Dodaj do ulubionych

osiedle Zielone Łąki

14.05.14, 12:04
Dzień Dobry
Czy ktoś może opisać jak sie obecnie mieszka na tym osiedlu? Wady, zalety, perspektywa rozwoju dzielnicy, relacje z developerem? Jestem zaintresowany kupnem mieszkania w tym rejonie a na forach sprzed paru lat przeważają opinie jednak negatywne (np. teren podmokły, wilgoć w mieszkaniach) i ciekawi mnie, czy coś się zmieniło od tego czasu na lepsze...

pozdr
cz
Obserwuj wątek
    • marek_zz Re: osiedle Zielone Łąki 14.05.14, 15:34
      Cześć,
      Ja również zastanawiałem się nad zakupem nieruchomości od p. Ziółkowskich, jednak ostatecznie zdecydowałem się na konkurencyjny lokal – osiedle w konarach dębu  Przede wszystkim z uwagi na jakość wykończenia (byłem z fachowcem na obu inwestycjach i ocenił wykonanie oraz materiały na tym pierwszym znacznie wyżej), jeśli chodzi o grunt – w tych okolicach jest wszędzie podmokły, nie wiem dokładnie jak bardzo Ziółkowski podwyższył teren na aktualnej inwestycji – musiałbyś dopytać. Rozmawiałem z mieszkańcami, którzy kupili w ramach osiedla w konarach dębu 2-3 lata temu i podobno na tej inwestycji nie było żadnych problemów nawet przy dużych opadach (jest dodatkowo odwodnienie w działkach)Wydaje mi się również, że Ziółkowski jest o wiele bardziej oszczędny – przykładowo kwestia drogi na pierwszym osiedlu, która dopiero teraz będzie wybudowana przy udziale miasta i mieszkańców – w konarach dębu inwestor z własnych środków buduje drogi wewnątrzosiedlowe. Ogólnie plan zagospodarowania w tym rejonie to mieszkaniówka jednorodzinna (można to sprawdzić na stronie urzędu). Ja co prawda jeszcze nie mieszkam, bo czekam na oddanie do użytkowania, ale jakbyś miał dodatkowe pytania – pisz śmiało, na forum jest dużo pomocnych osób.
      Daj znać jaką w końcu podjąłeś decyzję.
      Marek
    • xyz2015 Re: osiedle Zielone Łąki 14.05.14, 21:56
      Proponuję przyjechać się osiedlem i zobaczyć ulicę,działki po większych opadach deszczu .... Informacje sprzed lat są prawdziwe.
      • pgajewski79 Re: osiedle Zielone Łąki 15.06.14, 15:43
        Cześć, także chodzi mi po głowie zakup mieszkania w Zielonce, czy ktoś może podpowiedzieć mi jaka jest średnia cena m2? Jaką lokalizację polecacie? Stosunek cena/jakość wykonania/lokalizacja. Obecnie wynajmuję mieszkanie na os. Wolności, jest ok, ale myślę o trochę nowszym budownictwie :) Z góry dziękuję, Paweł.
    • sup-le [...] 04.10.14, 14:26
      Treść postu jest niedostępna.
      • aro-321 [...] 09.10.14, 08:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • radek9791 [...] 09.10.14, 14:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kasikkru Re: osiedle Zielone Łąki 08.10.14, 17:08
      Szanowni Mieszkańcy ! Wybory się zbliżają wielkimi krokami... widać to wszędzie... Dziś idąc z synkiem na spacer odkryłam rzecz, jak mi się wydawało już odłożoną na dalszy plan.... i jakież było moje zdziwienie, kiedy przy mostku na Turowskiej zobaczyłam, jak Panowie montują PLAC ZABAW ! Tak drodzy Mieszkańcy, doczekaliśmy się! Co prawda jest jeszcze zamknięty, bo podmurówki pod sprzętem muszą zaschnąć i pewnie będzie jakieś "Oficjalne Otwarcie", ale jest stoi i wygląda bardzo ładnie, jak na niezbyt wielki budżet. Zrobiłam fotki, niestety tutaj nie mogę ich umieścić, ale zapraszam do podziwiania tegoż cuda na żywo, w realu. Pozdrawiam, mieszkańców okolicy. :)
      • sup-le Re: osiedle Zielone Łąki 01.11.14, 10:34
        Mój post ostrzegawczy został usunięty zapewne to zasługa dewelopera. Powtarzam i ostrzegam:

Witam, ostrzegam wszystkich przed tą inwestycją, została zbudowana na bagnach i jest zalewana co roku.
        Osiedle Zielone Łąki od dawna zmaga się z uciążliwym problemem zalewania przez wodę posesji, co wiąże się z zagrożeniem dla mienia i ciągłym niszczeniem nawierzchni drogi dojazdowej. Rada Miasta w zeszłym roku zarezerwowała w budżecie 2014 środki na budowę odwodnienia, ale bez porządnej drogi nie przyniosłoby to spodziewanego efektu.

zielonka24.pl/kiedy-laki-beda-suche/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka