ewcia-174
22.10.10, 13:25
Dziewczyny jak to jest z szyjka? Mierze temp.,obserwuje sluz i szyjke.Ostatnio cykle mi sie wydluzyly do 31-32 dni. Szyjka unosi sie juz 12 dc, dlugo jest wysoko. Z badaniem otwartosci mam problem,nie widze roznicy.Zastanawia mnie kiedy juz dojdzie do owulacji to czy szyjka obniza sie powoli czy jest to widoczne na drugi dzien po owulacji? 17dc temp. 36.4,18 dc 36.7, 19dc 36.6, 20dc 36.6. Od 13- 17dc temp. 36.5-36.4. Dzis 20 dc i szyjka nadal wysoko chociaz troche nizej.Zastanawiam sie czy juz byla owulacja? Dzis sluz trudno mi okreslic ,bo staramy sie i to raczej nasienie. Troche czasu mi zajelo nauczenie sie badania szyjki. W zeszlym miesiacu po po skoku temp. szyjka na drugi dzien byla juz bardzo nisko.Wiec jak to jest?Druga sprawa czy jesli dzisiejsza temp. jest 36.6 a podstawowa byla 36.5 to czy dzis wieczorem juz bedzie okres nieplodny czy jutro? Wiem... termometr powinnam miec z dwoma miejscami po przecinku ale nie zakupilam,bo liczylam na szybkie zaciazenie. Sprawa nie jest prosta tym bardziej ,ze zbadalismy nasienie i jest tylko 2mln/ml!!! Czekamy na drugie badanie.Mam nadzieje,ze to pomylka w laboratorium :((((( Prosze o odpowiedz.pozd
Dodam jeszcze ze moja szyjka wysoko ma koniuszek twardy,mniejszy ale twardy.Wokolo jest jakby wszystko napuchniete i zmniekszone.Czytalam ,ze w okresie nieplodnym jest jak 'nos' ( zgadza sie u mnie) a w plodnym miekka jak usta-u mnie jest twarda jak nos ale malutka koncoweczka.Czy to prawidlowo?