21:29
                                                ewa9717 napisała:

> A jaki cudnie adekwatny podkład muzyczny!!!!

O,właśnie Ewo, z ust mi to wyjęłaś!
                                                Szkorbut spisał się doskonale,czapkę zdjęłam i kłaniam mu się w pas!
                                                I jeszcze nóżką dygam pięknie!
                                                • lylika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 21:37
                                                  Szkorbucie, skoro nie ma filmu, to opowiedz trochę szerzej o samym momencie wręczania wezwania. Plizzz...
                                                  • szkorbut.pl Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 11.02.09, 16:58
                                                    Przepraszam, przytkało mnie.
                                                    Dziekuję za wyrazy (choć w obliczu spierniczenia nagrania są one nieco
                                                    na-wyrost-śnięte chyba...).

Po drodze do Guruy, na tej jej wewnątrzosiedlowej uliczce, mijałem sporo osób
                                                    (co to je gdzieś tu wcześniej wymieniłem). W myśli ich nie wejrzę, ale, sądząc
                                                    po minach, musieli przejść na mój widok swoiste katharsis...

Gurua podobnie. Trafiła mi się bezbłędnie. Podszedłem do płota niezauważony
                                                    (Gurua stała tyłem do świata, obliczem jaśniejąc na drwa i rezydencję) i gdy z
                                                    opałem miała już kierować się ku wnętrzu - ruszyłem z konwersacją.

Konwersacja była standardowa. Przypomniałem się grzecznie z nazwiska (że
                                                    Szkorbut, znaczy), bo w przebraniu i po jednej wspólnej imprezie mogłem być
                                                    trudno rozpoznawalny. Najjaśniejsza, z wyrazem twarzy dalekim od stoickiego
                                                    spokoju czy sielskiej beztroski, a bliższym raczej mieszkańcom Garwolina podczas
                                                    pamiętnego lądowania UFO na rynku, zapewniła, że odda, owszem, doręczy po
                                                    powrocie...

Miałem dość miłosierdzia w sercu, żeby zmyć się szybko. A, cholera, mogłem
                                                    zaoferować pomoc w noszeniu szczap... wink))

Za kolejnym razem zadbam o profesjonalizm nagrania.

Z przeprosinami i pozdrowieniami

do-nosiciel
                                                  • eulalija Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 11.02.09, 23:21
                                                    szkorbut.pl napisał:

> Przepraszam, przytkało mnie.

Musisz się przyzwyczaić, że Cię czcimy.

> Dziekuję za wyrazy (choć w obliczu spierniczenia nagrania są one
                                                    nieco
                                                    > na-wyrost-śnięte chyba...).

Przesadna skromność.

> Po drodze do Guruy, na tej jej wewnątrzosiedlowej uliczce, mijałem
                                                    sporo osób
                                                    > (co to je gdzieś tu wcześniej wymieniłem). W myśli ich nie wejrzę,
                                                    ale, sądząc
                                                    > po minach, musieli przejść na mój widok swoiste katharsis...

Już kiedyś widzieli Żyda i jakoś przetrwali, pewnie doszli do
                                                    wniosku, że wreszcie ktoś z psychiatryka ...

> Gurua podobnie. Trafiła mi się bezbłędnie. Podszedłem do płota
                                                    niezauważony
                                                    > (Gurua stała tyłem do świata, obliczem jaśniejąc na drwa i
                                                    rezydencję) i gdy z
                                                    > opałem miała już kierować się ku wnętrzu - ruszyłem z konwersacją.
                                                    >
                                                    > Konwersacja była standardowa. Przypomniałem się grzecznie z
                                                    nazwiska (że
                                                    > Szkorbut, znaczy), bo w przebraniu i po jednej wspólnej imprezie
                                                    mogłem być
                                                    > trudno rozpoznawalny. Najjaśniejsza, z wyrazem twarzy dalekim od
                                                    stoickiego
                                                    > spokoju czy sielskiej beztroski, a bliższym raczej mieszkańcom
                                                    Garwolina podcza
                                                    > s
                                                    > pamiętnego lądowania UFO na rynku, zapewniła, że odda, owszem,
                                                    doręczy po
                                                    > powrocie...

Gurua jest wielka, wprawdzie wszyscy to wiemy, ale w obliczu
                                                    Szkorbuta w fartuchu, maseczce i czapeczce zachować stoicki spokój i
                                                    obiecać dostarczenie korespondencji ... No, jazda, klękajcie
                                                    narody!!!

> Miałem dość miłosierdzia w sercu, żeby zmyć się szybko. A,
                                                    cholera, mogłem
                                                    > zaoferować pomoc w noszeniu szczap... wink))

Właśnie! I to jest jedyny błąd całej akcji. Tu się Szkorbucie nie
                                                    popisałeś.

> Za kolejnym razem zadbam o profesjonalizm nagrania.

Zapamiętamy, wyciągniemy w razie konieczności konsekwencje.

> do-nosiciel

Powinieneś dodać: profesjonalny i dożywotni.
                                                  • szkorbut.pl Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 12.02.09, 08:58
                                                    Ha! wink

Wszystkiego najlepszego, Eulaliju, z okazji imienin Eulalii!!! wink
                                          • konopika Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 20:42
                                            Zdejmuję czapkę. Rewelacja.
                                            • asia.sthm Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 20:54
                                              Najpierw czapkom sie klaniam , ale zaraz na tym samym wdechu
                                              awanrure robie.... Gdzie do cholery Gurua dobierajaca drew do
                                              kominka?? I gdzie jej mina.
                                              Tak czy siak zachwycona jestem. Szkorbut nasz Pan!
                                              • edyta95 Re: Na temat oraz Raport ze Zbrodni Numer 2 09.02.09, 20:55
                                                Znaczy się nadworny donosiciel smile
    • groha Re: SZKORBUT!!! 09.02.09, 21:02
      A szalony sanitariusz Zenek, to może Szkorbutowi, o...! Buty czyścić.
      • goonia Re: SZKORBUT!!! 10.02.09, 18:44
        wink)) piekne, no piekne wprost. Klaniam sie. W podziwie i lekkim oszolomieniu
        pozostajaca Goonia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka