Dodaj do ulubionych

antybiotyk a cykl

25.03.13, 13:45
(M.Rotzera ) Chciałam dopytać jak to jest przy dużej infekcji, tzn. drugi tydzień mam antybiotyk na gardło, w tym czasie prawie nie zaobserwowałam śluzu - jeden dzień cosik było i tyle ale badam temperaturę i szyjkę, według temperatury jestem po owulacji - ale boję się brać to pod uwagę bo nie mam porównania ze śluzem, a w między czasie gorączkowałam i wszystko się "rozjechało". Zatem próbuję ustalić coś w związku z szyjką, pytanie czy szyjka może otwierać się w cyklu kilka razy czy raz przy/przed owulacjią ? czy też się może "przymierzać" - że tak to określę, obecnie jest twarda i wysoko ale zamknięta - wcześniej miękka i otwarta - również wysoko ale tylko dwa dni - zgłupiałam przy tym cyklu tak konkretnie
Obserwuj wątek
    • prosumentka zapytaj eksperta 27.03.13, 14:13
      To pytanie do kogoś naprawdę znającego się na NPR. Możesz skonsultować się z ekspertką tam, gdzie ja sprawdzam interpretacje moich wykresów na cyklistki.pl
    • matrei99 Re: antybiotyk a cykl 27.03.13, 18:56
      Więc sprawa ma się następująco, wszystko wreszcie się samo ładnie się poukładało, napiszę jak to było bo może ktoś będzie w podobnej sytuacji i się przyda. Czyli od 11 - 13 dnia cyklu szyjka otwarta wysoko, śluz tylko w jeden dzień 12 , od 14 dnia cyklu wzrost temperatury,szyjka twrda zamknięta, w tym czasie cały czas od 10 dnia cyklu byłam na antybiotyku; w zasadzie mogłam uznać, że mam trzy wyższe temperatury i dać sobie spokój z mierzeniem ale coś mi nie grało ze śluzem no i do tego cały czas angina - ważne nie gorączkowałam w ciągu dnia i nocy !!!; 18 dzień znowu śluz, 19 dzień szczyt śluzu i spadek tem. do 36,30 z 37,22 i odpowiedź na moje własne pytanie- szyjka ZNÓW otwarta - nie sądziłam, że tak może być ale jednak; wniosek dla "unikających"- mieć się na baczności przy zażywaniu antybiotyku bo to jednak sporo utrudnia prawidłową interpretację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka