belit6 17.09.09, 12:35 od paru miesiecy staramy sie o dziecko...biore caly czas duphaston.po raz kolejny dostalam okres po dwoch tygodniach...czy to normalne?prosze o rade... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: okres co 2 tygodnie 17.09.09, 12:40 Zaraz, zaraz... bo nic nie rozumiem. Dlaczego bierzesz duphaston? I dlaczego "cały czas"? Napisz coś więcej. Odpowiedz Link
belit6 Re: okres co 2 tygodnie 17.09.09, 12:46 jestem po jednej nieudanej ciazy...mam toczen i zespo antyfosfolipidowy i w ramach przygotowania do kolejnej ciazy biore duphaston... Odpowiedz Link
kozica111 Re: okres co 2 tygodnie 17.09.09, 12:49 No ale duphastonu nie bierze się "ciągiem" bo on uniemożliwia owulacje. Odpowiedz Link
belit6 Re: okres co 2 tygodnie 17.09.09, 12:54 juz nie wiem jak go mam brac ,bo mam strasznie nieregularne te okresy...biore w drugiej fazie Odpowiedz Link
horpyna4 Re: okres co 2 tygodnie 17.09.09, 14:33 To powinien powiedzieć lekarz. Jeżeli tego nie zrobił, to go skreśl. Najpierw naucz się mierzyć temperaturę zgodnie z zasadami NPR. Zapoznaj się z linkami u góry strony. Naucz się też, jak wygląda śluz płodny. Oczywiście przy tym wszystkim nie bierz duphastonu! Duphaston bierze się wtedy, jak faza lutealna jest za krótka i dopiero w fazie lutealnej. Nie należy brać go "na wszelki wypadek", bo wzięty za wcześnie działa jak tabletka antykoncepcyjna. Przemierz jeden cykl do końca. A potem wrzuć tu temperatury, to powiemy, co dalej. Poczytaj też sobie trochę wątków na podobne tematy. Odpowiedz Link