po-wiatowy
24.11.14, 22:47
Zmiana tematu.
Jak niedawno podał portal Zielonka24 zielonka24.pl/skandal-z-ostatnim-pociagiem/ od 14 grudnia zmieni się rozkład kibli KM i będzie to polegało na tym, że ubędzie pociągów :D
Cały żart tym razem polega na tym, że zmienione zostaną ostatnie kursy z Wileńskiego tzn. że będą po godz 22 tylko dwa : 22.18 i 23.14. Kolejny dopiero o 4.38 !
Więc jak ktoś ma pecha i pracuje do późna to nie będzie miał jak do domu dojechać a w zimę to już się to nie robi śmieszne.
Czy jesteśmy skazani na takie traktowanie ze strony KM ( bilety zapewne zdrożeją jak co roku ) ?
Ja rozumiem że Pendolino ma jakieś problemy z finansowaniem ( w TV coś takiego słyszałem, że nie dostaną tyle ile by chcieli od EU ) ale traktowanie niektórych jak podludzi, na których można bez końca oszczędzać, to nie jest sposób na wyjście z finansowego dołka.
Mam prośbę do naszych serdecznych i najdroższych, nowo mianowanych włodarzy na szczeblach różnych : czy nie mogli by jakoś dać do zrozumienia tym #$%@& z KM, że my też jesteśmy ludźmi którzy muszą jakoś do domu z pracy w stolicy dojechać w normalnych godzinach i warunkach ( u nas lokalnie, jak wiadomo w temacie rynku pracy jest zapaść ) i takie myki z rozkładach jazdy są ogólnie nieakceptowalne w naszych stronach ?
Może by tak spróbować się dogadać " ponad podziałami " i pro publico bono ustalić jakiś plan walki z bezczelnością i skandalicznych traktowaniem nas ze strony KM ?
Wiem, że KM to przeciwnik który doskonale wie że " można mu skoczyć " ale może chociaż warto spróbować ?