zabkaa24
11.07.10, 14:09
Chciałabym prosić osoby, które znają się lepiej ode mnie (ja dopiero zaczynam) na mierzeniu temp. i obserwacji szyjki i śluzu, o pomoc. Czytam dużo na ten temat, prowadzę obserwacje od 5 cykli (zaczęłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, brałam 5 lat Yasmin). Uczę się rysować te wszystkie linie itd. ale nie jestem pewna, czy dobrze to robię, choć na oko wydaje mi się, że nie tylko raz była w tym czasie owulacja (możliwe, że była), w 2 cyklu, a pozostałe są tak dziwne, że nie potrafię ich zinterpretować, nie mam wyraźnych skoków o 0,2 stopnia, nie widać wyraźnych faz niższych i wyższych temperatur, śluz taki sobie... Za 2 tygodnie idę do gina, pokażę mu te zapiski, jednak chciałabym czegoś od Was się też dowiedzieć, wiem, że są tu osoby z dużym doświadczeniem.
Wiem, że dopiero odstawiałam hormony a z drugiej strony leci już 5 miesiąc... W sierpniu chcieliśmy zacząć się starać, tymczasem martwię się, że nie mam chyba owulacji. Testy owulacyjne zaczęłam robić w bieżącym cyklu, wszystkie negatywne... Dodam, że mam wadę macicy, ale to chyba nie ma tu znaczenia..
Będę wdzięczna za pomoc.
Mam nadzieję, że będziecie widziały moje wykresy.
28dni.pl/cycles/142581