katharin 12.02.10, 15:24 Witam,owulacje miałam miedzy 30-1 lutego(monitoring cyklu). Obecnie jestem w 25dc,kiedy najlepiej robić test? @miałam 19 stycznia,cykle są 23-26 dniowe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: kiedy test? 12.02.10, 15:43 Nie jest ważna ani długość cyklu, ani który to kolejny dzień liczony od jego początku. Ważne jest, kiedy mogło być zapłodnienie i ile czasu mogło od niego upłynąć. A jeżeli mierzy się temeraturę, to ważna jest ilość dni z podwyższoną temperaturą. Miałaś monitoring. Jeżeli wcześniej nie przyjdzie @, to zatestuj w poniedziałek. Odpowiedz Link
kozica111 Re: kiedy test? 12.02.10, 15:46 Ja bym zaryzykowała już, oczywiscie jeśli masz kase na testy ;) Moze już coś wyjśc. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: kiedy test? 12.02.10, 15:58 Może. Ale zagnieżdżenie zarodka w skrajnym przypadku może nastąpić 12 dni po zapłodnieniu (choć zwykle jest wcześniej). I to, że u jednej osoby test był wiarygodny po 10 dniach, nie oznacza, że u innej musi być tak samo. Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: kiedy test? 12.02.10, 16:06 ja też bym już zrobiła, bo bym nie wytrzymała :) może nic nie wyjść, ale jak wyjdą dwie kreski, to zawsze fajnie jak najwcześniej wiedzieć :) Odpowiedz Link
katharin Re: kiedy test? 12.02.10, 16:31 Kochane zrobiłam test 30 minut temu,spojrzałam na niego około 7 min po zrobieniu i widać cień drugiej kreseczki,powiem szczerze że się boje,jeszcze nie wierze w to,poczekam chyba do niedzieli i wtedy zrobię jeszcze raz,albo jutro z porannego moczu zrobię. Cieszę się ale za razem się lękam że może tylko ja ten cień widzę,bo wyobraźnia może wiele;( Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: kiedy test? 12.02.10, 18:23 oj, coś mi się zdaje, że to to :) ale najlepiej zrób tak jak mówisz - test z porannego moczu. Życzę, żeby wszystko było po Twojej myśli! Odpowiedz Link