iamara
18.05.10, 23:30
Witam!
Pare miesiecy temu, po kilku latach lykania, odstawilam tabsy. Pierwsze trzy cykle mialam po 37 dni, troche dlugie ale regularnie, z normanymi krwawieniami.
Potem przez 3 cykle zamiast krwawien plamienia (albo baaardzo malo obfite krwawienia) przez 2-3 dni, co okolo 20-30dni, potem 55 dni nic i normalna @ a teraz znowu bardzo lekkie krwawienia albo raczej plamienia po 17 dniach..
Bylam u gina, powiedziala, ze sa kobiety ktore tak maja i dla uregulowania zapisala (bez badan) duphaston od 16-25dc. Przepisala kontrole hormonow: testosteron, TSH, DHEA, ktore zgodnie z wynikami sa w normie.
Wydawalo mi sie to zbyt proste, zeby tak "w ciemno" przepisac duphaston i ze niby wszystko bedzie ok. Zaczelam szukac w necie no i widze, ze duphaston blokuje owulacje i ze 16 dc to po to zeby bylo juz po owu, wiec sie wstrzymalam ale nie bardzo wiem co dalej.
Ma ktos takie doswiadczenia? Mozecie cos poradzic?
Poki co kupilam termometr i zaczynam obserwacje, tylko ze nie wiem w ktorym dniu cyklu jestem - czy ostatnie plamienia po 17 dniach to @ i nowy cylkl? Dzieki z gory za rady.