milyzorro
12.02.14, 12:05
Słuchacze pytają: Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Radio Erewań odpowiada: tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach dworca warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną.
Mieszkańcy czytają :
zielonka 2014
" Wielokrotnie na stronach portalu pisałem, o destrukcyjnej roli obecnych władz samorządowych Zielonki. Niestety od kilku dni mamy kolejny przykład takiej właśnie działalności samorządu na czele z Burmistrzem, Wiceburmistrzem (odpowiedzialnym za ochronę środowiska), którzy postanowili nie być "elastyczni", prospołeczni podejmując decyzję o rozbiórce na zielonkowskich Gliniankach pomostów dla wędkarzy. Estetyczne pomosty wykonali własną pracą i z własnych prywatnych środków wędkarze z Zielonki Koło PZW nr 23....."
"Warto by zadać pytania. Czy rzeczywiście Burmistrz Grzegorz Dudzik musiał w ten sposób "załatwić" wędkarzy?. Dlaczego nie znalazł rozsądnego rozwiązania, które zadowoliłoby obie strony - władze miasta, wędkarzy ?."
zielonka.pl
"Urząd Miasta Zielonka w porozumieniu z Kołem Wędkarskim nr 23 w Zielonce, przystąpił do rozbiórki nielegalnych pomostów wędkarskich na zielonkowskich Gliniankach. Zastąpią je nowe bezpieczne stanowiska, przygotowane we współpracy z Kołem nr 23....
zielonka2014:
"I może czasami się zdarzyć, że nie wszystko jest korekt z prawem, ( to trzeba wtedy razem wszystko naprawić - by było korekt), ale władze samorządowe Zielonki powinny mieć na uwadze właśnie prospołeczne działania i powinny wspierać wędkarzy. Powinny pomagać, czasami dążyć do kompromisu by w efekcie ta nieoceniona praca wędkarzy cieszyła całą społeczność Zielonki i Powiatu Wołomińskiego. Czy rzeczywiście ktoś usiłował tę sprawę mądrze rozwiązać ?"
zielonka.pl
"Pomosty powstały także bez uzgodnień z opiekującym się akwenem Glinianek Kołem Wędkarskim nr 23 w Zielonce, które było przeciwne ich stawianiu, o czym informowało swoich członków. Zarząd koła wędkarskiego oraz gmina uzgodnili przygotowanie nowych, wykonanych zgodnie z przepisami i ze sztuką budowlaną. Temat został dokładnie omówiony podczas zebrań z przedstawicielami Koła nr 23 oraz kół sąsiednich."
zielonka2014:
"To co obecnie dzieje się na skutych lodem Gliniankach jest absurdem, który pokazuje, że obecne władze miasta Zielonka kompletnie pomyliły się z powołaniem i ze swoją służebną rolą. Bo jak inaczej można nazwać niszczenie tego co wydawało się pożyteczne i to wykonane ciężką pracą za prywatne pieniądze wędkarzy - mieszkańców Zielonki."
zielonka.pl:
"W Urzędzie Miasta trwa właśnie przygotowywanie operatu wodnoprawnego, który będzie podstawą do uzyskania zgody na budowę stanowisk wędkarskich w starostwie powiatowym. Zamiast kilkunastu nielegalnych i bardzo niebezpiecznych pomostów, etapami powstać ma kilkadziesiąt małych stanowisk. Operat wodnoprawny powstaje na podstawie propozycji rozmieszczenia stanowisk, który opracowali wędkarze.
Podsumowując: stanowisk wędkarskich ma być więcej i mają być bezpieczne."
zielonka2014:
"Ciekawe, czy za te nielegalne zwrócą pieniądze wędkarzom i kto zapłaci za te legalne, które mają powstać.I kto odpowiada za to całe zamieszanie?"
zazwyczaj za nielegalną działalność nie przysługuje odszkodowanie, a za te legalne pewnie zapłaci miasto - no bo niby kto ??
A co do odpowiedzialności za to całe zamieszanie to mam nadzieje ze odpowie ten kto to zamieszanie wywołał.
I tylko wędkarze się nie wypowiadają - pewnie poszli na ryby.