heniex123 11.09.12, 18:32 Wołomin pozbywa się czołgu który stoi na wlocie od Kobyłki. Ten pomnik wrósł w krajobraz a teraz po latach takie zmiany, co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kama2201 Re: znika czołg 11.09.12, 19:47 Jest prawda czasu i prawda historyczna.Prawda historyczna mówi że w tej okolicy w 1944 roku rozegrała się wielka bitwa pancerna.A prawda czasu mówi że to były dwie złe armie.Więc pomników nie należy tam stawiać.PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_z65 Re: znika czołg 14.09.12, 19:18 kosciol tam postawic i wielki pomnik malego "prezydenta" kaczora to bedzie prawda czasow.... Odpowiedz Link Zgłoś
sultanbrunei Re: znika czołg 12.09.12, 23:05 czołg poza pomnikiem był punktem nawigacyjno rozpoznawczym , teraz jest nim McDonald's :) więc czołg może odejść Odpowiedz Link Zgłoś
o_rety Re: znika czołg 13.09.12, 16:07 Jeżeli to prawda to niezła głupota. Moje dzieci zawsze jak jedziemy do Wołomina wypatrują tego czołgu. Nie znamy powodów, ale zarówno budowa, jak i demontaż pomnika kosztuje, więc jeżeli już totalnie nie ma na co wydawać to czemu nie :). Może później zrobią pas dla rowerów do Warszawy. Tak OT to w Popradzie (Słowacja) widziałem pięknie utrzymany i ukwiecony pomnik armii czerwonej. Podobny jak ruiny pomnika przy wejściu do Skaryszaka w Warszawie. Wszystko ładnie odnowione, tablice po rusku i słowacku. Nikomu nie przeszkadza - a ja miałem powód do opowiadania synowi o historii przy tej okazji. A my podobno tacy religijni na tle europy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_dudus Re: znika czołg 19.09.12, 21:15 Na jednym portalu internetowym napisano , że ktoś pomalował czołg na różowo . Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Re: znika czołg 19.09.12, 22:03 Różowy czołg z Wołomina można obejrzeć na stronach:Wieści Podwarszawskich,TVN Warszawa i Gazety Stołecznej.PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
heniex123 Re: znika czołg 19.09.12, 22:25 To znaczy że mamy analfabetów historycznych, tak jak nie ma śladu o bytności ludności żydowskiej w Wołominie. U nas się niszczy historię. Odpowiedz Link Zgłoś