Dodaj do ulubionych

9 dzien cyklu czy mozliwa ciaza

31.05.12, 20:33
lh3.googleusercontent.com/-w-mdfyKbf9Y/T8e3wv_RaQI/AAAAAAAAOvo/0D-Gv4sSAYc/s736/ovuview-cycle-2012-05-09.jpg
temperatura mierzona microlifem
ostatnie 6 cykli najwczesniejszy dzien skoku to dzien 17, a sa tez takie kolo 20
tu troche sobie poluzowalismy i w 9 dzien cyklu mialo miejsce ostatnie niezabezpieczone zblizenie, a teraz mnie strach oblecial, bo ciazy bardzo bym teraz nie chciała. Mam już dwoje dzieci.
Te koleczka puste i z minusem to sluz gesty lepki lub kremowy
pierwszy plodny to kolko z plusem czyli okolo 15 dnia.
prosze pocieszcie, ze to malo realne
Obserwuj wątek
    • bystra_26 jakieś szanse są 31.05.12, 21:54
      W ciążę spokojnie można zajść na śluzie gorszej jakości (on nie jest niepłodny!).

Biorąc pod uwagę dzień szczytu, to masz potencjalną owulację między 12 a 18dc.
      Biorąc pod uwagę 1. wyższą - między 14 a 20 dc. W sumie teoretycznie była gdzieś pomiędzy 12 a 20dc. Plemniki żyją 3-4 dni, czasami dłużej. Sama wyciągnij wnioski.
      • nglka Re: jakieś szanse są 01.06.12, 02:02
        bystra_26 napisała:

> Biorąc pod uwagę dzień szczytu, to masz potencjalną owulację między 12 a 18dc.
        > Biorąc pod uwagę 1. wyższą - między 14 a 20 dc. W sumie teoretycznie była gdzie
        > ś pomiędzy 12 a 20dc. Plemniki żyją 3-4 dni, czasami dłużej. Sama wyciągnij wni
        > oski.

A nie jest tak, że owulacja NIE MOŻE wystąpić wcześniej jak przed 4-tą przedwzrostową? Niezależnie od szczytu - 12 i 13 nie zostaje wykluczony? Patrząc ze strony odwrotnej: ciałko żółte wytworzy się do 4 dni po owu, jeśli nie, to jest zonk.
        • bystra_26 nglka 01.06.12, 21:47
          Ciałko żółte się wytworzy, ale nie oznacza to, że zaraz w tym momencie wzrośnie PTC. Ludzie mają różnie wrażliwy ośrodek termoregulacji.
    • valerianella Re: 9 dzien cyklu czy mozliwa ciaza 03.06.12, 18:56
      bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, chociaż wcale mnie nie pocieszają. Na razie czekam.
      Swoją drogą, czy ja nie jestem ten przypadek, który nazywa się krótka faza lutealna? Byłam przekonana, że przy takich cyklach owulacja występuje jednak później niż w 14 dniu.
      W 1 ciąże zaszłam 19 dnia cyklu (syn) a cykle od zawsze mam regularne 28 dniowe (z wahaniami do 2 dni)
      • horpyna4 Re: 9 dzien cyklu czy mozliwa ciaza 03.06.12, 19:42
        Wielokrotnie już na tym forum było tłumaczone, że to nie długość cyklu jest niezmienna. Nawet wtedy, jeżeli dotychczas cykle były regularne.

Długość konkretnego cyklu zależy od terminu owulacji, a on może ulec dowolnemu przesunięciu z najrozmaitszych powodów. Jeżeli w takim cyklu nie dojdzie do zapłodnienia, to będzie miał inną długość, niż dotychczasowe.

Owulacja może się dowolnie opóźnić, może też nastąpić wcześniej, niż zwykle. W skrajnym przypadku nie ma przerwy między miesiączką, a dniami płodnymi.
    • valerianella Re: 9 dzien cyklu czy mozliwa ciaza 07.06.12, 06:25
      jednak nie. Wczoraj temperatura spadla do 36,40 i dziś też jest niska. Pojawia się upragniony okres. Dziękuję Wam dziewczyny za słowa rozsądku, bardziej się zaglębie w te przedowulacyjna, żeby podobnych stresów nie przezywać więcej :)
      Czy można jej ufać w ogole? Która reguła będzie najsensowniejsza w praktycznym uzyciu?
      • bema2 Re: 9 dzien cyklu czy mozliwa ciaza 05.07.12, 16:39
        Mam do Was pytanie i prośbę o odpowiedź...
        20 czerwca 2012 byłam u ginekologa. Po badaniu stwierdził, że mam owulację (był to 15 dzień cyklu). Kiedyś miałam regularne cykle co 28 dni. Jednak kilka ostatnich cykli (być może ze względu na stres) było nieregularnych (30-36 dni). 21 dnia cyklu kochaliśmy się. Najpierw bez zabezpieczenia, ale przed wytryskiem użyliśmy prezerwatywy. Czy jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę? Bardzo bym tego nie chciała.
        Dodam, że od 18. do 26. dnia cyklu brałam Lutenyl, przepisany przez lekarza właśnie ze względu na nieregularne cykle. Dziś jest 30 dzień cyklu, a okresu nie widać, choć czuję się napięta cała...
        Proszę o pomoc.
        • bystra_26 załóż własny watek!!! 06.07.12, 11:37
          forum.gazeta.pl/forum/w,14906,132014471,132014471,Jak_prosic_o_INTERPRETACJE_lub_POMOC_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka