Dodaj do ulubionych

honorowe obywatelstwo

06.06.11, 22:47
www.bip.zielonka.pl/upload/doc/988_20110603_143935.pdf
Obserwuj wątek
    • waran3 Re: honorowe obywatelstwo 07.06.11, 09:50
      W uznaniu nieocenionych zasług dla Miasta Zielonka
      **tzn ?
    • lech_zielenkiewicz Re: honorowe obywatelstwo 07.06.11, 12:02
      "waranie" poniżej tekstu uchwały znajdziesz tekst uzasadnienia,zapewniam jest za co!
      • waran3 Re: honorowe obywatelstwo 07.06.11, 17:56
        Po prostu zapytałem :-)
        Maciekk
      • waran3 Re: honorowe obywatelstwo 07.06.11, 18:02
        lech_zielenkiewicz napisał:

> "waranie" poniżej tekstu uchwały znajdziesz tekst uzasadnienia,zapewniam jest z
        > a co!
        *** rzeczywiście przeoczyłem to uzasadnienie ...choć z niego wynika że kluczowe było wybudowanie kościoła :-)
        Nie znam księdza Misterskiego na tyle żeby go oceniać...więc nie robię tego...ot ciekawość :-)
        Maciekk
    • polaris_aknoleiz Re: honorowe obywatelstwo 07.06.11, 18:20
      Zajmujecie się głupotami. Weźcie się do pracy

R.S
      • lech_zielenkiewicz Re: honorowe obywatelstwo 08.06.11, 00:08
        polaris_aknoleiz napisał:
        > Zajmujecie się głupotami. Weźcie się do pracy
        > R.S

"warnie" czy "polaris_aknoleiz" nie przesadził ...............?
        • waran3 Re: honorowe obywatelstwo 08.06.11, 08:02
          lech_zielenkiewicz napisał:

> polaris_aknoleiz napisał:
          > > Zajmujecie się głupotami. Weźcie się do pracy
          > > R.S
          >
          > "warnie" czy "polaris_aknoleiz" nie przesadził ...............?
          Żebym wiedział jeszcze do kogo to było i o co chodzi :-)
          • polaris_aknoleiz Re: honorowe obywatelstwo 08.06.11, 09:54
            To do radnych i włodarzy było. Weźcie się wreszcie za porządną pracę na rzecz gminy, a zabiegi kosmetyczne zostawcie na koniec. Honorowe obywatelstwo jak najbardziej tak ale w ostatniej kolejności. "Pudrujecie fasady", chcecie zabiegami pokazać, że coś robicie - nadanie nazwy skwerowi, teraz honorowe obywatelstwo - jeszcze chwilę a zgłosicie uchwałę wyboru np Św. Zygmunta na patrona Zielonki.
            Poza tym mam dziwne wrażenie, że co powie wielebny pleban tak też i będzie....a podobny mam rozdział kościoła od państwa.

R.S
            • lech_zielenkiewicz jubileuszowa msza 15.06.11, 09:47
              Msza Św. z okazji 50–lecia kapłaństwa księdza Jerzego Misterskiego odbędzie się 26 czerwca o g.12 /niedziela-kościół/ w Zielonce Bankowej.
              • polaris_aknoleiz Re: jubileuszowa msza 16.06.11, 13:27
                Wszystko ok zgadzam się, ale mam wrażenie że w Zielonce panuje symonia władzy.....przymierze tronu z ołtarzem. Co powie wielebny pleban, brat znanego w świecie polityki vice marszałka...tak jest......
                • piotrwyszynski2010 Re: jubileuszowa msza 16.06.11, 21:30
                  Pozwolę sobie przypomnieć,że jak do tej pory jedyny tytuł HONOROWEGO OBYWATELA ZIELONKI posiada śp. Jan Paweł II nasz papież. A teraz drugim ma być ksiądz Misterski..!!!????. Czy w Zielonce nie ma osób świeckich zasługujących na ten zaszczyt np. ostatni żyjący obrońca HELU mieszkaniec Zielonki bohater walk o niepodległość RP pan KUC to jest prawdziwy bohater i człowiek, któremu już dawno należy się ten zaszczyt.W Zielonce jest jeszcze kilka osób, które zasługują na ten tytuł, warto by się tym zainteresować panie Lechu, a my niestety znowu jestesmy świadkami tzw. populizmu. Szanowny Panie Lechu proponuje trochę refleksji i zastanowienia. Ten tytuł to nie nagroda TPZ przyznawana z tzw klucza pt. "bliższa koszula ciału".
                  • polaris_aknoleiz Re: jubileuszowa msza 16.06.11, 23:19
                    Nie wierze, ale muszę to napisać. Nie myślałem, a jednak - Panie redaktorze, jest to dziwne i szokujące mnie tym bardziej, ale zgadzam się z Panem w tej kwestii w 100% !
                    Sam nie mogę w to uwierzyć, ale podtrzymuje jednak stanowisko, że Pana era w Zielonce, i pracy dla Zielonki się już skończyła, jednak w kwestii nadania tytułu honorowego mieszkańca naszego miasta się z Panem zgadzam.
                    R.S
                  • waran3 Re: jubileuszowa msza 17.06.11, 19:10
                    piotrwyszynski2010 napisał:

> Pozwolę sobie przypomnieć,że jak do tej pory jedyny tytuł HONOROWEGO OBYWATELA
                    > ZIELONKI posiada śp. Jan Paweł II nasz papież.
                    Hehe...a tego to nie wiedziałem. To by się Papież zdziwił :-)
                    • kama2201 Re: jubileuszowa msza 17.06.11, 20:14
                      Jakby Waran zaglądał na stronę UM Zielonka to by się teraz nie dziwił.PozdKM.
    • piotrwyszynski2010 Re: honorowe obywatelstwo 17.06.11, 09:56
      ale podtrzymuje jednak stanowisko, że Pana era w Zielonce, i pracy dla Zielonki się już skończyła,
      polaris..... na szczęście nie Ty bedziesz decydował co się zaczeło, a co sie skończyło w moim życiu.Nie jestem przyzwyczajony by ktoś decydował za mnie lub mnie pouczał co mam robić i co chcę robić. Pouczać to można np. własnych synów.W grudniu 2010 roku zakończył się dla mnie pewien etap i tyle koniec kropka, ale co będę robić w przyszłości to moja prywatna sprawa, jestem człowiekiem wolnym i niezależnym robię to na co mam ochotę i ty nie masz i nie będziesz miał na to żadnego wpływu.Mam ochotę, przyjemność i pieniądze na prywatny portal internetowy to go mam.Może to zrobić każdy, również i Ty.Więc szkoda czasu. Czas proponuje zająć się czym innym. Proszę nie absorbować internautów i tego forum moją osobą. Szkoda czasu na pisanie wkółko macieja tego samego bo i tak na to polaris... nie masz żadnego wpływu... i proszę się nie wstydzić swojego nazwiska panie Ryszardzie. Pozdrawiam Piotr Wyszyński
      • lech_zielenkiewicz Re: honorowe obywatelstwo 17.06.11, 12:34
        Panie Piotrze, trudno być honorowym obywatelem po Janie Pawle II, z całą pewnością Pan Józef Kuc zasługuje na taki tytuł, nie znam żadnych argumentów, dlaczego nie może nim zostać x. Misterski. Z całą pewnością w przyszłości może nią zostać obdarzony każdy. Aby nasza polemika była konstruktywna, bardzo proszę o zgłoszenie Pana Kuca do nadania honorowego obywatelstwa, a ja się pod tym również podpiszę.
        Co się tyczy „klucza” do nagrody TPZ, nic o nim nie słyszałem nigdy nie widziałem, ale Pan jako członek towarzystwa może wie coś więcej?
        • dabrowa51 Re: honorowe obywatelstwo 17.06.11, 14:25
          W pełni Pana popieram!. Lista honorowych obywateli Zielonki nie jest ograniczona. Może bycćna niej i Pan Kuc i ks.Misterski ! ! ! .
      • polaris_aknoleiz Re: honorowe obywatelstwo 17.06.11, 17:01
        Panie Redaktorze,
        Jest Pan w błędzie - otóż również ja będę decydował czy może się Pan jeszcze pojawić w tym mieście. I zrobię wszystko, żeby ani Pan ani nikt kto, ewentualnie może Pana wciągnąć na jakieś stanowisko nigdy nie wrócił już do władzy w naszym mieście.
        Da Pan już spokój, i zajmie się czym tylko chce (cyt: "robię to na co mam ochotę i ty nie masz i nie będziesz miał na to żadnego wpływu.Mam ochotę, przyjemność i pieniądze... ") i Zielonce da wreszcie spokój. Pogrążył Pan ex-burmistrza i to PANA WIELSKI SUKCES. Dziękujemy Panu za to bardzo.

I jeszcze kilka rad:
        - skoro jest Pan Redaktorem, to może warto podszkolić język polski. Rozumiem, że może on sprawiać problemy, ale jednak będąc redaktorem na takie błędy nie można sobie pozwalać.
        - proszę także powtórzyć pisownie zwrotów grzecznościowych
        - proszę powtórzyć pisownie i odmianę związków frazeologicznych

aaa bo bym zapomniał - pudło. Nie nazywam się Ryszard. Powtarzając za Panem cyt: "jestem człowiekiem wolnym i niezależnym robię to na co mam ochotę i ty nie masz i nie będziesz miał na to żadnego wpływu".
        Pan Lech przynajmniej nie jest żałosny i w swojej działalności bierze pod uwagę głosy obywateli, w odróżnieniu od pana Redaktora. Cóż to człowiek rodzi się z klasą, nabyć jej jak widać się nie da.

R.S
        • lech_zielenkiewicz Re: honorowe obywatelstwo 24.06.11, 15:33
          Artykuł poświęcony x. Misterskiemu,
          www.regionalna.waw.pl/archiwum/402 s.5
          Uroczysta msza z okazji 50-lecia,w niedzielę 26 czerwca g.12,kościół Zielonka-Bankowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka