Dodaj do ulubionych

poparcie z ambony

09.11.14, 17:57
no to jest juz jasne:

"(...) 6. W najbliższą niedzielę 16 listopada odbędą się wybory do samorządu Gminy, Powiatu i Sejmiku wojewódzkiego. Będziemy wybierać burmistrza na następną kadencję. Zachęcamy wszystkich do udziału w wyborach. Wybierzmy ludzi, którzy mają dobrą opinię w społeczeństwie, doświadczenie i potrafią współpracować dla dobra mieszkańców Zielonki. Unikajmy wyboru tych, którzy oprócz krytyki i negacji niczego dobrego nie dokonali. Dziękujemy Burmistrzowi Grzegorzowi Dudzikowi za jasne i rzeczowe sprawozdanie z działalności Rady Miasta kończącej się kadencji. (...)'

link:

parafiazielonka.pl/2014/11/ogloszenia-9-11-2014-poswiecenie-bazyliki-lateranskiej/
moj komentarz:

Kosciol jako instytucja ma ponad 2 tysiace lat. Jaki jest cel, zeby zajmowac sie lokalna polityka samorzadowa i popierac kandydatow, o ktorych za rok juz nikt nie bedzie pamietal?

a na marginesie: to burmistrz sklada sprawozdanie z dzialalnosci Rady Miasta, a nie jej przewodniczacy?
Obserwuj wątek
    • marek_k84 Re: poparcie z ambony 09.11.14, 18:05
      a Miecio sprawozdanie przyjął jak widać...
      • dabrowa51 Re: poparcie z ambony 09.11.14, 22:23
        A "Miecio" to Twój kumpel ? Rozumiem krytykę wystąpienia proboszcza, ale taka poufałość .... nie przystoi takiemu kulturalnemu przedstawicielowi młodego pokolenia z Siwek.
        • marek_k84 Re: poparcie z ambony 09.11.14, 22:28
          widzisz... Ani ja z Siwek, ani ja młody... 50 już parę lat temu...
          A co komu przystoi to nie Ty decydujesz...
          • dabrowa51 Re: poparcie z ambony 09.11.14, 22:39
            Wobec mojej siwej brody, to jesteś młodzieniaszkiem. To prawda, ze nie ja decyduję o Twojej "twórczości". Przepraszam za Siwki rozumiem, że już reprezentujesz krezusów z osiedla Zielone Łąki czy w Konarach Dębu ?.
            • marek_k84 Re: poparcie z ambony 11.11.14, 07:31
              i znów pudło.
              Razem z siwzną przyszła demencja...
    • po-wiatowy Re: poparcie z ambony 10.11.14, 06:24
      jedynyjaku napisał:

> no to jest juz jasne:
      >
      > "(...) 6. W najbliższą niedzielę 16 listopada odbędą się wybory do samorządu Gm
      > iny, Powiatu i Sejmiku wojewódzkiego. Będziemy wybierać burmistrza na następną
      > kadencję. Zachęcamy wszystkich do udziału w wyborach. Wybierzmy ludzi, którzy m
      > ają dobrą opinię w społeczeństwie, doświadczenie i potrafią współpracować dla d
      > obra mieszkańców Zielonki. Unikajmy wyboru tych, którzy oprócz krytyki i negacj
      > i niczego dobrego nie dokonali. Dziękujemy Burmistrzowi Grzegorzowi Dudzikowi z
      > a jasne i rzeczowe sprawozdanie z działalności Rady Miasta kończącej się kadenc
      > ji. (...)'
      >
      > link:
      >
      > parafiazielonka.pl/2014/11/ogloszenia-9-11-2014-poswiecenie-bazyliki-lateranskiej/

To kogo oficjalnie wskazano, bo nie mogę się połapać ?
      Obecnego czy z pisu ?
      • lech_zielenkiewicz Re: poparcie z ambony 10.11.14, 11:58
        Moim zdaniem wskazano na PSL.
        • jakubczakmarek Re: poparcie z ambony 10.11.14, 23:06
          znaczy JP bez II

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka